Sport

Fanii au ales cea mai bună echipă a României din toate timpurile! Cum arată primul “11” ideal al “tricolorilor”

Fanii naţionalei României au ales cea mai bună echipă din istorie. Din primul "11" ideal nu lipsesc nume uriaşe precum: Gheorghe Hagi, Ilie Balaci sau Adrian Mutu.
12.06.2022 | 19:18
Fanii au ales cea mai buna echipa a Romaniei din toate timpurile Cum arata primul 11 ideal al tricolorilor
România - Argentina, la Campionatul Mondial din 1994
ADVERTISEMENT

Naţionala României a celebrat 100 de ani de la primul meci oficial, pe data de 8 iunie. Federaţia Română de Fotbal a lansat mai multe acţiuni pentru a sărbători centenarul primei reprezentative, unul dintre ele fiind alegerea celei mai bune echipe a României din istorie.

Fanii au ales cea mai bună echipă a României din toate timpurile! Cum arată “11-le” ideal

Fanii au avut 9 zile la dispoziţie să creioneze echipa perfectă, iar jucătorii care se regăseau în cele mai multe formaţii au prins “11-le” ideal al naţionalei României din toate timpurile:

ADVERTISEMENT

Cea mai bună naţională a României (4-3-3): Bogdan Stelea (30%) – Dan Petrescu (72%), Gheorghe Popescu (74%), Miodrag Belodedici (46%), Cristian Chivu (70%) – Gheorghe Hagi (90%), Nicolae Dobrin (57%), llie Balaci (50%) – Adrian Mutu (69%), Marius Lăcătuș (38%), Adrian Ilie (37%). Selecţioner: Anghel Iordănescu (41%)

Cea mai bună echipă a României din toate timpurile
Cea mai bună echipă a României din toate timpurile

Anghel Iordănescu, cel mai bun selecţioner din toate timpurile

Procentul din paranteză indică numărul de echipe ale fanilor din care jucătorul a fost selecţionat. Cel mai mic procentaj îl are Bogdan Stelea (30%), în timp ce Gheorghe Hagi se află la polul opus, fiind selectat în 90% din echipele ideale ale fanilor.

ADVERTISEMENT

Antrenorul secolului XX în România, Anghel Iordănescu, a fost ales cel mai bun selecţioner din toate timpurile. De altfel, sub comanda “Generalului”, România a obţinut cea mai bună performanţă din istorie: sferturi de finală de la Mondialul din 1994.

Majoritatea echipei ideale e formată din jucători care au scris istorie la Cupa Mondială din 1994

Din naţionala care a făcut istorie în Statele Unite sunt nu mai puţin de cinci jucători în echipa ideală: Bogdan Stelea, Dan Petrescu, Gheorghe Popescu, Miodrag Belodedici şi Gheorghe Hagi.

ADVERTISEMENT

Ilie Balaci şi Nicolae Dobrin nu aveau cum să lipsească din această formaţie. Cei mai tineri componenţi sunt Adrian Mutu şi Cristian Chivu, liderii generaţiei care a calificat România la Euro 2008.

 Dorinel Munteanu, Boloni şi Ilie Dumitrescu, printre jucătorii care au ratat de puţin prezenţa în echipa ideală

În schimb, nu există niciun jucător care să fi evoluat la ultimul turneu final disputat de România: Euro 2016. Au trecut opt ani de la ultima calificare la o competiţie majoră şi speranţele se leagă de Euro 2024.

ADVERTISEMENT

Au ratat de puţin echipa ideală următorii jucători: Ciprian Tătărușanu (21%) – Cosmin Contra (19%), Răzvan Raț (12%) – Dorinel Munteanu (24%), Ladislau Bölöni (8%) – Ilie Dumitrescu (32%), Florin Răducioiu (24%)


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,71 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la meciul România – Muntenegru. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT