Sport

Gazonul de pe arena ”Ion Oblemenco” se schimbă după derby-ul Craiovei. Fanatik anunțase din luna august! Când se joacă primul meci pe noua suprafață

E oficial! Consiliul Local al municipiului Craiova a votat bugetul pentru înlocuirea gazonului de pe Arena ”Ion Oblemenco”.
01.10.2021 | 10:08
Gazonul de pe arena Ion Oblemenco se schimba dupa derbyul Craiovei Fanatik anuntase din luna august Cand se joaca primul meci pe noua suprafata
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate încă de la începutul lunii august că gazonul de pe Arena ”Ion Oblemenco” din Craiova va fi înlocuit.

Lucrările vor începe imediat după derby-ul FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova, de duminică.

ADVERTISEMENT

Gazonul pe arena ”Ion Oblemenco” se schimbă! A doua înlocuire în patru ani

Arena ”Ion Oblemenco” a fost inaugurată în noiembrie 2017 cu meciul de fotbal dintre echipele Universitatea Craiova și Slavia Praga.

Suprafața de joc a fost, însă, de proastă calitate, iar autoritățile locale s-au văzut nevoite să schimbe pentru prima oară gazonul în 2019.

ADVERTISEMENT

În locul suprafeței naturale a fost montat un gazon hibrid în valoare de aproximativ 300.000 de euro. Și acesta s-a rupt din cauza frecvenței cu care se joacă, având în vedere că Craiova are două echipe de fotbal care folosesc arena ”Ion Oblemenco”

Astfel, la doi ani de la ultima înlocuire, gazonul va fi din nou schimbat. Lucrările vor începe imediat după derby-ul dintre FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova, adică luni 4 octombrie.

ADVERTISEMENT

Autoritățile locale au dat asigurări că noul covor de iarbă va fi montat până pe 16 octombrie, atunci când Universitatea Craiova are programat meciul cu Academica Clinceni din Casa pariurilor Liga 1.

Ce se întâmplă cu echipele din Craiova, în cazul în care lucrările nu vor fi finalizate la termen

Pauza competițională din întrecerile interne este una destul de scurtă, doar două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă noul gazon nu va fi montat în termen, atât FC U Craiova 1948, cât și Universitatea Craiova vor trebui să caute soluții alternative pentru organizarea meciurilor de pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

În Bănie a fost inaugurat în urmă cu un an cel mai modern stadion de atletism din România. Acesta poate găzdui și meciuri de fotbal, fiind omologat în acest sens.

Însă, deși Universitatea Craiova și-a exprimat intenția de a juca pe stadionul de atletism, Liga Profesionistă de Fotbal le-a transmis oficialilor clubului lui Mihai Rotaru să caute altă soluție.

Motivul pentru care stadionul de atletism nu este agreat de LPF este acela că nu există instalație de încălzire a gazonului, astfel că echipele care vor să evolueze acolo au nevoie de o dispensă a Ligii Profesioniste.


  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – Universitatea Craiova: 1,55 este cota pentru „total goluri: 0-2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT