Sport

Fanii aleg președintele la U Craiova. Reacția lui Sorin Cârțu: „Nu știu dacă voi candida” Exclusiv

Universitatea Craiova impune o nouă politică de alegere a președintelui. Fanii vor avea puterea și vor putea decide. FANATIK a luat legătura cu Sorin Cârțu, iar acesta a dezvăluit că se mai gândește dacă va candida.
07.06.2021 | 22:14
Fanii aleg presedintele la U Craiova Reactia lui Sorin Cartu Nu stiu daca voi candida Exclusiv
ADVERTISEMENT

Craiova vrea să fie ca Barcelona și dă o putere foarte mare abonaților din noul sezon. Comunicatul emis la ora 19:48, oră simbolică, are o foarte mare importanță pe plan administrativ. În martie 2022 vor avea loc alegeri pentru postul de președinte la Universitatea, iar suporterii vor alege persoana care va ocupa această funcție

Pe lângă acest anunț, oltenii au dezvăluit și câteva informații legate de abonamentele de anul viitor. Astfel, abonații din sezonul trecut vor putea să și-l prelungească în mod gratuit.

ADVERTISEMENT

Suporterii vor alege președintele la Universitatea Craiova. Sorin Cârțu, anunț în exclusivitate pentru FANATIK: „Nu știu dacă voi candida”

Universitatea Craiova a luat o decizie foarte importantă pentru viitorul clubului. Oltenii vor să treacă la o politică de tip „socios”, la fel ca Barcelona, și le oferă o putere de decizie fanilor echipei. Abonații vor putea să aleagă președintele Științei, o poziție foarte importantă, ocupată în ultimii ani de Marcel Popescu și Sorin Cârțu.

După anunțul clubului din Bănie, FANATIK l-a contactat pe Cârțu. Fostul mare jucător al „alb-albaștrilor” a anunțat că se mai gândește dacă va candida:  „Nu mi se pare o idee rea. Voi vedea dacă voi candida. Vedem atunci în februarie, atunci se depun dosarele.”

ADVERTISEMENT

De asemenea, „Sorinaccio” a dezvăluit că persoana aleasă de abonații Craiovei va avea o putere mult mai mare: „E o politică diferită față de ceea ce s-a întâmplat până acum în România. Nu cred că s-a mai întâmplat până acum. Va fi o schimbare la 180 de grade, în sensul că președintele va decide aducerea de jucători, antrenorul și așa mai departe. Va decide tot în club.

Eu mai am contract, vedem atunci. Nu vor decide toții fanii, ci doar cei care se abonează,” a mai declarat Sorin Cârțu în exclusivitate pentru FANATIK. Cârțu, în vârstă de 65 de ani, ocupă funcția de președinte al Universității Craiova din martie 2019, atunci când a și anunțat că nu va mai antrena și că va trece în conducerea administrativă.

ADVERTISEMENT
  • 107 goluri în 283 de meciuri în Liga 1 are Sorin Cârțu 
  • 11 goluri în 37 de partide europene a strâns fostul mare atacant, cel care este și golgheterul all-time al Craiovei în cupele europene

Oltenii au avut 4.000 de abonamente vândute în sezonul trecut, dar au jucat un singur meci cu spectatori pe stadionul „Ion Oblemenco”

Universitatea Craiova și-a făcut un obicei să fie clubul cu cei mai mulți abonați din România. De la inaugurarea noului stadion „Ion Oblemenco” și de la revenirea în Bănie, Știința a avut cea mai mare medie de spectatori din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Oficialii vor să continuie acest obicei și în stagiunea 2021-2022, chiar dacă și rivala locală, FCU Craiova, a promovat în Liga 1. Oamenii care au plătit pentru a achiziționa un abonament în sezonul trecut vor putea să îl prelungească gratuit pentru anul viitor, fiind o compensație pentru faptul nu au apucat să vadă decât o partidă în Bănie.

Este vorba de Universitatea Craiova – Academica Clinceni, meci în care „juveții” au și prezentat Cupa României. FANATIK a aflat că în jur de 4.000 de microbiști craioveni au cumpărat abonamente în stagiunea precedentă.

„Începând de vineri, 11 iunie 2021, clubul Universitatea Craiova lansează abonamentele pentru sezonul competițional 2021-2022. Abonații sezonului trecut își vor putea prelungi în mod gratuit abonamentele, fiind necesară plata unei taxe de producere și procesare a cardului în valoare de 10 lei,” stă scris comunicatul Universității Craiova.

În ceea ce privește partea sportivă, patronul Mihai Rotaru a început deja să aducă întăriri. David Lazar a semnat cu echipa din Bănie, iar Rotaru a pus ochii și pe Alexandru Mitriță, fostul căpitan al echipei. Acesta s-a căsătorit religios recent, iar nașul a fost chiar patronul Craiovei.


  • (P) Cota BETANO ca U Craiova să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 4,50. Vezi aici toate cotele

 

ADVERTISEMENT
Tags: