Sport

Fanii lui Galatasaray au făcut spectacol în derby-ul cu Fenerbahce! Coregrafie 3D inspirată din serialul Squid Game. Video

Marele derby al fotbalului din Turcia, Galatasaray - Fenerbahce, a fost programat duminică, în cadrul rundei a 13-a din Super Liga. Fanii celor două echipe din Istanbul sunt vechi rivali.
22.11.2021 | 10:41
Fanii lui Galatasaray au facut spectacol in derbyul cu Fenerbahce Coregrafie 3D inspirata din serialul Squid Game Video
ADVERTISEMENT

Partida a avut loc pe Stadionul NEF, în organizarea celor de la Galatasaray. Akturkoglu a deschis scorul pentru gazde, în minutul 16, după o pasă decisivă dată de Moruțan.

Două dintre vedetele lui Fener au întors însă soarta jocului. Mesut Ozil a egalat în minutul 31, iar portughezul Crespo a înscris golul victoriei în cel de-al patrulea minut de prelungiri.

ADVERTISEMENT

Coregrafie inspirată din Squid Game

Dacă pe terenul de joc Fenerbahce a câștigat, duelul din tribune a fost tranșat categoric de suporterii celor de la Galatasaray. Aceștia au avut o idee foarte originală, pe care au pus-o în practică înainte de fluierul de start.

Fanaticii susținători ai lui Galatasaray au folosit ca inspirație pelicula sud-coreeană Squid Game. Grație tehnologiei, ei au putut aduce în peluză personaje din serialul care deja a devenit viral.

ADVERTISEMENT

Nu este prima dată când fanii echipei Galatasaray sunt semnatarii unor coregrafii spectaculoase. În 2012, tot la un meci cu Fenerbahce, ei au folosit tehnologia 3D pentru o coregrafie care întruchipa un leu, simbolul clubului. Fanii de la Galata sunt cunoscuți peste tot în lume pentru faptul că, la nevoie, cheltuie mii de euro pentru coregrafii spectaculoase.

Squid Game, sau Jocul Calamarului, este un thriller de groază de supraviețuire, serial TV sud-coreean produs de Netflix în 2021.

ADVERTISEMENT

Lansat la 17 septembrie 2021, serialul a spart toate recordurile de audiență, în prima lună raportându-se deja 1,65 miliarde ore de vizionare pe filmul respectiv.

Cicâldău și Moruțan, titulari la Galatasaray

Legendarul antrenor Fatih Terim i-a titularizat la Galatasaray, pentru acest derby, pe mijlocașii români Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău.

ADVERTISEMENT

Cei doi au avut o evoluție bună, iar Moruțan și-a încununat jocul cu pasa de gol din minutul 16. Cicâldău a fost integralist, în vreme ce Moruțan a fost schimbat în minutul 65, cu Diagne.

Fenerbahce a marcat golul victoriei în inferioritate numerică, după ce fundașul Tisserand fusese eliminat, pentru cumul de cartonașe galbene, în minutul 82.

În urma acestui rezultat, Fenerbache și Galatasaray au făcut rocadă în clasament. Fenerbache a urcat pe locul 5, cu 23 de puncte, în vreme ce Galatasaray a alunecat pe locul 8, cu 21 de puncte acumulate.

Lider în Turcia este Trabzonspor, cu 30 de puncte, flancată pe podium de două echipe surprinzătoare. Hatayspor, echipă dintr-un oraș de lângă granița cu Siria, precum și Konyaspor, au câte 26 de puncte și ocupă locurile 2, respectiv 3.

ADVERTISEMENT
Tags: