Sport

Fanii au ales câştigătorul Balonului de Aur 2021! Lionel Messi, abia pe locul 3

Luni, 29 noiembrie, la Paris se va decerna prestigiosul trofeu Balonul de Aur, pentru cel mai bun fotbalist declarat în anul 2021. Premiul a fost înființat de cunoscuta revistă France Football.
28.11.2021 | 11:39
Fanii au ales castigatorul Balonului de Aur 2021 Lionel Messi abia pe locul 3
ADVERTISEMENT

Lumea fotbalului deja freamătă în așteptarea marii ceremonii în care se va decerna titlul de cel mai bun fotbalist al lumii, recompensat cu trofeul Balonul de Aur.

Argentinianul Lionel Messi, 34 de ani, deține recordul cu șase Baloane de Aur câștigate până în prezent, el fiind în pole-position pentru a câștiga un al șaptelea trofeu.

ADVERTISEMENT

Messi, al treilea în sondajul fanilor

Înainte de publicarea oficială a rezultatelor anchetei, de către France Football, fanii au realizat propriul lor sondaj cu privire la vedeta care ar trebui să câștige Balonul de Aur.

Messi nu este foarte popular pe rețelele de socializare, în acest an, așa că el s-a clasat abia pe locul al treilea în sondajul neoficial al iubitorilor sportului-rege. Argentinianul a fost surclasat de Mohamed Salah, favoritul fanilor, şi Robert Lewandowski.

ADVERTISEMENT

Ce contracandidați are Lionel Messi?

Momentul în care se va decerna Balonul de Aur 2021 este programat la Teatrul Chatelet din Paris.

Pentru această ceremonie au fost selectați 30 de jucători de la echipele mari. Printre ei se numără și colegii lui Messi de la PSG: Neymar, Mbappe sau Donnarumma.

RTP Sport a vehiculat însă ideea potrivit căreia Messi ar fi fost deja informat că este câștigătorul ediției din acest an, iar el, de bucurie, le-a spus prietenilor și membrilor de familie.

ADVERTISEMENT

Totuși, oficial, numele câștigătorului va fi aflat abia luni seară. Messi are și alți contracandidați serioși pentru obținerea râvnitei distincții. Cristiano Ronaldo a anunțat că marea sa ambiție este să câștige mai multe Baloane de aur decât Messi. 

Robert Lewandowski are recordurile de partea lui

Polonezul Lewandowski, ”mitraliera din atacul lui Bayern Munchen, ar putea avea o mare șansă de a câștiga Balonul de Aur.

ADVERTISEMENT

Lewandowski a doborât recordul legendarului atacant vest-german Gerd Muller, înscriind mai mult de 40 de goluri într-un sezon de Bundesliga.

Polonezul de 33 de ani nu s-a oprit aici, el înscriind 25 de goluri în 19 meciuri și în actuala stagiune, pentru bavarezi. Dacă Balonul de Aur s-ar fi decernat în 2020, atunci când ceremonia a fost suspendată din motive pandemice, el ar fi fost principalul favorit.

Mohammed Salah este un alt nume implicat în bătălia pentru trofeu. Egipteanul a marcat până în luna noiembrie 17 goluri în tot atâtea meciuri, la Liverpool.

Messi are un singur gol marcat în această ediție pentru PSG, în campionat, iar această contraperformanță i-ar putea afecta nominalizarea.

ADVERTISEMENT