Sport

Fanii fără bilet, bătuţi de cei plătitori când au forţat intrarea pe Wembley

Italia şi Anglia se întâlnesc în finala Euro 2020, în această seară, pe stadionul Wembley din Londra.
11.07.2021 | 22:22
Fanii fără bilet, bătuţi de cei plătitori când au forţat intrarea pe Wembley
Fanii englezi fără bilet forţează intrarea pe Wembley. Au trecut de primul cordon de securitate. FOTO: twitter
ADVERTISEMENT
11-07-2021
20:09

Fanii care au plătit bilet i-au bătut pe cei care intrau fraudulos pe Wembley

Circa 100 de suporteri ai Angliei au reuşit să treacă de cordoanele de securitate şi să pătrundă fraudulos pe stadionul Wembley, dar acolo au fost întâmpinaţi de cei care plătiseră bilete. Aceştia din urmă i-au lovit cu pumnii şi picioarele, iar stewarzii i-au escortat în afara arenei.

ADVERTISEMENT
11-07-2021
18:39

Fanii englezi au trecut de barierele de securitate şi au pătruns în stadion

Forţele de ordine şi stewarzii au pierdut lupta cu fanii fanatici ai Angliei, care au reuşit să spargă cordoanele de securitate şi au pătruns în arena Wembley. Sky News scrie că este vorba despre aproximativ 100 de persoane care au trecut. După acest incident, forţele de ordine preluat controlul din nou.

Startul finalei ar putea fi amânat din această cauză.

Pentru Anglia, este prima finală de Campionat European şi, implicit, prima şansă de a pune mâna pe trofeu. Ar fi al doilea titlu major din istorie, după Mondialul din 1966, cucerit, de asemenea, pe Wembley.

Suporterii englezi încearcă să intre la finală fără bilet

Tocmai de aceea, finala Euro 2020 a stârnit un interes imens în Marea Britanie, cu preţurile biletelor pe piaţa neagră explodând. Au ajuns până la 60.000 de euro, adică de 180 de ori mai mult decât costul iniţial.

ADVERTISEMENT

Mulţi fani nu au avut cum şi de unde să îşi tichete, dar asta nu i-a oprit să încerce să vadă meciul cu Italia pe viu, din stadion. Ei au luat cu asalt porţile de acces în arenă, iar forţele de ordine au încercat să îi oprească.

„Ne-am confruntat cu un incident care s-a petrecut în perimetru de securitate din afara stadionului. Am avut sprijinul poliţiei.

ADVERTISEMENT

Măsurile de securitate au fost activate rapid în zonele de interes şi nu au existat încălcări de securitate. Persoanele care nu aveau bilete nu au intra în arenă“, a declarat un purtător de cuvânt de la Wembley.

Fanii au distrus gardurile din perimetru exterior, iar o parte din ei a reuşit să treacă de primul cordon de securitate.

Au umplut Londra cu munţi de gunoaie

N-au fost singurele evenimente din Londra pe parcursul zilei. Suporterii au luat cu asalt puburile de la primele ore ale dimineţii pentru a fi siguri de un loc în vederea finalei din această seară.

ADVERTISEMENT

Piaţa Leicester, zona Wembley şi strada Liverpool au fost inundate de miile de fani. Piaţa Leicester a fost locul în care s-au sărbătorit cel mai mult victoriile anterioare ale naţionalei Albionului la Euro 2020.

Suporterii au cântat, au dansat, au scandat şi au fluturat steagul naţional. Odată cu apropierea fluierului de start în finala Euro 2020, străzile au început să se elibereze de oameni, dar în urma acestora au rămas munţi de gunoaie.

Fanii englezi au umplut Londra de gunoaie. FOTO: twitter
Fanii englezi au umplut Londra de gunoaie. FOTO: twitter

Mai mult, unii dintre fanii au devenit agresivi şi au aruncat cu sticle şi pietre în ferestrele din zonă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE