UPDATE / Elicoptere M.A.I., trimise să survoleze zona!

UPDATE 17:29: Ultimii suporteri maghiari sînt conduşi în afara Gării de Nord. Cei care nu au avut loc în autobuzele puse la dispoziţie de autorităţile române au fost urcaţi în dubele...
06.09.2013 | 15:50
UPDATE  Elicoptere MAI trimise sa survoleze zona

UPDATE 17:29: Ultimii suporteri maghiari sînt conduşi în afara Gării de Nord. Cei care nu au avut loc în autobuzele puse la dispoziţie de autorităţile române au fost urcaţi în dubele Jandarmeriei şi conduşi către Naţional Arena. 

UPDATE 17:00: Ministerul de Interne a trimis mai multe elicoptere pentru a survola zona Gării de Nord pentru a preîntîmpina în acest fel noi incidente provocate de fanii maghiari.

UPDATE 16:45: Spiritele s-au mai liniştit în Gara de Nord, dar un echipaj SMURD a intervenit pe peron, pentru a acorda îngrijiri medicale unui fan maghiar, căruia i se făcuse rău. Acesta a fost preluat de echipaj şi va fi dus la spital. Se presupune că bărbatul, care are în jurul a 30 de ani, are probleme serioase din cauza consumului de alcool şi, posibil, şi a celui de narcotice. Echipajul medical prezent la faţa locului, nu a vrut să ofere detalii asupra stării sale. 

UPDATE 16:15: Cîţiva dintre fanii maghiari au ridicat probleme şi s-au încăierat cu forţele de ordine. Jandarmii au dat cu gaze lacrimogene, iar patru fani au fost imobilizaţi şi puşi la pămînt, chiar în incinta gării. 

 

VEZI VIDEO:

 

 

UPDATE 16:10: Jandarmeria a început să conducă grupuri de cîte 50 de suporteri spre autobuzele care îi aşteptau la ieşirea din Gara de Nord, pentru a-i conduce spre fan zone-ul din apropierea stadionului naţional. O parte a forţelor de ordine sînt dotate cu puşti cu aer comprimat. 

UPDATE 16:00: Garnitura de tren cu cei circa 1000 de fani unguri a ajuns în Gara de Nord! Un elicopter al Poliţei survolează zona, iar ungurii au început să arunce cu torţe în jandarmi! Toată Gara de Nord este cuprinsă de fum! Un compartiment al vagonului 2 al garniturii este în flăcări, iar pompierii au fost nevoiţi să intervină! Situaţia este INCENDIARĂ!

 

VEZI VIDEO:

 

 

UPDATE 15:41: Înainte ca trenul cu fanii maghiari să ajungă în gară, suporterii au tras semnalul de alarmă şi au oprit garnitura. Din cauza acestui incident au mai apărut 20 de ”mascaţi”, care au ocupat şi peronul de vizavi, astfel că ungurii vor fi flancaţi de forţele de ordine în momentul în care trenul va opri în gară. 

UPDATE 15.26: Pe peronul Gării de Nord, acolo unde trebuie să sosească trenul cu grosul galeriei maghiare, au apărut şi 70 de “mascaţi” dotaţi cu 12 “tunuri” cu gaze lacrimogene, bastoane şi scuturi. Acolo au fost aduşi şi pompierii, în caz că maghiarii vor incendia ceva. Peronul a fost golit.

UPDATE 13.45: Primii fani maghiari, în număr de circa 20, au ajuns în Gara de Nord! Aceştia au tricouri negre, cu slogane pro Ungaria imprimate şi au fost preluaţi imediat de forţele de ordine aflate în staţie! Garnitura de tren specială, care aduce 1000 de fanii maghiari, va ajunge la Bucureşti în jurul orei 16:00!

UPDATE 13.30: Circa 100 de jandarmi şi poliţişti îi aşteaptă pe fanii unguri la Gara de Nord, care vin cu o garnitură de tren de la Budapesta, fiecare ieşire fiind flancată cu cîte o dubă! Riscul este imens în momentul în care maghiarii vor ajunge în Bucureşti, prin prisma faptului că în staţie sosesc cu fiecare tren garat,  fani români avînd eşarfe şi tricouri tricolore!

 

1.400 de unguri vin cu trenul

Aproximativ 3.000 de suporteri maghiari vor fi pe “Arena Naţională” pentru a-i încuraja pe Adam Szalai şi compania. Fanii ungurilor au plecat în jurul orei 20:30 din Budapesta cu o garnitură de tren ce va transporta 1.400 de oameni. Restul susţinătorilor urmează să ajungă cu avionul sau cu maşinile personale.

În momentul plecării din gara din Budapesta, fanii au aprins torţe, au aruncat cu petarde şi au scandat împotriva României. Împreună cu fanii călătoresc şi 60 de poliţişti şi jandarmi, care au ca scop evitarea conflictelor pe timpul călătoriei, dar mai ales la intrarea pe teritoriul ţării noastre.

La Bucureşti, ungurii vor fi preluaţi de Jandarmeria Română, vor fi percheziţionaţi pentru a nu avea la ei obiecte contondente şi vor fi conduşi către fan-zone-ul amenajat special pentru ei, de la Arena Naţională.

 

Click AICI pentru VIDEO