Fotbal international

Reghe la FANATIK SHOW! “Marica ar fi o mare lovitură”

19.12 Am vorbit de Marica împreună cu patronul echipei. Aşteptăm... Şi Ana a discutat cu el, cum vede acest lucru. Trebuie să avem acordul patronului. E un jucător care ne-ar putea ajuta enorm....
28.08.2013 | 18:00
Reghe la FANATIK SHOW Marica ar fi o mare lovitura
ADVERTISEMENT

19.12 Am vorbit de Marica împreună cu patronul echipei. Aşteptăm… Şi Ana a discutat cu el, cum vede acest lucru. Trebuie să avem acordul patronului. E un jucător care ne-ar putea ajuta enorm. E important şi pentru el să joace în Liga Campionilor, la o echipă pe stilul lui. Vorbim de titularul naţionalei României, ar fi o mare lovitură dacă vine la Steaua.

19.10 Mi-a fost teamă de meciul cu Legia. Am avut emoţii, dar nu de ce mă gîndeam că scrie presa… Mi-am dorit foarte mult să reuşesc cu această echipă să ne calificăm în Ligă.

ADVERTISEMENT

19.07 Am să-i dau un ceas lui Tănase. Şi-a pierdut ceasul la Braşov, iar eu i-am promis că dacă ne calificăm în grupele Ligii, atunci îi iau un ceas. Acum trebuie să mă ţin de cuvînt.

19.06 Dacă mai vinzi doi-trei jucători, atunci nu mai poţi spera la primăvara Ligii Campionilor.

19.01 Lato s-a schimbat mult după meciul de la Varşovia, a devenit mai tăcut, mai atent, responsabil. Am discutat cu el şi i-am spus că e talentat şi că trebuie să fie serios, iar cu Legia a fost.

ADVERTISEMENT

18.58 Piovaccari m-a rugat să mai joace cu Legia, pentru că voiam să-l schimb mai repede. Piovaccari a avut un aport incredibil cu Legia. El a suferit foarte mult înainte, cînd citea şi vedea că era criticat. El, la meciul cu Legia, la final a plîns de fericire că a putut marca şi că ne-am calificat.

18.53 Situaţia lui Bourceanu este una fericită în acest moment. Nu l-am convins încă să rămînă, dar Ana a vorbit şi i se va face o ofertă. Lui dacă i se oferă ce vrea, atunci el rămîne la Steaua. Joacă sută la sută pentru echipă. El este cel mai important jucător. Cu jucătorul s-a căzut la un acord, iar dacă i se oferă banii pe care i-a cerut, atunci sînt şanse foarte mari să rămînă. Tătăruşanu, Szukala, Pintilii, Tănase, sunt şi ei jucători la fel de importanţi pentru Steaua. Eu îmi doresc ca ei să rămînă.

ADVERTISEMENT

18.50 Eu cred că la Bucureşti avem şanse să batem tot, indiferent cu cine jucăm, chiar şi Real Madrid, Barcelona sau PSG.

18.46 Ce am văzut în Polonia m-a surprins. Nu am întîlnit pe niciun stadion fani ca acolo. Clubul are buget de 20 de milioane de euro, iar jucătorii salarii de 300.000 de euro. Mi-a plăcut mijlocaşul lor stînga, e jucător de naţională şi încă un jucător, sîrbul care ne-a marcat golul. Sînt discuţii pentru ei.

ADVERTISEMENT

18.43 În momentul de faţă este foarte greu ca vreo echipă din România să poate să ţină pasul Stelei. Clubul este puternic din toate punctele de vedere. În momentul în care îţi doreşti performanţă, aduci jucători care pot să facă acest lucru. Eu nu am rîs de domnul Negoiţă, ci doar de ce a spus.

18.41: Domnul Ionuţ Negoiţă a fost comic. Am rîs. Nu ai cum să spui că Steaua se duce la vale. Să ne uităm pe lotul de jucători, sînt foarte mulţi tineri, dar de multă valoare, doriţi de multe echipe. Steaua nu are cum să se ducă la vale.

18.40 Nu avem nevoie de ajutorul a diverşi impresari pentru a ne realiza transferurile pe care ni le dorim.

18.39: Dacă nu ne calificam era un eşec. Tinerii din lot trebuie să crească, să vadă fotbal de alt nivel, apoi aspectul financiar era şi el unul foarte important.

18.36 Celeban iese în evidenţă, dar nu se poate compara pe faza de construcţie cu Chiricheş. Varela e un jucător masiv care ar putea să-i ia locul lui Chiri, are calităţi apropiate. Mai este un jucător de la Jablonec, care este foarte bun, pe care Meme l-a urmărit.

18.35: Dacă aducem jucători, trebuie să aducem să pună probleme titularilor. Nu să aducem doar de dragul de a aduce. Chima este un jucător care îmi place, dar el este unul foarte scump.

18.31: Nu m-am gîndit să plec după Legia, dar nu neg că sunt echipe care mă ofertează. Am spus, cum am spus mereu că o să continui cu Steaua. Avem o echipă bună, un colectiv. Mai am doi ani cu Steaua. Clauza de reziliere este de 1 milioane de euro. Dacă îmi duc contractul la bun sfîrşit? Se poate întîmpla orice. Patronul poate să vină şi să zică ia milionul şi gata. Echipele care mă vor sînt destul de mari.

18.30: Nu-mi place să copiez, vreau să am stilul meu ca antrenor.

18.22: Cu mine nu a discutat Meme de Wesley. Am vorbit în mare despre ce urmează să facem. Nu ştiu dacă Meme s-a întîlnit cu Wesley. Probabil şi eu o să am o discuţie cu Wesley. Domnul Becali mi-a spus că vorbim după meci de transferuri şi am vorbit deja de cîţiva jucători. Din ce am vorbit, domnul Becali şi-l doreşte pe Wesley. Trebuie să vorbesc cu el să văd în ce stadiu se află. El nu e un jucător pe care să-l pui să stea pe bancă. El e cel mai bun jucător, capricios, cel mai bun străin din România. A avut campionate bune întregi în care el a demonstrat că e cel mai bun străin. O să discut cu el, să văd cum stă cu pregătirea. Avem doi jucători tineri pe postul lui, Stanciu şi Iancu. Wesley poate juca pe mai multe posturi.

18.14 Avem foarte multe meciuri şi avem nevoie să transferăm jucători de valoare. Jucăm în Ligă, în campionat şi în Cupă. Sînt 10 sau 11 jucători pe care îi dorim să-i luăm, chiar dacă sunt sub contract. Noi nu am făcut un rău Oţelului sau Petrolului că am spus că-i vrem, pentru că o să discutăm cu cluburile.

18.10: Am trecut peste foarte multe.  Eu a trebuit să dovedesc multor profesionişi că am valoare să antrenez această echipă. Am reuşit să calific echipa în Liga Campionilor. Ne dorim să depăşim CFR-ul dacă se poate. Să ne calificăm în primăvara Ligii Campionilor. Primul pas este făcut să ajungem în grupele Ligii. Mai avem ca plan, Cupa şi campionatul. Cel mai important e obiectiv este cîştigarea campionatului.

18.07: Steaua nu este o afacere a familiei Reghecampf. Eu lucrez foarte bine cu soţia mea, Anamaria. Eu mă uit şi la alţi jucători, oferiţi de alţi impresari. Pentru noi este important ca jucătorii care vin să intre în acest concept care înseamnă Steaua. Nu vreau să am mofturoşi şi leneşi. În momentul de faţă Gigi Becali este închis şi noi trebuie să ne ocupăm de tot. Dacă era liber, foarte mulţi oameni nu-şi mai permiteau să facă unele afirmaţii.

18.04: Normal că mă aşteptam ca în 14 luni să am aceste rezultate. Atunci cînd am semnat contractul am pus foarte multe clauze, pentru Liga Campionilor, Liga Europa. Am ştiut mereu ce am de făcut. Am ştitu ce valoare are lotul, că nu este exploatata la maxim. Am reuşit să vindem doi jucători importanţi. Este vorba de Rusescu şi Chiricheş, ultimul cel mai important transfer din fotbalul românesc. Toate astea s-au reuşit pentru că jucătorii au făcut ce le-am cerut şi noi. Există armonie, între mine Meme şi Gigi Becali. Restul care vorbesc, nu fac parte din familia Stelei. Nimeni, nici chiar impresarii.

18.03: Au fost momente frumoase, mai ales după meci. Am stat împreună cu băieţii după meci şi am vorbit despre ce s-a intîmplat la Steaua în ultimul an. Au fost momente sublime.

Invitatul lui Horia Ivanovici în ediţia-eveniment din această seară a FANATIK SHOW este omul momentului în fotbalul românesc, antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf. De la ora 18:00, în direct şi în EXCLUSIVITATE la Digi Sport 1, Reghe va răspunde tuturor întrebărilor legate de calificarea Stelei în grupele Ligii Campionilor, de transferurile Stelei din aceste zile, de plecarea lui Chiricheş la Tottenham şi de eventuala despărţire de Alex Bourceanu.

De la ora 18:00, numai pe Digi Sport 1 la FANATIK SHOW, Laurenţiu Reghecampf va vorbi timp de 90 de minute despre secretul acestei performanţe pe care Steaua lui Gigi Becali o aşteaptă de 7 ani.

ADVERTISEMENT