Fotbal international

Fanii din Palestina, protest politic la CM din Qatar! Ce s-a întâmplat când reporterul Fanatik s-a apropiat de ei: “Eşti de la presă? Îţi spun doar atât!”. Exclusiv

Cupa Mondială din Qatar oferă o expunere extraordinară, astfel că unii fani palestinieni veniţi la eveniment au transmis un mesaj politic. FANATIK a stat de vorbă cu ei.
30.11.2022 | 19:07
Fanii din Palestina protest politic la CM din Qatar Ce sa intamplat cand reporterul Fanatik sa apropiat de ei Esti de la presa Iti spun doar atat Exclusiv
Fanii Palestinieni ţinând steagurile ţării. Şi-au făcut poze cu suporteri din alte ţări. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cupa Mondială la fotbal este una dintre cele mai urmărite competiţii la nivel global, peste 5 miliarde de oameni fiind aşteptaţi să urmărească măcar câteva minute turneul final.

Fanii din Palestina, protest politic la CM din Qatar: “Eşti de la presă? Îţi spun doar atât: ne vrem pământul înapoi”

Astfel, competiţia şi Qatarul devin pentru o lună platforme foarte vizibile, atât în ceea ce priveşte fotbalul, dar şi alte mesaje. Câţiva fani din Palestina au venit în Doha la Cupa Mondială cu stegurile ţării lor, pentru a transmite un mesaj.

ADVERTISEMENT

Mai mulţi fani şi-au făcut poze cu fanii. Reporterul FANATIK s-a apropiat de ei şi au fost de acord să discute pe scurt, deşi au fost circumspecţi în ceea ce priveşte relaţia şi dialogul cu mass-media:

“Eşti de la presă? Îţi spun doar atât: ne vrem pământul înapoi. Ăsta este mesajul. De asta am venit aici. Nu vrem război, nu vrem conflict, vrem pământul nostru.

ADVERTISEMENT

Ne place foarte mult la Campionatul Mondial, am fost bine primiţi. Lumea este caldă cu noi, în ceea ce priveşte situaţia noastră, atât este mesajul, pe care vi l-am spus. Mai multe nu vrem să zicem”, au spus palestinienii, care mi-au mulţumit pentru interes.

Suporterii palestinieni ţinând steagul. Sursa: Fanatik
Suporterii palestinieni ţinând steagul. Sursa: Fanatik

Palestina, recunoscut ca stat suveran de către România din 1988

Palestina este recunoscut ca stat suveran de 136 de guverne din toată lumea, printre care şi România. Din păcate, tensiunile dintre Irael şi Palestina continuă şi în ziua de azi.

ADVERTISEMENT

Astfel că periodic apar ciocniri între israelieni şi palestinieni în Fâşia Gaza, Cisiordania şi partea de est a Ierusalimului, anexate în 1967 de Israel.

1.500.000 de suporteri străini sunt aşteptaţi în Qatar la Campionatul Mondial

La Cupa Mondială din Qatar, aproape la fiecare meci sunt prezenţi zeci de fani palestinieni care flutură steagul şi transmit un mesaj prin care cer oprirea conflictului şi să primească înapoi teritoriile ocupate în urmă cu 55 de ani de Israel.

ADVERTISEMENT

Peste 1.500.000 de suporteri străini sunt aşteptaţi în Qatar pe parcursul turneului final. Mulţi dintre aceştia nu sunt din cele 32 de naţiuni participante şi vin, pur şi simplu, să se bucure de fotbal.

  • 220.000.000.000 de dolari au investit autorităţile din Qatar pentru Cupa Mondială
  • 55 de ani au trecut de la ocuparea de către Israel a teritoriilor palestiniene

  • 1,25 este cota NetBet pentru pronosticul „2 solist” la meciul Camerun – Brazilia. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT