Sport

Fanatik a desluşit misterul accidentării lui Andrei Ivan la echipa naţională: “S-a dat lovit!”

Andrei Ivan a fost lăsat în afara lotului de Edi Iordănescu la ultimele două meciuri ale naţionalei. Acest fapt a dat naştere unui război rece cu U Craiova. Fanatik a desluşit misterul accidentării atacantului.
12.07.2022 | 17:05
Fanatik a deslusit misterul accidentarii lui Andrei Ivan la echipa nationala Sa dat lovit
Andrei Ivan este out de la echipa națională. Dezvăluiri din partea FRF. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Între Universitatea Craiova şi selecţionerul Edi Iordănescu a izbucnit un război rece după meciurile din Liga Naţiunilor. Motivul: Andrei Ivan a fost lăsat în afara lotului în meciul retur cu Muntenegru, deşi ar fi fost apt de joc.

Fanatik a desluşit misterul accidentării lui Andrei Ivan la echipa naţională

FANATIK a desluşit misterul accidentării lui Andrei Ivan la echipa naţioanlă. Surse din cadrul FRF au povestit ce s-a întâmplat în cantonamentul echipei naţionale şi cum a ajuns Andrei Ivan să fie ţinut în afara lotului la ultimul meci.

ADVERTISEMENT

Integralist în meciul tur cu Muntenegru şi folosit în ultimul sfert de oră cu Bosnia-Herţegovina, Andrei Ivan l-ar fi anunţat pe Edi Iordănescu după meciul de la Zenica că are o durere la picior, că simte o încărcătură:

“L-a anunţat şi pe selecţioner că se dă lovit”

“L-a consultat doctorul şi i-a spus că nu are nimic. L-a anunţat şi pe selecţioner că se dă lovit. Edi a făcut o criză de nervi şi i-a transmis lui Ivan: «Ori tragem toţi 100%, ori strâmbăm din nas». 

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că Ivan spunea că este accidentat, Edi Iordănescu l-a băgat în antrenament după ce doctorul i-a confirmat că nu are nimic la picior”, au povestit surse din FRF pentru FANATIK.

Apoi, înaintea meciului cu Finlanda din Giuleşti, Andrei Ivan s-a plâns că are dureri la celălalt picior. A fost consultat din nou de medic, care a confirmat că are o leziune şi Edi Iordănescu l-a scos din lot în faţa nordicilor.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a decis să joace cu Muntenegru doar jucătorii 100% pregătiţi

Însă, controversa uriaşă a apărut la meciul retur cu Muntenegru, când Andrei Ivan a fost lăsat din nou în afara lotului, deşi oficialii Universităţii Craiova au susţinut că atacantul este apt de joc şi nu mai are nicio durere:

“După meciul cu Finlanda, Andrei Ivan a revenit la pregătiri. S-a antrenat înainte cu o zi de meciul cu Muntenegru, dar Edi Iordănescu a deci să joace doar cei care sunt la 100% din capacitate. 

ADVERTISEMENT

Nu a putut să îi lase în afară pe cei care s-au antrenat tot timpul şi să îi bage în lot pe cei care nu erau la 100%, cum era cazul lui Ivan”, au povestit surse din Federaţie pentru FANATIK.

Mihai Rotaru, săgeţi către selecţioner: “Am auzit că l-a lăsat pe Ivan din superstiție în tribună”

Oficialii Universităţii Craiova au sărit ca arşi atunci, acuzând că selecţionerul are ceva împotriva jucătorilor olteni. Patronul Mihai Rotaru nu a uitat nici o lună mai târziu episodul de la naţională, înţepându-l din nou pe selecţioner:

“Și-a încordat mușchii, Andrei Ivan, Crețu și Mitriță, în tribună. Mi-a spus Ivan că înainte de ultimul meci, a venit cineva și i-a spus că nu se știe dacă va fi titular sau dacă va intra pe parcurs.

A aflat de pe Facebook că e în afara lotului. Cu Darius Olaru, când a fost în afara lotului, Edi Iordănescu a discutat personal cu el. Am auzit că l-a lăsat pe Ivan din superstiție în tribună pentru că România a câștigat meciul când el a fost accidentat și nu a jucat”, a spus Rotaru la Digisport.

Edi Iordănescu, discuţie lămuritoare cu Burleanu: taie în carne vie la viitoarea selecţie!

După umilinţa, scor 0-3 cu Muntenegru, Edi Iordănescu a avut o discuţie lămuritoare cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. Decepţionat de atitutdinea unor jucători, selecţionerul i-a transmis preşedintelui că vrea să taie în carne vie şi să convoace doar jucătorii care sunt 100% cu gândul la prima reprezentativă.

Edi Iordănescu a avut susţinerea FRF în acest demers şi a hotărât să îi convoace doar pe cei care dau 100% şi care sunt 100% apţi în meciurile primei reprezentative. În aceste condiţii, ar putea fi schimbări importante în echipă.

În momentul în care a venit la echipa naţională, Edi Iordănescu a declarat că patru jucători voiau să se retragă de la prima reprezentativă. FANATIK a publicat numele celor patru: Alin Toşca s-a retras, iar alături de el au vrut să renunţe Vlad Chiricheş, Alexandru Maxim şi Nicu Stanciu, transferat în China, la Wuhan.

  • 1 gol are Andrei Ivan în 17 selecţii pentru naţionala României
  • 2024 este anul în care expiră contractul dintre Edi Iordănescu şi FRF
ADVERTISEMENT