Sport

Cum s-au potolit fanii lui Dinamo care îi cereau demisia lui Mureşan! Au dat înapoi când au auzit de revenirea lui Cortacero. Exclusiv

Fanii celor de la Dinamo au fost foarte porniţi împotriva lui Iuliu Mureşan după înfrângerea cu 1-6 în faţa Universităţii Craiova. Însă, imediat au dat înapoi când au auzit de o posibilă revenire a lui Cortacero.
21.02.2022 | 21:02
Cum sau potolit fanii lui Dinamo care ii cereau demisia lui Muresan Au dat inapoi cand au auzit de revenirea lui Cortacero Exclusiv
Iuliu Mureşan şi Pablo Cortacero. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a început anul dezastruos, cu patru înfrângeri la rând în Casa Pariurilor Liga 1: 1-2 cu Argeş, 0-3 cu FCSB, 0-4 cu Botoşani şi 1-6 cu Universitatea Craiova. Rezultatele l-au făcut pe Iuliu Mureşan să se gândească la demisie, mai ales că fanii erau porniţi împotriva administratorului special.

Iuliu Mureşan, criticat virulent după înfrângerea cu U Craiova!

După meciul pierdut cu oltenii, criticile la adresa lui Mureşan erau cele mai virulente. I s-a cerut demisia din toate părţile, iar PCH a scris pe pagina de Facebook: “Iuliu Mureşan a plecat spre Cluj. Definitiv!”

ADVERTISEMENT

Era anunţată o convocare de urgenţă a Adunării Generale a Acţionarilor, iar soarta administratorului special, Iuliu Mureşan, şi a antrenorului Flavius Stoican părea pecetluită. Numai că, niciuna dintre acestea nu a mai avut loc.

Flavius Stoican a rămas antrenor, Mureşan şi-a păstrat postul de administrator special, fiind convins de Răzvan Zăvăleanu să continue la Dinamo. În plus, Adunarea Generală a Acţionarilor nu a mai avut loc.

ADVERTISEMENT

Cum s-au potolit fanii lui Dinamo care îi cereau demisia! Cortacero putea reveni în forţă

Nici fanii nu au mai pus presiune pe Mureşan pentru a pleca de la club. FANATIK a aflat că lucrurile s-au calmat după intervenţia lui Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar, care a explicat părţilor implicate cum stau treburile.

Zăvăleanu a explicat că în cazul unei plecări a lui Iuliu Mureşan de la Dinamo, acţionarii clubului ar fi avut puterea de a numi un nou administrator special, iar cum pachetul majoritar este deţinut de Pablo Cortacero, ibericul ar fi putut numi următorul preşedinte al clubului.

ADVERTISEMENT

Când a fost expusă această situaţie, toată lumea a convenit că rămânerea lui Iuliu Mureşan la echipă este o soluţie mult mai bună decât să i se acorde din nou puteri depline lui Pablo Cortacero. După managementul dezastruos al ibericului, Dinamo abia a scăpat de faliment.

În insolvenţă, puterea acţionarilor este limitată: “Ei nu mai conduc societatea”

În acest moment, cu Dinamo în insolvenţă şi cu un administrator judiciar şi un administrator special la club, puterea acţionarilor este limitată. Ei nu au niciun drept de decizie, aşa cum a explicat Zăvăleanu într-un interviu acordat FANATIK anul trecut:

ADVERTISEMENT

“Astăzi, puterea acționarilor este una limitată. Ei nu mai conduc societatea. Ea este condusă de administratorul special, domnul Iuliu Mureșan, sub supravegherea RTZ & Partners. Acționarii nu mai conduc societatea.

Cine dorește să fie acționar al lui Dinamo trebuie să vină și să finanțeze activitatea lui Dinamo. Deci, dincolo de aceste aspecte, nu aș mai face speculații la modul în care va arăta acționariatul lui Dinamo la finalul planului de reorganizare, dar este evident că noi căutăm acționari pe care, cu o formă sau alta, să îi atragem și să devină acționari de bază, strategici, pe termen lung”, a explicat Zăvăleanu.

“Dacă Iuliu Mureșan ne-ar spune adio mâine, foarte posibil ca noul administrator special să fie numit de Pablo Cortacero”

Reprezentantul administratorului judiciar a explicat că o eventuală plecare a lui Iuliu Mureşan ar fi sinonimă cu revenirea în drepturi a lui Pablo Cortacero, care putea numi noul administrator special:

,,Este o concluzie logică, de bun simț, nu trebuie să aibă cunoștințe de drept și legea insolvenței că să fie trasă. Dacă Iuliu Mureșan ne-ar spune adio mâine, foarte posibil ca noul administrator special să fie numit de Pablo Cortacero”, a spus Zăvăleanu la Radio Dinamo 1948.

Astfel, Iuliu Mureşan va continua alături de Dinamo. Actuala conducere are ca obiectiv salvarea clubului de la faliment, iar în acest scenariu menţinerea în Casa Pariurilor Liga 1 este obligatorie.

  • 7.500.000 de euro a acumulat Dinamo datorii în managementul lui Cortacero
  • 15 este locul ocupat de Dinamo în Casa Pariurilor Liga 1
ADVERTISEMENT