Fotbal intern

Fanii din PCH, atac devastator la Ionuț Negoiță: „Interesul lui este să falimenteze Dinamo”

19.11.2020 | 22:11
Fanii din PCH atac devastator la Ionut Negoita Interesul lui este sa falimenteze Dinamo
ADVERTISEMENT

Suporterii din Peluza Cătălin Hîldan l-au atacat dur pe fostul patron al clubului Dinamo, Ionuț Negoiță, pe care îl acuză că se află în spatele problemelor care amenință să conducă la falimentul clubului. 

Fanii care au inițiat și deja celebrul program DDB, prin care au reușit să salveze clubul de la faliment în a doua parte a sezonului trecut, s-au săturat de situația dramatică de la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă îi atacă pe Dorin Șerdean și Pablo Cortacero, suporterii dinamoviști cred că vinovatul principal pentru ce se întâmplă în Ștefan cel Mare este Ionuț Negoiță.

Fanii din PCH, atac devastator la Ionuț Negoiță: „Cerem Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor să se sesizeze”

După ce Pablo Cortacero a preluat clubul, cel puțin în acte, și a continuat cu măiestrie „lucrarea” începută de Ionuț Negoiță în 2013, ducând Dinamo tot mai aproape de prăpastie, fanii „câinilor” au trecut de la extaz la agonie. Venit în România alături de o adevărată armată de conaționali, spaniolul promitea marea cu sarea, însă a adus doar salarii neplătite, promisiuni neonorate și un dezastru sportiv. Dinamo este pe loc retrogradabil, iar fanii caută soluții.

ADVERTISEMENT

Suporterii din Peluza Cătălin Hîldan au lansat, în această seară, primul episod din ceea ce promit a fi un adevărat serial care va lua la puricat toate neregulile de la Dinamo. În prima parte, fanii caută să identifice „vinovații și beneficiarii” dezastrului de la club, iar principalul deținător al ambelor titluri este considerat a fi chiar fostul patron, Ionuț Negoiță.

„Să avem încredere, pentru că, vă aduceți aminte, Negoiță ne-a promis că nu va ceda Dinamo decât unui investitor care prezintă garanție: ”Nu voi da Dinamo oricui. Trebuie să mă asigur că rămâne pe mâini bune.”

ADVERTISEMENT

”CUI PRODEST?” era întrebarea romanilor pentru a afla cine este făptuitorul. Cine are de câștigat din toată tâlhăria asta? Oare această întrebare ne poate duce către interesul superior al lui Negoiță în falimentarea clubului? Oare a încercat să-și șteargă urmele?

Cerem Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor să se sesizeze!
Falimentul îi convine în primul rând celui care ar vrea să îngroape o serie de documente odată cu Clubul. Negoiță a fugit de varianta preluarii clubului de către suporteri, tocmai pentru că nu dorea ca noi să avem acces la documente. Începusem un proces de due diligence, care a fost oprit înainte de a avea acces la toate actele contabile ale clubului. Pe noi nu trebuie să ne credeți orbește. Dar nici pe alții. Până una alta, cuvântul nostru a fost întotdeauna ACOPERIT PRIN FAPTE”, au scris fanii din PCH pe Facebook.

ADVERTISEMENT

„Dosar” anti-Negoiță deschis de fanii din PCH: „Iată de ce e vinovatul principal”

Suporterii nu se opresc aici și au întocmit chiar o listă prin care detaliază fiecare argument pe care îl au pentru a-l acuza pe Ionuț Negoiță că a distrus clubul Dinamo pentru a-și salva pielea. De altfel, sunt deja de notorietate problemele pe care afaceristul bucureștean le are cu legea ca urmare a modului în care a fost gestionată insolvența clubului Dinamo, pe care tot el a cerut-o în 2014. Pentru moment, fostul șef din „Groapă” a scăpat de probleme după ce procesul a fost suspendat din cauza pandemiei, însă acesta va fi probabil dus la bun sfârșit, în cele din urmă.

„Oricum am privi lucrurile, VINOVATUL NR 1 este Negoiță. Iată de ce:

– Pentru că el a negociat cu Pablo Cortacero și cu Dorin Șerdean (ne vom ocupa și de ei în episoadele următoare). Dacă noi i-am ”citit” de la distanță și am afirmat public că nu avem încredere în ei, Negoiță și oamenii din jurul lui, care i-au văzut de aproape, care au stat cu ei prin birouri timp de două luni, știau foarte bine cu cine au de a face.

– Pentru că el a ignorat înțelegerea cu suporterii. Se semnase un MOU (memorandum of understanding) care prevedea clar că Negoiță se angajează să negocieze în mod exclusiv cu reprezentanții suporterilor. Nu ne-am opus discuțiilor cu alți investitori (chiar și noi căutam investitori în acea perioadă), dar cerusem prin acel MOU să fim consultați înainte de orice tratative cu vreun investitor. Nu ne-a informat. A sărit peste noi și a semnat cu ochii închiși. În acel moment a îngropat în mod conștient Dinamo.

– Pentru că a căutat să se spele de distrugerea clubului, sperând că dacă va muri în brațele altuia, lumea va uita de el și nu-l va mai considera vinovat.

Negoiță va ieși din nou și va spune ”Am vrut să dau Dinamo suporterilor, dar nu au vrut” ESTE O MINCIUNĂ. A încălcat memorandumul, a ignorat orice înțelegere și a cedat clubul în mod conștient unui alt gropar”, au mai scris suporterii dinamoviști.

Nu îi iartă nici pe spanioli și promit că au un plan de salvare: „Veniți alături de noi”

Deși cred că principalul vinovat pentru starea dezastruoasă în care a ajuns unul dintre cele mai importante cluburi din istoria fotbalului românesc este Ionuț Negoiță, dinamoviștii din PCH nu trec cu vederea nici activitatea catastrofală a conducerii spaniolilor, în frunte cu Pablo Cortacero.

Dinamoviștii îl acuză din nou pe „Don Pablo” că a mințit din start și susțin că jucătorii regretă vremurile în care suporterii plăteau salariile în Ștefan cel Mare, pentru că măcar ei se țineau de cuvânt și respectau termenele oferite în fața echipei.

„Cei 800.000€ s-au pierdut pe drum. Omul a greșit coordonatele bancare. Se mai întâmplă. Să sperăm că spaniolul a nimerit din greșeală IBAN-ul unei familii cu mulți copii din România. Copii care încă mai cred în Moș Crăciun, așa cum o parte dintre ai noștri mai cred în Moș Pablo Manuel Tranquillo Fernandez.
Așa cum unii mai cred că a trimis săptămâna trecută alți 400.000€, care vin pe jos spre București și au vântul din față.

Știți ce se discută printre jucători?
”Vorbeam între noi prin vestiar și băieții mai vechi spun că era mult mai bine când suporterii ne achitau salariile. Au venit de câteva ori la Săftica să ne încurajeze. Dacă au venit miercuri și ne-au spus că în două zile primim salariile, vineri au intrat banii pentru toți””, au dezvăluit cei din PCH.

În finalul mesajului publicat pe platofmra de socializare, suporterii îi îndeamnă pe „câini” să se înscrie în programul DDB și anunță că lucrează la un plan prin care să salveze clubul de la dispariție.

„CÂINILOR, NĂDEJDEA (atâta cât a mai rămas) E NUMAI LA NOI! Reînnoiți-vă abonamentele, înscrieți-vă în www.programddb.ro! NU AVEM ALTĂ ȘANSĂ. Lucrăm la un plan de salvare a clubului, nu de la retrogradare, ci de la DISPARIȚIE. Nimeni nu stă cu mâinile în sân. Avem un plan de BĂTAIE pe care îl vom anunța la vremea potrivită. Pentru deciziile majore vor fi consultați toți membrii DDB. Și voi puteți face ceva: Veniți alături de noi, acum în ceasul al 12-lea! (vom reveni cu următorii vinovați)”, se încheie postarea „câinilor”.

ADVERTISEMENT