Fotbal intern

Fanii din Programul DDB ar putea bloca vânzarea clubului. Spaniolul Pablo Cortacero s-a întâlnit cu ministrul Marcel Vela

12.08.2020 | 19:42
Fanii din Programul DDB ar putea bloca vanzarea clubului Spaniolul Pablo Cortacero sa intalnit cu ministrul Marcel Vela
ADVERTISEMENT

Dinamo se află din nou în discuţii pentru vânzarea clubului. Pablo Cortacero, spaniolul care vrea să-l cumpere, se află la Bucureşti pentru a negocia cu Ionuţ Negoiţă preluarea echipei.

Fanii implicaţi în proiectul DDB au precizat că ei nu au fost invitaţi la nicio discuţie, nici acum, nici la precedenta vizită a reprezentanților lui Cortacero, deşi aşteptau lucrul acesta.

ADVERTISEMENT

DDB are drept de veto în orice posibilă vânzare a clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare, conform memorandumului încheiat cu Ionuţ Negoiţă, şi ar putea bloca mutarea dacă eventualii cumpărători nu prezintă suficiente garanţii.

Vor să fie siguri de intenţiile şi capacităţile noilor investitori

La nivel declarativ, Pablo Cortacero a susţinut că vrea să se întâlnească şi cu suporterii din DDB, dar nimic oficial nu a fost stabilit. El se va întâlni în zilele viitoare cu Ionuţ Negoiţă, dar pentru a putea prelua Dinamo, are nevoie şi de acordul fanilor.

ADVERTISEMENT

Spaniolul a avut o întrevedere cu Marcel Vela, ministrul de Interne, şi a vizitat stadionul formaţiei „alb-roşii”. Pe Arena Naţională, unde ar vrea să joace echipa, nu a reuşit să intre.

Chiar dacă va reuşi să ajungă la o înţelegere cu Ionuţ Negoiţă, Cortacero va avea nevoie şi de acordul DDB, care a ameninţat voalat că, dacă nu sunt prezentate garanţii temeinice, va recurge la dreptul de veto şi va bloca tranzacţia.

ADVERTISEMENT

În principiu, fanii sunt de acord cu orice investitor, atât timp cât acesta se dovedeşte potrivit clubului, dar nu au foarte multă încredere în Pablo Cortacero. 

„Între Program DDB și Dinamo a fost semnat un memorandum prin care clubul își asumă obligația de a nu negocia cu terți, fără ca boardul DDB să fie informat. Nu am activat clauzele acestui memorandum pentru a nu bloca discuțiile cu alți investitori, care pot fi o soluție benefică pentru club. Dar dorim respectarea memorandumului“, se arată în comunicatul suporterilor

ADVERTISEMENT

Comunicatul DDB:

Câteva precizări cu privire la vizita spaniolilor la București:

1. Confirmăm faptul că spaniolii care duc tratative pentru preluarea clubului se află astăzi la București.

2. Reprezentanții suporterilor nu au fost invitați la discuții în această ocazie, la fel cum nu au fost invitați nici cu ocazia vizitei precedente.

3. Din partea noastră li s-a transmis în repetate rânduri, pe toate căile, începând de acum două luni, pe toate căile că ne dorim să îi cunoaștem și să avem un dialog.

4. Între ProgramDDB și FC Dinamo 1948 a fost semnat un memorandum prin care clubul își asumă obligația de a nu negocia cu terți, fără ca boardul DDB să fie informat.
Nu am activat clauzele acestui memorandum, pentru a nu bloca discuțiile cu alți investitori, care pot fi o soluție benefică pentru Dinamo.

Dar dorim să fie respectat acest memorandum înainte de a se lua decizii importante pentru viitorul clubului.

5. După cum ați văzut, încercăm să vă ținem la curent cu tot ce se întâmplă important în viață Clubului Dinamo.
Întrucât nu am avut ocazia să îi cunoaștem, nu vă putem spune prea multe despre ei.

6. Am ținut să facem aceste precizări, pentru ca, în cazul unui eșec al negocierilor dintre Ionuț Negoiță și grupul spaniol, să nu se acrediteze ideea că suporterii au avut vreun amestec.

7. Vă reamintim că poziția afirmată în mod public de către noi este de deschidere față de orice investitor serios, care ne va prezenta un proiect prin care se urmărește performanța.

8. Considerăm că în perioada aceasta, cel mai important capital al lui Dinamo sunt suporterii.
De aceea, credem că trebuie să se țină cont de ei, indiferent dacă sunt acționari sau nu, dar cu atât mai mult cu cât aceștia dețin o parte importantă din club, iar Dinamo încă există datorită lor.

9. Am fi bucuroși să se materializeze această tranzacție, doar în măsura în care aceste persoane își vor arăta în mod cât se poate de transparent bunele intenții și capacitatea de a investi în FC Dinamo 1948.

Vă mulțimim tuturor pentru încredere și vă asigurăm că singurul nostru interes este BINELE LUI DINAMO.“

Câteva precizări cu privire la vizita spaniolilor la București:1. Confirmăm faptul că spaniolii care duc tratative…

Posted by Peluza Catalin Hildan-Dinamo on Wednesday, August 12, 2020

  • 8.422 de membri cotizanţi are Programul DDB, iar până în prezent s-au strâns 2.405.690 de lei din abonamente, 303.617,4 lei din donaţii şi 357.277 de lei din sponsorizări şi evenimente. 2.751.201 lei au fost plătiţi către Dinamo
ADVERTISEMENT
Tags: