Fotbal intern

Fanii Craiovei se pregătesc să sărbătorească titlul! Ionuț Stroe, ministrul MTS, primește mesaje de la susținătorii Științei

07.07.2020 | 19:21
Fanii Craiovei se pregatesc sa sarbatoreasca titlul Ionut Stroe ministrul MTS primeste mesaje de la sustinatorii Stiintei
Fanii Craiovei se pregătesc să sărbătorească titlul! Ionuț Stroe, ministrul MTS, primește mesaje de la susținătorii Științei Sursă Foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Ne mai despart doar patru etape până la încheierea sezonului în primul eșalon al fotbalului românesc. Universitatea Craiova și CFR Cluj se luptă pentru câștigarea trofeului suprem.

Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, a susținut o conferință de presă și a vorbit despre proiectele pe care vrea să le implementeze în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Totodată, Stroe a dezvăluit că primește mesaje de la fanii Craiovei și că aceștia se pregătesc să sărbătorească titlul, însă ministrul atrage atenția că nu instituția pe care o conduce restricționează accesul pe stadion, ci pandemia de coronavirus.

Fanii Universității Craiova sunt gata pentru a sărbători titlul. Ministrul primește mesaje de la suporterii Științei

Ionuț Stroe a spus în conferința de presă că îl bucură faptul că microbiștii îi trimit mesaje și că are o relație specială cu cei care o susțin pe Universitatea Craiova, mai ales că ministrul este un susținător al „alb-albaștrilor”: „Mi-au scris suporterii, unora le înţeleg nemulţumirea şi frustrarea, în timp ce alţii ne sprijină. Ne bucură interacţiunea cu ei, chiar dacă au fost momente când am fost acuzaţi.

ADVERTISEMENT

Dar trebuie să înţelegem că nu ministrul Tineretului şi Sportului şi nici instituţiile statului nu restricţionează aceste lucruri, ci pandemia. Se ştiu preferinţele mele din zona fotbalistică, am o comunicare cu suporterii Craiovei de dinainte de a ajunge ministru.

Foarte mulţi mi-au scris şi e bine că mesajul este acelaşi. Ei se pregătesc de o bucurie şi toţi sperăm să ajungem la finalul campionatului să ne bucurăm. Mă refer la cei care susţinem Universitatea Craiova”a declarat Ionuț Stroe.

ADVERTISEMENT

Ministrul Tineretului și Sportului a anunțat că pandemia nu permite accesul pe stadioane și că suporterii vor putea fi lângă favoriți abia când cifrele vor tinde spre zero: „Din păcate, situaţia actuală reflectată de cifrele îngrijorătoare ne impun menţinerea acelei restricţii privind participarea spectatorilor la competiţii. Nu e doar în România acest lucru. Competiţiile sportive sunt incomplete pentru că spectatorii nu sunt în tribune. Probabil că vom permite prezenţa spectatorilor când cifrele de infectări vor ajunge către zero sau vor fi în descreştere.”

Fanii Universității Craiova făceau apel la Ionuț Stroe pentru a se juca cu spectatori

Înainte de reluarea campionatului, ultrașii Universității Craiova au emis un comunicat în care își expuneau opiniile în legătura cu decizia de a nu lăsa fanii pe stadion. Se făcea apel la Ionuț Stroe și la faptul că acesta este pasionat de fotbal și că este un suporter al Științei: „Suntem siguri că așa cum s-au găsit soluții pentru reluarea altor adunări publice se pot găși și în cazul fotbalului, cu atât mai mult cu cât stadioanele din Liga 1 îndeplinesc o multitudine de condiții de securitate care pot să asigure organizarea meciurilor cu respectarea regulilor de protecție și de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

Facem apel pe această cale către organizatorii de competiții: cluburile de fotbal din Liga 1, LPF și FRF, dar și către MTS, condus în aceste momente de un suporter sincer al Științei și al fotbalului în general, să nu lase această nedreptate să se întâmple”, erau câteva rânduri din mesajul brigăzii Sezione Ultra 2000.

„Se vede clar că ne dorim, sper să trăim visul de a câștiga campionatul. Craiova are șanse să câștige titlul. Eu și familia mea avem abonamente pe stadionul din Bănie”, declara Ionuț Stroe în urmă ceva vreme.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 3,55 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT