Sport

FANATIK a făcut deja două TRANSFERURI pentru Rapid!

FANATIK a publicat în numărul de vineri, 21 ianuarie, o listă a jucătorilor liberi de contract care ar putea deveni interesanţi pentru cluburile din Liga 1. Iată variantele propuse pe fiecare...
30.01.2015 | 00:00
FANATIK a facut deja doua TRANSFERURI pentru Rapid
ADVERTISEMENT

FANATIK a publicat în numărul de vineri, 21 ianuarie, o listă a jucătorilor liberi de contract care ar putea deveni interesanţi pentru cluburile din Liga 1. Iată variantele propuse pe fiecare post şi descrierea fotbaliştilor. În plus, FANATIK.RO a contactat impresarii unora dintre fotbaliştii care ar putea deveni soluţii pentru Steaua, Dinamo, Rapid şi restul echipelor din Liga 1.

S-au dus vremurile cînd patronii aruncau cu milioane de euro în fiecare perioadă de transferuri. Loviţi de o criză fără precedent, oficialii formaţiilor din Liga 1 se axează aproape exclusiv pe jucători liberi de contract. Varianta este una absolut obligatorie pentru cluburile aflate în insolvenţă, care nu pot scoate bani ca să achite clauze de transfer. De altfel, Rapidul deja s-a inspirat din lista propusă de FANATIK. În Giuleşti au ajuns fraţii Oriol, Joan Oriol a fost trecut pe lista fundaşilor, iar fratele său geamăn, Edu Oriol, este printre mijlocaşii propuşi în ziar. Cei doi au semnat contracte pînă la finalul sezonului, cu opţiune de prelungire.

ADVERTISEMENT

Citeşte: E OFICIAL! Încă o lovitură primită de Dinamo de la Steaua! 

Variante de portari

Marton Fulop – Se pot cere referinţe despre portarul maghiar de la Dorin Goian. Fulop a fost sub contract cu Asteras Tripolis, dar nu i-a mai fost prelungită înţelegerea, care i s-a încheiat în vară. Este cotat la 750.000 de euro.
Dmitry Khomich – Rusul a rămas liber de contract la începutul acestui an, cînd s-a despărţit de Kairat Almaty din Kazahstan. A mai trecut pe la Alania Vladikavkaz, care în 2010 îl cumpăra de la Spartak Moscova cu 1.300.000 de euro. Are 30 de ani şi este cotat la 700.000 de euro.
Fabien Farnolle – Născut în Franţa, cu părinţi din Benin, Farnolle este produs al lui Bordeaux. A jucat cel mai mult timp în al doilea eşalon din Hexagon, dar şi o scurtă perioadă la Setubal, în Portugalia. A fost lăsat liber de contrat de Clermont Foot în vară. Portar masiv, 1,96 metri, Farnolle are 30 de ani şi este cotat la 700.000 de euro.

Citeşte: Comunicat BOMBĂ al DNA! E Oficial! “Inculpata Udrea Elena Gabriela…”

Alţi portari interesanţi:

Daniel Aranzubia – spaniol, 35 de ani, 1.000.000 de euro
Hector Landzauri – columbian, 31 de ani, 850.000 de euro
Alexandros Tzorvas – grec, 32 de ani, 800.000 de euro
Pedro Hernandez – mexican, 33 de ani, 800.000 de euro
Takashi Kitano – japonez, 32 de ani, 700.000 de euro
Ivan Karadzhov – bulgar, 25 de ani, 600.000 de euro
Bojan Isailovic – sîrb, 34 de ani, 550.000 euro
Simone Villanova – italian, 30 de ani, 550.000 de euro
Alvaro Solis – columbian, 33 de ani, 500.000 de euro

ADVERTISEMENT

“Marton a jucat multe partide la nivel înalt, cred că ar fi un plus pentru orice echipă din România. El cunoaşte destul de bine echipele din Liga 1, desigur că i-ar plăcea să joace în România, este un campionat puternic, care obţine rezultate interesante în cupele europene. Momentan sîntem într-o discuţie cu o echipă din prima ligă din Ungaria, vom vedea ce va fi”, a declarat Esterhazy Matyas pentru FANATIK.RO.

Citeşte: Ultima oră! Steaua, conturi blocate? Sînt EXECUTAŢI!

“Chiar au fost unele discuţii cu un club din România, dar salariul nu a fost pe placul jucătorului. Asta nu înseamnă că Alexandros nu ar putea ajunge în acest campionat pe viitor. Momentan există oferte mai bune pentru el şi cu siguranţă vom alege una dintre ele în următoarea perioadă”, a spus Pavlos Leptokaridis pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Variante de fundaşi

Vojislav Stankovic – Sîrbul de 1,90 ar putea fi noul turn de control al Stelei în defensivă. Partizan Belgrad l-a transferat de la concitadina OFK, dar a decis să renunţe la serviciile sale din cauza unor probleme financiare. Stankovic a jucat 15 meciuri titular pentru Partizan în acest campionat, dar pe 1 ianuarie a devenit liber de contract. Este cotat la 750.000 de euro.
Andrea Mantovani – Fundaşul italian şi-a încheiat contractul cu Palermo în septembrie, iar de atunci nu a reuşit să-şi găsească echipă. Nu a jucat niciodată în afara Italiei, dar lipsa ofertelor l-ar putea face să ia în calcul Liga 1. Are 30 de ani şi 1,85 metri. Este cotat la 900.000 de euro.
Paulo Vinicius – Brazilian în vîrstă de 30 de ani, Vinicius a fost lăsat liber de contract de Braga în vara lui 2014. Nu şi-a găsit încă echipă, deşi are aproape 100 de meciuri în prima ligă portugheză şi 11 în cupele europene, dintre care 4 în Liga Campionilor. Este fundaş central, dar poate juca şi în ambele benzi. Este cotat la 3 milioane de euro.
Gregor Balazic – Sîrbul de 26 de ani a jucat 4 ani pentru Karpaty Lvov, dar contractul său nu a mai fost prelungit în această iarnă. Are 79 de meciuri şi 7 goluri în prima ligă din Ucraina. Este fundaş central şi are o cotă de 1.200.000 de euro.

Citeşte: E OFICIAL! A semnat cu Dinamo! “Pînă în vară!”

Alţi fundaşi interesanţi:

Emerson Conceicao – brazilian, fundaş stînga, 28 de ani, 1.200.000 de euro
Maykon – brazilian, fundaş stînga, 30 de ani, 1.000.000 de euro
Choco – brazilian / bulgar, fundaş dreapta, 25 de ani, 900.000de euro
Milan Stepanov – sîrb, fundaş central, 31 de ani, 800.000 de euro
Nuno Pinto – portughez, fundaş dreapta, 28 de ani, 800.000 de euro
Lucas Mareque – argentinian / italian, fundaş stînga, 32 de ani, 750.000 de euro
Tomislav Culjak – croat, fundaş stînga, 27 de ani, 750.000 de euro
Lucian Goian – român, fundaş central, 31 de ani, 525.000 de euro
Sofian Chahed – turc / german, fundaş dreapta, 31 de ani, 500.000 de euro
Frank Simek – polonez / american, fundaş dreapta, 30 de ani, 500.000 de euro

ADVERTISEMENT

“Nu am avut nici un contact cu un club din România, dar dacă va veni o ofertă o vom analiza cu mare atenţie. Andrea este un jucător profesionist, pregătit să meargă acolo unde i se oferă salariul pe care îl doreşte. Nivelul salarial în România este destul de bun la echipele de top, cred că sînt cîteva echipe în prima ligă pentru care nu ar fi o problemă să achite un salariu de aproximativ 200.000 de euro pe an”, a declarat Graziano Battistini, impresarul lui Andrea Mantovani, pentru FANATIK.RO.

“Sîntem deja în negocieri avansate cu un club important din Europa, dar jucătorul nu a semnat nimic, deci momentan putem discuta cu orice echipă interesată. Choco şi-ar dori să joace la o echipă de cupele europene, este foarte important acest aspect pentru viitorul carierei sale”, a declarat impresarul lui Choco pentru FANATIK.RO.

Variante de mijlocaşi

Otman Bakkal – Mijlocaş marocan de 29 de ani, a avut o cotă bună în Olanda într-o anumită perioadă, dar cariera sa a intrat pe o pantă descendentă. A fost lăsat liber de contract de Feyenoord în vară, iar de atunci nu a reuşit să-şi găsească echipă. Este un fotbalist de creaţie, cotat la 750.000 de euro.
Tamir Cohen – Israelianul de 30 de ani este recunoscut ca un pasator foarte exact. A jucat la Bolton, care l-a transferat pentru două milioane de euro, dar ulterior nu şi-a mai găsit locul nici în Anglia, nici în Israel. Nu mai are echipă din iulie, dar păstrează o cotă de 1,5 milioane de euro.
Demy de Zeeuw – 8.000.000 de euro a plătit Ajax lui AZ Alkmaar pentru a-l aduce în 2009. Olandezul a fost transferat apoi de Spartak Moscova, dar nu a reuşit să se impună nici în Rusia. A fost trimis sub formă de împrumut la Anderlecht, iar în vară a fost lăsat liber de contract. Este cotat la un milion de euro.
Bănel Nicoliţă – Bănel a ajuns la 30 de ani şi este liber de contract din luna iulie, cînd s-a despărţit de Saint-Etienne. Vremurile cînd era în atenţia unor echipe importante din Europa par apuse, iar o posibilă revenire în Liga 1 e din ce în ce mai plauzibilă. Este cotat la un milion de euro.
Joao Ribeiro – Portughezul de 27 de ani evoluează în banda stîngă şi a jucat pînă în vară la Olhanense. Are 115 meciuri în prima ligă portugheză şi 6 goluri marcate. În 2012 a prins 13 meciuri pentru Orduspor, în prima ligă turcă, dar a revenit în Portugalia după ce i s-a încheiat împrumutul. Este cotat la un milion de euro.

ŞOCANT! Cum a ajuns să arate Michael Schumacher!

Alţi mijlocaşi interesanţi:

Juan Toja – columbian, mijlocaş stînga, 29 de ani, 1.500.000 de euro
Dani Benitez – spaniol, mijlocaş stînga, 28 de ani, 1.200.000 de euro
Matias Fritzler – argentinian / german, mijlocaş central, 28 de ani, 1.000.000 de euro
Driss Fettouhi – marocan / francez, mijlocaş central, 25 de ani, 900.000 de euro
Edu Oriol – spaniol, mijlocaş dreapta, 28 de ani, 800.000 de euro
Krisztian Vadocz – maghiar, mijlocaş central, 29 de ani, 600.000 de euro
Juan Surraco – uruguayan / spaniol, mijlocaş dreapta, 27 de ani, 600.000 de euro
Diogo Rosado – portughez, mijlocaş stînga, 24 de ani, 600.000 de euro
Anthony McNamee – englez, mijlocaş dreapta, 30 de ani, 500.000 de euro
Angel Nieto – spaniol, mijlocaş dreapta, 29 de ani, 500.000 de euro

“Campionatul din România este în ascensiune în ultima perioadă, poate fi o destinaţie interesantă. Consider că pretenţiile financiare ale lui Otman nu sînt exagerate, mai ales dacă ţinem cont că vorbim despre un jucător care are o asemenea carte de vizită că el”, a declarat pentru FANATIK.RO impresarul lui Bakal, Jan de Visser.

“Tamir ar fi încîntat să vină să joace în România, considerăm că Liga 1 este un campionat foarte competitiv. Există şi alte variante pentru el, dar cu siguranţă am lua în considerare orice ofertă venită de la echipele importante din România în cazul în care vor apărea discuţii”, a declarat Pinhas Zahavi, impresarul lui Tamir Cohen, pentru FANATIK.RO.

Variante de atacanţi

Paulo Sergio – Extremă de viteză, portughezul nu este un marcator prin excelenţă. A fost lăsat liber de contract în vară de Olhanense, iar în prima ligă portugheză are 10 goluri în 147 de meciuri. Are 1,68 m, 30 de ani şi este un jucător rapid, tehnic, care poate destabiliza defensivele adverse. Este cotat la 900.000 de euro.
Innocent Emeghara – Fost adversar al Stelei în Cupa UEFA, pe cînd juca pentru Grasshoppers, Innocent Emeghara a jucat ulterior la Siena, Lorient şi Livorno, înainte de a ajunge la Agdam Qarabag, în Azerbaidjan. În această iarnă a rămas liber de contract, dar este cotat la 3,5 milioane de euro. Are 25 de ani.
Cristian Dănălache – Atacant al Unirii Urziceni în 2010, Dănălache a jucat cu succes în China, unde a fost şi golgeter. Numai că liga asiatică a crescut foarte mult în ultimul timp, iar el nu mai e în forma de altădată. Aşa că a fost lăsat liber de contract de QD Jonoon la începutul acestui an. Are 32 de ani şi este cotat la 700.000 de euro.
Omer Golan – Israelianul a fost dorit de Mihai Stoica la Steaua în 2008, dar a preferat să se transfere la Lokeren. Nu a rezistat în Belgia şi a revenit la Maccabi Petah Tikva, de unde a fost lăsat liber de contract la începutul acestui an. Este cotat la 700.000 de euro
Andre – Opt milioane de euro a plătit pentru brazilian Dinamo Kiev cînd l-a luat de la Santos în 2010 şi era considerat un viitor mare star. Nu s-a impus, iar o perioadă a fost împrumutat la Bordeaux. Nu a convins nici în Franţa, motiv pentru care s-a întors în Brazilia. În noiembrie 2014 a fost lăsat liber de contract de Atletico Mineiro. Are 24 de ani şi este cotat la 3 milioane de euro.

Interviu EXCLUSIV. Căpitanul rupe TĂCEREA! “Am oferte, vreau să plec”

Alţi atacanţi interesanţi:

Toni – spaniol, extremă dreapta, 24 de ani, 900.000 de euro
Jay Bothroyd – englez, atacant central, 32 de ani, 750.000 de euro
Milan Jovanovic – sîrb, extremă dreapta, 33 de ani, 750.000 de euro
Filip Sebo – slovac, atacant central, 30 de ani, 700.000 de euro
Kevin Oris – belgian, vîrf împins, 30 de ani, 600.000 de euro
Andrija Kaludjerovic – sîrb, atacant central, 27 de ani, 600.000 de euro
Dimitar Makriev – bulgar, vîrf împins, 31 de ani, 500.000 de euro
Jiri Jeslinek – ceh, extremă dreapta, 27 de ani, 500.000 de euro
Jovan Damianovic – sîrb, vîrf împins, 32 de ani, 500.000 de euro
Dawid Novak – polonez, atacant central, 30 de ani, 450.000 de euro

“De-a lungul anilor am avut discuţii cu mai multe echipe din România, parcă a fost şi Steaua, da nu mai ştiu exact. Chiar dacă eu nu eram agentul lui Tamir în acea perioadă. Nu s-a concretizat niciodată nimic, dar poate se va face acum vreun transfer, deşi nu am auzit nimic despre o propunere recentă. Noi sîntem deschişi la discuţii cu orice club”, a declarat Dudu Dahan, impresarul lui Tamir Cohen, pentru FANATIK.RO.

“Au fost foarte mulţi jucători din Portugalia care au trecut în România şi au lăsat impresie bună, au cîştigat titluri şi au jucat în cupele europene. Cine ştie, poate va fi şi cazul lui Paulo. Cred că pretenţiile sale salariale pot fi îndeplinite de cam toate echipele din prima ligă”, a declarat pentru Ohne Berater, impresarul lui Paulo Sergio, pentru FANATIK.RO.

Echipă propusă de FANATIK

4-4-2: Cerny – Choco, Stankovic, Mantovani, Oriol – De Zeeuw, Cohen, Bakkal, Ribeiro – Emeghara , Golan.

12 milioane de euro ar valora primul 11 din jucători liberi de contract propus de FANATIK

7 luni au trecut de cînd Bănel Nicoliţă a jucat ultimul meci oficial. El a refuzat să-şi prelungească înţelegerea cu FC Nantes din cauză ca nu i se mărea salariul de 400.000 de euro anual

ADVERTISEMENT