Sport

Autocarul Legiei Varșovia a fost atacat de fanii nemulțumiți! Cel puțin doi jucători au fost răniți

Fanii polonezi de la Legia Varșovia au ales o variantă extremă de a-și exprima nemulțumirea cu privire la parcursul foarte slab în campionat, al echipei favorite.
13.12.2021 | 08:44
Autocarul Legiei Varsovia a fost atacat de fanii nemultumiti Cel putin doi jucatori au fost raniti
Fanii Legiei Varşovia i-au atacat pe jucătorii echipei
ADVERTISEMENT

Incidente de stradă au fost raportate în Capitala Poloniei, Varșovia, membrii unei galerii de fotbal atacând echipa favorită.

Autocarul Legiei Varşovia a fost atacat de ultraşii furioşi

Legia Varșovia, una dintre echipele emblematice de fotbal ale Poloniei, are un parcurs foarte slab în acest sezon de Ekstraklasa.

ADVERTISEMENT

În ultima etapă de campionat, Legia Varșovia a pierdut lamentabil în deplasare, cu 1-0, în fața celor de la Wisla Plock. A fost picătura care a umplut paharul.

Fanii nemulțumiți au atacat autocarul echipei, primul vizat fiind chiar antrenorul echipei, Marek Golebiewski.

ADVERTISEMENT

Potrivit postului polonez Interia Sport, suporterii furioși ar fi pătruns în complexul unde se antrena Legia Varșovia și i-ar fi atacat pe jucători. După aceea, fanii au lansat un atac și asupra autocarului echipei.

Conform surselor mass-media poloneze, cel puțin doi jucători de la Legia Varșovia ar fi fost răniți în aceste incidente. Poliția din Varșovia a emis un comunicat oficial pe Twitter precizând că ”la ora locală 19.45 un grup de suporteri a blocat intrarea în complexul de antrenament Ksiazenice a antrenorului și jucătorii de la Legia. La sosirea mașinilor de poliție, grupul de suporteri s-a dispersat”, precizează sursa polițienească.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, conducerea de la Legia Varșovia nu a emis un punct de vedere oficial, prin intermediul unui comunicat sau altă formă de comunicare/informare.

Fanii de la Legia Varșovia sunt recunoscuți pentru violența lor, în trecut fiind implicați în incidente de stradă cu poliția din Madrid.

ADVERTISEMENT

Legia Varșovia, lanternă roșie

Nemulțumirea fanilor este alimentată, în primul rând, de situația critică din campionat a echipei. Legia Varșovia, dublă campioană en-titre a Poloniei, a ajuns, în urma acestei înfrângeri, pe ultimul loc în clasament.

Principalul vinovat este văzut antrenorul echipei, Marek Golebiewski, cel care a fost recent instalat la cârma formației, în luna octombrie, când l-a înlocuit pe Czeslaw Michniewicz.

Linia de clasament a celor de la Legia Varșovia este groaznică. După 16 meciuri disputate, Legia are numai patru victorii și 12 puncte, fiind lanternă roșie.

Legia nu a strălucit nici în grupele Europa League, alături de Spartak Moscova, Napoli sau Leicester. În poarta echipei apără veteranul de 41 de ani, Boruc, iar alți jucători importanți din lot sunt suedezul Johannson sau portughezii Josue, Andre Martins, Rui Gomes sau Rafael Lopez.

Legia Varșovia are în palmares 15 titluri, 19 Cupe ale Poloniei și o Supercupă a Poloniei, iar stadionul propriu, renovat în 2010, are o capacitate de 31.000 de locuri.

ADVERTISEMENT