Sport

Fanii englezi nu au dubii: Thierry Henry, regele erei Premier League. Pe ce loc se află Cristiano Ronaldo

Magia lui Thierry Henry nu a dispărut pentru fanii din Insulă, francezul fiind desemnat cel mai bun jucător al erei Premier League, începută fix acum trei decenii, în sezonul 1992-93.
16.08.2022 | 15:48
Fanii englezi nu au dubii Thierry Henry regele erei Premier League Pe ce loc se afla Cristiano Ronaldo
Thierry Henry este, în opinia fanilor, cel mai bun jucător care a evoluat în epoca Premier League. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Crystal Palace – Arsenal deschide vineri, de la ora 22:00 a României, noua stagiune a primului eșalon din Anglia. Și pentru că sunt fix trei decenii de la startul erei Premier League, consemnat în stagiunea 1992-93, fanii au fost invitați să voteze cel mai bun jucător al acestei perioade.

Ei bine, actualele staruri, precum Cristiano Ronaldo sau Mo Salah, nu i-au putut face față magicului Thierry Henry. Mai mult, în Top 10, doar Kevin de Bruyne, li s-a alăturat celor doi dintre jucătorii încă în activitate.

ADVERTISEMENT

Thierry Henry, regele erei Premier League, Ronaldo preferat de fanii cu vârsta 45-54 de ani

Peste 1.000 de fani au fost invitați să participe la sondajul inițiat de Betfair. Iar 15% dintre aceștia l-au desemnat drept câștigător pe Thierry Henry.

Francezul a izbutit să înscrie 175 de goluri în 258 de apariții în Premier League. Și i-a dus pe cei de la Arsenal la două dintre cele trei titluri obținute în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Între acestea, desigur, referință rămâne stagiunea 2003-04. Una în care ”tunarii” izbuteau să-și adjudece Premier League fără să cunoască gustul înfrângerii.

Secondantul său a fost Cristiano Ronaldo. Portughezul a beneficiat cu precădere de alegerile făcute de persoanele din eșantionul de vârstă 45-54 de ani. De altfel, în acest segment al votanților, a obținut prima poziție.

ADVERTISEMENT

Golgeterul all-time al Premier League, Alan Shearer, autor a 260 de goluri, a completat podiumul. Reamintim, acesta a izbutit să înscrie cu 52 de goluri mai multe decât al doilea clasat, Wayne Rooney.

Și este la 77 de reușite de singurul jucător activ prezent în Top 10, Harry Kane. Vârful lui Tottenham și al naționalei Angliei ocupă actualmente locul 5, dar are nevoie de numai 5 goluri pentru a urca pe treapta a treia a podiumului, pe care se află acum Andrew Cole.

ADVERTISEMENT

După Shearer, în opinia fanilor, Eric Cantona și Steven Gerrard merită să fie în Top 5 staruri ale erei Premier League. Iar Stevie G, fostul căpitan al lui Liverpool, a primit, demn de remarcat, de două ori mai multe voturi decât Mo Salah, vedeta de astăzi pe Anfield.

Salah nu a ocupat decât poziția a 7-a, cu una mai sus decât Kevin De Bruyne, vedeta lui Manchester City. Cei doi, alături de Cristiano Ronaldo, fiind, așa cum aminteam, jucătorii activi prezenți în Top 10.

ADVERTISEMENT