Sport

Fanii de la Dinamo și-au ales sigla după prima zi de vot! Cornel Dinu, vehement: ”Nu îmi place!”

Dinamo va avea o siglă nouă la capătul campaniei de rebranding, în care fanii au fost invitați să trimită propuneri. Cinci sugestii sunt în faza finala, iar una s-a detașat deja în opțiunile suporterilor.
10.05.2022 | 11:10
Fanii de la Dinamo siau ales sigla dupa prima zi de vot Cornel Dinu vehement Nu imi place
Cornel Dinu este sigur că Dinamo va câștiga barajul pentru menținerea în Casa Pariurilor Liga 1 și lansează o ipoteză care îi va face pe fanii ardeleni să vadă roșu de furie. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Forțată de împrejurări și de fostul patron Nicolae Badea, Dinamo se rebrenduiește și va avea o siglă nouă, creată chiar de suporteri. Sute de propuneri au intrat în competiție. În faza finală au rămas cinci. Niciuna nu e pe placul legendei din Ștefan cel Mare, Cornel Dinu.

Cornel Dinu, dă de pământ cu imaginația fanilor dinamoviști

Fostul acționar majoritar al clubului Dinamo, Nicolae Badea a notificat gruparea din Ștefan cel Mare să nu mai folosească actualul logo.

ADVERTISEMENT

Acesta a lăsat o portiță deschisă, dar cere un milion de euro pentru ca echipa ”câinilor” să joace în continuare cu sigla care este inscripționată în acest moment pe echipament.

Dintre sutele de propuneri pe care fanii roș-albilor le-au făcut, niciuna nu este pe placul fostului mare jucător și antrenor Cornel Dinu, legenda vie a clubului Dinamo, deși una dintre acestea a fost votată de aproape 10.000 de internauți.

ADVERTISEMENT

”Nu-mi plac, chiar mă enervează. În primul rând, acel ’D’ e de sorginte slavă, chirilică, care a fost adus la Dinamo odată cu înfiinţarea echipei în 1948. Iar, eu, deşi am jucat mulţi ani de zile cu el pe piept, nu sunt de acord cu el. Sunt cu ceva mult mai simplu”, a tunat Cornel Dinu, la Orange Sport.

Fostul mare internațional a criticat în termeni duri logoul care a este pe locul 3 în opțiunile fanilor, după prima zi de scrutin. ”Procurorul” nu este de acord nici cu inițiativa oficialilor de a da mână liberă suporterilor ca să creeze noua identitate.

ADVERTISEMENT

”Nu sunt nişte câini, par mai degrabă nişte cai pe la hipodromul de la Băneasa care nu mai e (a treia cea mai votată opțiune – n.r.). Procedura în sine nu mi se pare deloc inspirată.

La fel şi cu istoria acestor embleme a lui Dinamo, care Dinamo în anii ’90 a trecut prin trei transformări. Din ce am văzut până acum nu sunt de acord cu niciuna”, a explicat Dinu.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu spune că actualul logo poat fi recuperat

Licențiat în Drept, Cornel Dinu susține că litigiul dintre Dinamo și fostul acționar majoritar Nicolae Badea, pe tema folosirii actualului logo nu este încheiat și că gruparea din Ștefan cel Mare ar putea avea câștig de cauză.

”Posesia siglei, al palmaresului, după părerea mea, din punct de vedere juridic, sunt încă în discuţie, în special după ultima transformare în FC Dinamo 1948 cu câinii ăia doi care erau acolo”, a spus Cornel Dinu.

Fostul acționar majoritar, Nicolae Badea, deține toate drepturile asupra siglei, culorilor și a palmaresului clubului Dinamo și se consideră prejudiciat de faptul că echipa le folosește fără a plăti pentru acest lucru.

În a doua jumătate a lunii aprilie, acesta a făcut o notificare oficială interzicând grupării antrenate de Dusan Uhrin să mai folosească însemnele în scopuri comerciale, sigla și denumirile pe care le deține.

ADVERTISEMENT