Sport

Fanii au luat foc pe rețelele de socializare după gestul Irinei Begu de la Roland Garros 2022: ”Trebuia descalificată. O urăsc”

Irina Begu a lovit fără intenție un copil din tribună când a aruncat cu racheta la un meci de la Roland Garros 2022, dar gestul său a fost aspru criticat de fanii tenisului.
26.05.2022 | 16:18
Fanii au luat foc pe retelele de socializare dupa gestul Irinei Begu de la Roland Garros 2022 Trebuia descalificata O urasc
Irina Begu a lovit fără intenție un copil din tribună când a aruncat cu racheta la un meci de la Roland Garros 2022, dar gestul său a fost aspru criticat de fanii tenisului. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Românca a scăpat doar cu un avertisment după ieșirea nervoasă care a dus la rănirea ușoară a unui spectator și apoi a reușit să o învingă pe Ekaterina Alexandrova în turul 2.

Gestul Irinei Begu de la Roland Garros 2022 i-a adus critici dure din partea fanilor

În startul setului decisiv al întâlnirii de la Roland Garros 2022, Irina Begu a dat cu racheta de pământ în drum spre bancă, iar aceasta a ricoșat și a lovit un copil din public. Gestul româncei a atras imediat atenția fanilor care au umplut rețelele de socializare cu mesaje de revoltă.

ADVERTISEMENT

Aceștia s-au arătat dezamăgiți de faptul că Begu nu a fost descalificată după un astfel de gest, mai ales că exista precedentul cu Novak Djokovic de la US Open 2020, care a fost dat afară din competiție după ce a lovit neintenționat un arbitru de linie cu mingea.

”Tenisul e corupt! Nici nu știu ce să zic. L-au descalificat pe Djokovic, iar Begu și Kyrgios pot arunca rachete? Și să nu uităm de Rublev”, ”Ce naiba?! Begu ar fi trebuit descalificată”, ”Ce se întâmplă la Begu – Alexandrova? Nu există arbitru?” și ”A fost în avantajul lui Begu, având în vedere că a fost o pauză de 5 minute, când Alexandrova servea”, au scris fanii tenisului pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Fanii au cerut descalificarea româncei

Aproape toate mesajele apărute pe acest subiect au avut ca numitor comun faptul că Irina Begu trebuia descalificată: ”Begu și Rublev ar trebui eliminați. Voi posta asta până pierd”, ”Acea pauză nu a ajutat-o pe Alexandrova. Begu ar trebui descalificată”.

”Doar un avertisment? Sunteți serioși?”, ”Este o rușine absolută faptul că Begu merge în runda următoare. Reguli diferite…”, ”Begu ar fi trebuit descalificată, dar câștigă meciul. O urăsc” și ”Begu a câștigat pentru că nu există dreptate în lume”, sunt alte comentarii.

ADVERTISEMENT

”Begu a aruncat racheta în pământ și, din păcate, a sărit în tribună. Nu a avut nicio intenție și a primit doar un avertisment. Djokovic, la US Open, a dat cu mingea în spate, fără nicio intenție, lovește o femeie arbitru și e descalificat. E dublu standard”, a scris un alt fan.

Un fotograf prezent la meci, șocat de scenă

Partida a fost întreruptă timp de câteva minute, fiind nevoie de intervenția supervizorului. După câteva clipe tensionate, a 63-a jucătoare a lumii s-a ales cu un avertisment, spre nemulțumirea Ekaterinei Alexandrova. Rusoaica și-ar fi dorit ca Irina să fie descalificată și să fie ea cea care merge în turul următor.

ADVERTISEMENT

Scena a șocat-o și pe Ella Ling, fotograf la meciul dintre Irina Begu și Ekaterina Alexandrova. Ling a postat pe Twitter o fotografie cu copilul rănit de Begu și s-a întrebat cum de românca n-a fost descalificată.

ADVERTISEMENT
Tags: