FANATIK NEWS LIVE / Război TOTAL! Messi joacă a 17-a finală cu Barcelona! Cîte a pierdut în faţa lui Real Madrid

UPDATE / Leo Messi a pierdut 3 finale de cînd e la Barcelona din cele 16 jucate. Două dintre cele 3 finale pierdute au fost în faţa Realului, în Cupa Spaniei în 2011 şi Supercupa Spaniei din...
16.04.2014 | 11:39
FANATIK NEWS LIVE  Razboi TOTAL Messi joaca a 17a finala cu Barcelona Cite a pierdut in fata lui Real Madrid
ADVERTISEMENT

UPDATE / Leo Messi a pierdut 3 finale de cînd e la Barcelona din cele 16 jucate. Două dintre cele 3 finale pierdute au fost în faţa Realului, în Cupa Spaniei în 2011 şi Supercupa Spaniei din anul 2012. Prima finală pierdută de Messi la Barcelona a fost în faţa Sevillei în Supercupa Europei din 2006, scor 0-3.

În schimb, Messi a cîştigat 13 finale în care a înscris 18 goluri. 

barcelona_betis_messi_balon_oro-640x640x80

UPDATE /  Real Madrid şi Barcelona se întîlnesc în această seară, de la ora 22:30, în finala Cupei Regelui, duel care îi prinde pe madrileni fără cel mai important om, Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

FANATIK.RO a vorbit cu Gică Craioveanu despre cel mai important meci al Spaniei, pe cine vede favorită şi cît de mult va conta absenţa portughezului.

“Dacă Messi vrea să facă spectacol, şansele sînt 52-48 pentru Barcelona”

…despre favorita din acest duel: “Nu există nici o favorită în acest meci, chiar dacă El Clasico o prinde pe Real Madrid mai în formă, cu rezultate mai bune şi meciuri mai spectaculoase. Barcelona e totuşi Barcelona şi e capabilă să facă un meci mare, mai ales dacă are chef Leo Messi, omul numărul 1 de la gruparea lui Tata Martino. Consider că şansele sînt 50-50, iar dacă Messi vrea să facă spectacol sînt 52-48 pentru Barcelona”

ADVERTISEMENT

…despre absenţele Barcelonei: “Catalanii nu se pot baza pe Valdes, unul dintre cei mai importanţi oameni ai echipei, şi nici pe cuplul de fundaşi centrali, Pique şi Mascherano, lucru de care cel mai probabil atacanţii Realului vor profita”

…despre absenţele Realului: “Cristiano Ronaldo este o absenţă foarte mare pentru Real, s-a văzut şi cu Dortmund, în opinia mea cel mai bun jucător al madrilenilor de la Zidane încoace. De asemenea, va lipsi şi Marcelo, aşa că partea stîngă este foarte şubredă, iar Tata Martino poate profita de acest lucru”

ADVERTISEMENT

article-1204171-05E9FA5D000005DC-320_468x286

 

“Pinto este un portar de Concordia sau Săgeata Năvodari”

…despre plusurile catalanilor: “Barcelona are doar două plusuri: Messi, dacă vrea să joace, şi pasatorii de la mijloc, magicienii Iniesta şi Xavi”

…despre plusurile galacticilor: “Real Madrid are de partea ei viteza, contraatacul devastator cu Benzema şi Bale, dar şi portarul, Casillas, un jucător care oferă siguranţă. Nu în ultimul rînd, Isco cred că va fi foarte important în acest duel, deoarece este un jucător imprevizibil, care poate surprinde apărarea improvizată a Barcelonei”

ADVERTISEMENT

…despre minusurile Barcelonei: “Pinto nu dă încredere echipei. Jucătorii din teren nu au curaj să dea pase înapoi, nu le oferă siguranţa lui Valdes. Iar o apărare improvizată în faţa lui Bale, Benzema sau Isco este un real pericol. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar Pinto este un portar de Concordia Chiajna sau Săgeata Năvodari”

…despre minusurile Realului: “Pe lîngă absenţa lui Ronaldo, cea mai mare problemă o are Realul pe partea stîngă, unde lipseşte şi Marcelo. Coentrao este un jucător modest, mult mai slab decît colegul său”

“1-1 scor final. În prelungiri Barcelona probabil va înscrie. Dacă se ajunge la penalty-uri, Real este marea favorită”

…despre duelurile din campionat: “Cele două victorii ale Barcelonei au fost destul de ciudate, părerea mea că nu meritau să cîştige şase puncte. În primul meci Real Madrid a făcut un joc bun, însă a pierdut la limită. Meciul de pe Santiago Bernabeu a fost dominat clar de madrileni, însă a venit acea eliminare ciudată. Barcelona nu bătea niciodată Realul în acel duel dacă erau 11 la 11”

higuain-messi-real-madrid-barcelona-vs

…despre cîştigătoarea trofeului şi jucătorul meciului: “Cred că acest duel va fi decis de Iniesta, cel mai bun jucător de la mijloc al catalanilor. De asemenea, dacă trebuie să aleg, cred că Barcelona va cîştiga trofeul”

FANATIK.RO l-a întrebat şi de un pronostic pentru acest duel, iar Gică Craioveanu a vrut să dea un scor corect: “Pronosticul meu pentru acest meci este 1-1, scor final. În prelungiri Barcelona va pune presiune şi probabil va înscrie. Dacă se va ajunge la penalty-uri, Real Madrid este marea favorită, deoarece Casillas este mult mai bun la loviturile de departajare decît Pinto”

 

“El Clasico” este  finala Cupei Regelui în acest an. Barcelona şi Real Madrid se întîlnesc în această seară de la ora 22:30 pe Mestalla, fiind a 3-a înfruntare între cei doi “giganţi” în acest sezon. Ambele jocuri de campionat au fost tranşate de catalani, 2-1 pe Camp Nou şi 4-3 pe Santiago Bernabeu.

Barcelona este într-o perioadă dificilă, după ce a fost eliminată de Atletico Madrid în sferturile Ligii Campionilor şi a pierdut meciul de campionat de la Granada, care a îndepărtat-0 de titlu în Spania. Presa spaniolă scrie că ultimul obiectiv realizabil al catalanilor este cîştigarea Cupei Regelui. Barca nu e exclusă din calculele la titlu, însă eşecul cu Granada le-a diminuat mult şansele.

La Real Madrid este o atmosferă mai bună, echipa lui Carlo Ancelotti este calificată în semifinalele Ligii Campionilor şi este în lupta pentru titlu, fiind la 3 puncte de liderul Atletico. Dacă “galacticii” vor cîştiga Cupa, va fi primul trofeu cîştigat de Carlo Ancelotti la Real.

Atît catalanii cît şi madrilenii au probleme de efectiv. Catalanii nu se vor putea baza pe Gerard Pique care s-a accidentat în meciul din sferturile Ligii cu Atletico Madrid. Real Madrid nu se va putea baza pe Cristiano Ronaldo.

Cotele la casele de pariuri: Barcelona 2,40     Egal 3,60     Real Madrid 2,75

Meciul va putea fi urmărit în format LIVETEXT pe FANATIK.RO de la ora 22:30

Echipele probabile:

111

Ultima confruntare dintre cele două echipe în finala Cupei Regelui a fost cîştigată de Real Madrid în anul 2011 cînd golul lui Cristiano Ronaldo din prelungirile meciului a dus trofeul la Madrid.  

Vezi video:

ADVERTISEMENT
Tags: