Fanatik știe noile salarii ale lui Man și Coman. Împreună, nu au cât Garcia de la Dinamo! Exclusiv

EXCLUSIV FANATIK
Cristi Coste   
în FCSB
29/10/2020, 00:37
Fanatik știe noile salarii ale lui Man și Coman. Împreună, nu au cât Garcia de la Dinamo! Exclusiv EXCLUSIV FANATIK
Fanatik știe noile salarii de la FCSB ale lui Man și Coman. Împreună, nu au cât Garcia de la Dinamo! © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Noile salarii pe care Dennis Man și Florinel Coman le au la FCSB sunt printre cele mai mari din Liga 1, dar, împreună, cele două nu ajung la cât câștigă Aleix Garcia, cel mai bine plătit jucător de la rivala Dinamo!

FANATIK a aflat cu cât le-a mărit Gigi Becali contractele la doi dintre cei mai importanți jucători, atât Dennis Man, cât și Florinel Coman ajungând la lefuri lunare de 17.000 de euro. Este o creștere de 1.500 de euro pe lună pentru fiecare dintre perlele de 22 de ani ale patronului de la FCSB.

Noile salarii ale lui Dennis Man și Florinel Coman sunt, adunate, sub contractul lui Aleix Garcia la Dinamo!

La câteva zile după ce FCSB a ratat un nou sezon european, după eliminarea în turul III preliminar al Europa League în fața cehilor de la Slovan Liberec, Gigi Becali a făcut o mutare surprinzătoare. Chiar dacă se vehicula un viitor sumbru financiar pentru FCSB, patronul a mărit contractele unora dintre jucători.

Anunțul a fost făcut de managerul general Mihai Stoica, singura „voce” de la FCSB rămasă în spațiul public după pasul în spate făcut de Gigi Becali.

„Patronul echipei a cumpărat cu o sumă importantă 10 la sută din Perianu și 10 la sută din Octavian Popescu. De asemenea, a mărit contractele unor jucători, Dennis Man, Florinel Coman, Olimpiu Morutan și cred că urmează și Tănase. Nu are sens să discutăm de situația financiară a clubului” – Mihai Stoica, la câteva zile după FCSB – Liberec 0-2

FANATIK a aflat că Dennis Man și Florinel Coman au acum 17.000 de euro lunar, salarii foarte bune pentru nivelul din Liga 1. Chiar și așa, împreună, cei doi nu ajung la contractul lui Aleix Garcia de la Dinamo, care a semnat pentru 35.000 de euro pe lună!

Căpitanul Florin Tănase rămâne cel mai bine plătit jucător de la FCSB, deși nu i s-a mărit contractul

Într-adevăr, în acest moment este o diferență destul de mare între noile salarii de la Dinamo, promise de administrația spaniolă, și cele de la FCSB, în condițiile în care Gigi Becali plătește (încă) foarte bine.

FANATIK a dezvăluit zilele trecute, după 0-2 la Sf. Gheorghe, cum arată mega-salariile celor aduși la Dinamo de Pablo Cortacero, Melero Marin și Cosmin Contra să înregistreze, până acum, 5 eșecuri din 7 partide și să țină Dinamo în zona retrogradării. Primii trei cei mai bine plătiți de la „roș-albi” sunt Aleix Garcia (35.000 de euro pe lună), Borja Valle (32.500 de euro) și Paul Anton (25.000 euro).

Comparativ, la FCSB, echipa de pe locul 2, cu cel mai bun atac din campionat, podiumul salariilor este ocupat de căpitanul Florin Tănase (17.500 de euro lunar), urmat de cei doi cărora li s-a mărit leafa, Dennis Man și Florinel Coman, fiecare acum cu 17.000 de euro pe lună. Inițial, ambii aveau 15.500 de euro, contracte ce fuseseră înjumătățite timp de 6 luni, pe motiv de pandemie.

Este interesant că în ciuda măririlor celor doi, căpitanul Florin Tănase rămâne cel mai bine plătit jucător al lui Gigi Becali. Și asta fără să i se umble „în sus” la contractul care expiră în iunie 2022.

  • 2,2 milioane de euro este cota lui Florin Tănase, 25 de ani, pe care Becali a plătit Viitorului 1,5 milioane de euro acum 4 ani
  • 3,2 milioane de euro este cota actuală a lui Aleix Garcia, jucătorul de 23 de ani aflat la un moment dat sub contract cu Manchester City

Și Olimpiu Moruțan, alt jucător pe care Becali așteaptă milioane de euro, a „sărit” la 16.000 de euro lunar

Un salt calitativ evident l-a făcut în noul sezon și Olimpiu Moruțan, 21 de ani, despre care Meme Stoica dezvăluia că a fost pe lista de măriri de contracte a lui Gigi Becali. Jucătorul venit de la Botoșani pare că și-a dat drumul abia în acest sezon și va fi greu de scos din primul 11 în viitor dacă va continua cu prestațiile din ultimele meciuri.

Din informațiile FANATIK, Olimpiu Moruțan a ajuns și el acum la 16.000 de euro pe lună, cu încă trei ani de contract la FCSB. Gigi Becali are acum o tripletă de mare valoare – Man, Coman, Moruțan -, dovadă și creșterile de salariu la care a apelat la fiecare dintre aceștia. Iar cavaleria e completată de căpitanul Florin Tănase, acestea fiind armele principale ale FCSB în lupta la titlu.

Și pentru că tot am început cu o comparație FCSB – Dinamo, să terminăm tot cu una din același registru. Tot apropo de bani și de contracte. În acest moment, Man, Coman, Moruțan și Tănase câștigă, împreună, 67.500 de euro pe lună, iar dincolo, la Dinamo, Aleix Garcia și Borja Valle trebuie să încaseze exact aceiași bani! Fiecare poate trage concluziile…

  • 800.000 de euro este cota actuală a lui Olimpiu Moruțan, o scădere de 100.000 de euro față de maximul carierei
  • 5,5 milioane de euro este cota lui Florinel Coman, cea mai mare din Liga 1, Dennis Man fiind cu 500.000 de euro „mai jos”

  • (P) Cota BETANO pentru Chindia – FCSB: 1,70 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

Închide ×