Sport

Fanii din Hexagon se revoltă înaintea meciului Franța – Elveția, de la București. ”Nu mai există nicio limită!”

Arena Națională găzduiește, luni, ultimul meci la Euro 2020: Franța – Elveția. Super meciul de la București a stârnit un val de proteste în rândul fanilor campioanei mondiale.
27.06.2021 | 12:17
Fanii din Hexagon se revolta inaintea meciului Franta  Elvetia de la Bucuresti Nu mai exista nicio limita
ADVERTISEMENT

Franța – Elveția este super meciul care se va disputa, luni, pe Arena Națională, de la ora 22:00, în optimile Euro 2020. Dacă pe teren spectacolul ar trebui să fie garantat de vedetele din naționala ”Les bleus”, în tribune nu vor fi prea mulți fani din Hexagon.

Reprezentanții Asociației suporterilor din Franța au vorbit cu jurnaliștii din țara lor despre condițiile inumane care le sunt impuse pentru a face deplasarea în capitala României.

ADVERTISEMENT

”Acest EURO a devenit un coșmar”, spun fanii francezi

Prețurile de avion exagerat de scumpe, durata zborului și incertitudinile legate de siguranța sanitară din România sunt motivele care au declanșat revolta suporterilor campioanei mondiale.

”Ne așteptam ca prețurile pentru biletele de avion să crească, este normal, dar nu mai există nicio limită. Prețurile au ajuns la 500 de euro pentru un bilet. În mod normal ar fi de cinci ori mai ieftin să ajungi la București.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, ar trebui să facem o escală la Varșovia, de 40 de minute, unde riscăm să pierdem avionul. O altă variantă este escala în Turcia, dar această variantă presupune un zbor de 13 ore pentru un drum pe care în mod normal îl parcurgi în cel mult trei ore.

O altă problemă o reprezintă pandemia de Covid-19. Nu știm exact care sunt condițiile din România, cât de sigur este să facem această deplasare, pentru că este posibil să intrăm în carantină la revenirea în țară.

ADVERTISEMENT

Acest EURO a devenit un coșmar pentru suporteri. Dacă vom ajunge în semifinale, deplasarea în Anglia va fi de asemenea aproape imposibilă, pentru că acolo nu poți evita carantina”, a declarat Fabien Bonnel, unul dintre liderii galeriei Franței, pentru  Le Parisien.

Selecționerul Didier Deschamps are alte griji

Echipele naționale ale Franței și Elveției au ajuns, vineri, la București pentru meciul din optimile Euro 2020 care se va disputa luni, 28 iunie, de la ora 22:00, pe Arena Naționala.

ADVERTISEMENT

Dacă fanii ”Cocoșului galic” sunt nemulțumiți de prețurile exagerat de mari practicate de companiile aeriene, selecționerul Didier Deschamps este mai îngrijorat de starea vremii decât de absența fanilor din tribune, sau de jucătorii elvețieni.

În următoarele ore se anticipează o scădere accentuată a temperaturii, iar meteorologii anunță furtuni în zona capitalei României. Astfel, temerile selecționerului Deschamps sunt cumva justificate.

În urmă cu 10 ani, la meciul care a inaugurat Arena Națională, Franța remiza cu România, scor 0-0, într-un meci din preliminariile Euro 2012, pe o suprafață de joc execrabilă. Brazdele de gazon săreau la fiecare șut, centrare, sau pasă.

Până la ora meciului cu naționala lui Vladimir Petkovic, francezii se vor pregăti pe stadionul Arcul de Triumf, în vreme ce elvețienii vor efectua ședințele de antrenament pe noul stadion Steaua.

ADVERTISEMENT