Sport

Fanii au primit din nou interzis pe stadioane! Anunțul de ultimă oră făcut de CNSU. Cât timp vor fi tribunele goale

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat noile restricții pentru limitarea răspândirii infectărilor cu COVID-19, iar printre acestea se numără și interzicerea participării spectatorilor la competițiile sportive.
22.10.2021 | 15:58
Fanii au primit din nou interzis pe stadioane Anuntul de ultima ora facut de CNSU Cat timp vor fi tribunele goale
ADVERTISEMENT

România trece printr-un dezastru sanitar, din cauza numărului tot mai mare de persoane infectate cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării noastre, s-au înregistrat 15.410 de noi infectări și 357 de decese cauzate de cumplitul virus.

Fanii au primit din nou interzis pe stadioane

CNSU a aprobat, cu puțin timp în urmă, noile restricții menite să limiteze răspândirea infectărilor cu noul coronavirus. Iar printre aceste restricții se numără și interzicerea participării spectatorilor la competițiile sportive, pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

„Se propune ca, pentru o perioadă de 30 zile, competițiile sportive să poată fi organizate și desfășurate pe teritoriul României fără participarea spectatorilor”, se arată în hotărârea CNSU, articolul 3, punctul 3.

În plus, activitățile recreative și sportive vor putea fi desfășurate în aer liber cu participarea a maxim zece persoane, care sunt vaccinate împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală în ultimele șase luni.

ADVERTISEMENT

„Se propune ca activitățile recreative și sportive să poată fi desfășurate în aer liber cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună și doar dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în articolul 3, punctul 6.

România – Islanda, fără spectatori

Potrivit noilor prevederi, partida de maximă importanță dintre România și Islanda, din preliminariile CM 2022, se va juca fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Meciul este programat pentru 11 noiembrie, la ora 21:45, pe stadionul „Steaua” și reprezintă ultima partidă pe care „tricolorii” o vor disputa, acasă, în faza grupelor din preliminariile CM 2022.

În prezent, România se află pe locul 2 din grupa J, cu 13 puncte obținute după opt meciuri jucate. Alături de „tricolori”, în grupa J, se mai află Germania, Macedonia de Nord, Armenia, Islanda și Liechtenstein.

ADVERTISEMENT

COVID-19 face ravagii și în rândul fotbaliștilor

Noul coronavirus a lovit crunt și în rândul fotbaliștilor, cel mai bun exemplu fiind cazul FCSB-ului. Formația bucureșteană se confruntă cu un adevărat focar de COVID-19, fiind obligată să amâne următoarea partidă din campionat, cea cu Farul Constanța.

Totodată, FCSB a anunțat că nu va putea juca nici meciul cu FC Voluntari, de miercuri, din optimile Cupei României. Numai că regulamentul FRF nu permite reprogramarea meciurilor din cadrul Cupei României, care nu se pot juca din cauza infecțiilor cu COVID-19.

Astfel că, cel mai probabil, FCSB va pierde la „masa verde” meciul cu FC Voluntari, dacă nu va avea 13 jucători valizi, adică numărul minim prevăzut pentru ca o partidă de fotbal să se desfășoare.

ADVERTISEMENT