Sport

Fanii lui Chelsea și Manchester City s-au încăierat în Plaza Mayor din Madrid. Poliţia a intervenit rapid. Video

Poliția madrilenă a fost nevoită să intervină pentru a stopa confruntarea dintre fanii lui Chelsea și Manchester City, grupări care întâlnesc astăzi și mâine granzii Madridului în sferturile Ligii Campionilor.
12.04.2022 | 22:19
Fanii lui Chelsea si Manchester City sau incaierat in Plaza Mayor din Madrid Politia a intervenit rapid Video
”Marca” avertiza că Madridul este în alertă ca urmare a sosirii fanilor englezi. Iar jurnaliștii au avut dreptate.
ADVERTISEMENT

Nu este prima dată când Madridul se confruntă cu fanii a două grupări engleze. În 2019, între 70.000 și 100.000 de britanici au luat cu asalt capitala Spaniei pentru finala Ligii Campionilor, Liverpool – Tottenham.

Acum este vorba despre suporterii lui Chelsea și Manchester City, care joacă astăzi și mâine, cu Real Madrid, respectiv Atletico Madrid, în sferturile aceleiași competiții. ”Madridul în alertă” a titrat Marca. Și a avut dreptate!

ADVERTISEMENT

Fanii englezi despărțiți de intervenția poliției!

Aproximativ 5.500 de fani englezi au primit bilete. Însă în Madrid au sosit mult mai mulți suporteri dornici să asiste la jocurile de pe Santiago Bernabeu și Wanda Metropolitano.

În aceste condiții, potrivit estimărilor autorităților madrilene, numărul englezilor sosiți pentru aceste meciuri este cel puțin dublu. Dacă nu cumva mai mare.

ADVERTISEMENT

Ținând cont de rezultatul meciului tur, 1-3, suporterii campioanei Europei nu s-au înghesuit să vină pentru jocul de astăzi. Doar 1.850 au primit bilete. În replică, fanii englezi care vin să o susțină pe Manchester City sunt mai mulți. Aproximativ 3.600.

Însă, totuși, au venit și alții în căutarea unui tichet în plus. Între aceștia, după informațiile oferite de poliția engleză, se aflau și circa 500 de ultras ai lui Chelsea.

ADVERTISEMENT

Astfel că, fie și în condițiile în care în 2019 nu s-au înregistrat incidente majore, forțele de ordine au intrat în alertă. Mai cu seamă că la ultimul eveniment cu risc maxim au avut parte de acțiune.

S-a întâmplat la Sevilla, cu suținătorii lui West Ham și Eintracht Frankfurt. Veniți să-și suțină favoriții la meciurile de Europa League.

ADVERTISEMENT

Ei bine, temerile au fost îndreptățite. La fel, jurnaliștii spanioli, care nominalizaseră zonele cele mai periculoase, au avut în egală măsură dreptate.

Plaza Mayor, din centrul Madridului, a fost, în această după-amiază, scena confruntărilor dintre fanii lui Chelsea și Manchester City.

Agenții Poliției Naționale au fost nevoiți să intervină pentru a-i tempera. Deocamdată nu se cunoaște numărul exact al fanilor arestați în urma altercațiilor.

ADVERTISEMENT