Sport

Fără fani la Universitatea Craiova – FCSB! Ministerul Sportului, clarificări pentru FANATIK despre revenirea spectatorilor pe stadioane. Exclusiv

Ministerul Sportului a clarificat pentru FANATIK măsurile de relaxare privind revenirea spectatorilor pe stadioane. Meciul dintre Universitatea Craiova şi FCSB se va disputa fără fani.
26.11.2021 | 17:29
Fara fani la Universitatea Craiova  FCSB Ministerul Sportului clarificari pentru FANATIK despre revenirea spectatorilor pe stadioane Exclusiv
Ministrul Sportului Eduard Novak şi revenirea fanilor în tribune. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ministerul Sportului a emis un comunicat de presă în care anunţă revenirea fanilor pe stadioane. Astfel, conform unei Hotărâri de Guvern adoptată în cursul zilei de vineri, spectatorii se pot întoarce în tribune.

Potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a stadionului, indiferent dacă vorbim de spaţii închise sau deschise.

ADVERTISEMENT

Fără fani la Universitatea Craiova – FCSB! Ministerul Sportului, clarificări pentru FANATIK

Pot participa la competiţiile sportive doar persoanele vaccinate cu schema completă de minimum 10 zile sau cele care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. Una dintre regulile controversate este faptul că accesul spectatorilor este permis doar în intervalul orar 05:00 – 21:00.

FANATIK a solicitat Ministerului Sportului clarificări privind revenirea spectatorilor pe stadioane. Concret, publicaţia noastră a încercat să afle de când vor putea participa fanii la competiţii şi ce se întâmplă cu evenimentele care trec de ora 21:00 ca desfăşurare.

ADVERTISEMENT

“Dacă programul trece de ora 21:00, nu au voie să pună în vânzare bilete”

Astfel, conform comunicării primite de la Minister, fanii se pot întoarce pe stadioane de sâmbătă, 27 noiembrie: “Vineri s-a adoptat Hotărârea în Guvern şi se va publica în următoarele ore în Monitorul Oficial. Ulterior publicării, fanii se pot întoarce pe arenele sportive”.

În ceea ce priveşte evenimentele sportive care încep înainte de ora 21:00 şi trec de ora limită, Ministerul a dat următorul răspuns: “La aceste evenimente, dacă programul trece de ora 21:00, nu au voie să pună în vânzare bilete”.

ADVERTISEMENT

Conform clarificărilor Ministerului Sportului, confruntarea dintre Universitatea Craiova şi FCSB, care se va desfăşura duminică, de la ora 20:30, accesul fanilor nu va fi permis. La fel, la orice eveniment a cărui desfăşurare depăşeşte ora 21:00.

Ministrul Eduard Novak: “Este o primă măsură în favoarea sportului, pe care noul guvern o adoptă din prima zi”

Ministrul Sportului, Eduard Novak, salută revenirea fanilor pe stadioane, în decizia adoptată de noul guvern în prima zi, după reorganizarea Ministerului Tineretului şi Sportului în Ministerul Sportului:

ADVERTISEMENT

“Este o primă măsură în favoarea sportului, pe care noul guvern o adoptă din prima zi, după cea de reorganizare a MTS ca Ministerul Sportului. Desigur, este nevoie de multă responsabilitate și pe mai departe.

Este nevoie de respectarea măsurilor în vigoare și de continuarea campaniei de vaccinare, pentru că doar așa putem limita efectele negative ale acestei pandemii și reveni spre normalitate”, a declarat Ministrul Sportului, Eduard Novak.

În urma acestei decizii, primele meciuri din România cu spectatori vor fi cele de sâmbătă de la ora 11:00, din Liga 2. Stadioanele s-au închis în România pe data de 25 octombrie.

  • 30% din capacitatea arenelor va fi deschisă persoanelor care au certificat verde
  • 21:00 este ora limită la care fanii vor avea acces pe stadion

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 2,18 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags:
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste...
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de...
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme
Gestul uriaş făcut de Valentina Pelinel! Soţia lui Cristi Borcea nu s-a uitat...
Gestul uriaş făcut de Valentina Pelinel! Soţia lui Cristi Borcea nu s-a uitat la bani
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
AMENDĂ de 4.500 de lei dacă FACI asta! E total INTERZIS!
AMENDĂ de 4.500 de lei dacă FACI asta! E total INTERZIS!
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Zodii puse pe scandal în iunie. Își vor pune relațiile în pericol
Zodii puse pe scandal în iunie. Își vor pune relațiile în pericol
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce...
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce scor înregistrează Piedone și Firea
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are...
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are o istorie fascinantă