Sport

Fanii Barcelonei nu cedează! Atac în instanţă pentru a opri transferul lui Lionel Messi la PSG

Lionel Messi şi FC Barcelona au anunţat oficial că argentinianul nu va continua pe Camp Nou, dar fanii contraatacă.
08.08.2021 | 22:45
Fanii Barcelonei nu cedeaza Atac in instanta pentru a opri transferul lui Lionel Messi la PSG
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a intrat în istoria lui FC Barcelona, dar a şi devenit istorie pentru clubul catalan. În cursul zilei de duminică, argentinianul a susţinut o conferinţă de presă în care, cu ochii în lacrimi, şi-a luat la revedere de la echipa pentru care a evoluat întreaga carieră.

Acţiune în instanţă pentru a bloca mutarea lui Messi la PSG

Cea mai probabilă destinaţie pentru starul argentinian este PSG, colosul din Paris trimitându-i deja contractul lui Messi, pentru a-l studia alături de reprezentanţii săi.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile apărute, Messi ar urma să semneze pe doi ani, cu opţiune de prelungire, pentru un salariu net de 35 de milioane de euro, fără bonusuri.

Totuşi, fanii catalani nu sunt împăcaţi cu această mutare şi vor face tot ce le stă în putinţă pentru a bloca transferul.

ADVERTISEMENT

Reînnoirea contractului lui Messi a căzut, deşi clubul şi jucătorul ajunseseră la un acord. Noua înţelegere nu a putut fi înregistrată la Liga Profesionistă din Spania, din cauza datoriilor enorme pe care le are Barcelona.

PSG, acuzată că nu respectă fair-play-ul financiar

Fanii catalani au pornit, însă, la contraatac. Marca anunţă că Juan Branco, un avocat, a depus o reclamaţie la Curtea de Apel a Comisiei Europene, în care acuză încălcările fair-play-ului financiar de către clubul francez, care ar fi mai grave decât ale Barcelonei.

ADVERTISEMENT

„Datele celor de la PSG în privința fair play-ului financiar sunt mult mai proaste decât cele ale Barcelonei. În sezonul 2019/2020, 99% din veniturile celor de la PSG au fost consumate pentru salarii, în timp ce Barcelona a cheltuit doar 54%“, susţine Branco.

Cei care au înaintat petiţia speră să blocheze mutarea lui Messi la PSG, susţinând că toată competiţia sportivă a fost afectată de cheltuielile enorme ale clubului francez.

ADVERTISEMENT

Printre argumentele aduse în reclamaţia depusă, se arată că PSG are un nivel de cheltuieli „catastrofic“ şi mai grav decât al altor competitoare din Ligue 1 care au fost deja penalizate.

De asemenea, au fost aduse în discuţie şi ultimele transferuri de la PSG: Donnarumma, Sergio Ramos, Wijnaldum sau Achraf Hakimi.

Acţiunea a fost introdusă în numele unor membri cotizanţi ai Barcelonei, care, astfel, sunt direct implicaţi în viaţa clubului şi susţin că PSG este avantajată clar faţă de ceilalţi „actori“ din fotbalul mondial.

ADVERTISEMENT
Tags: