Life

Fanii Eurovision România, furioşi pe Moldova şi Ucraina după punctajul oferit lui WRS: “Ruşine”

WRS a reuşit să se claseze pe locul 18 în finala Eurovision 2022, desfăşurată sâmbătă seara în Italia, la Torino. Este cea mai bună clasare a României după 3 ani de necalificare în finală.
15.05.2022 | 02:33
Fanii Eurovision Romania furiosi pe Moldova si Ucraina dupa punctajul oferit lui WRS Rusine
Fanii Eurovision România s-au înfuriat după ce WRS a primit zero puncte de la juriile din Republica Moldova şi Ucraina
ADVERTISEMENT

WRS a reuşit să încheie pe un onorabil loc 18 la capătul unei finale pline de emoţie a Eurovision 2022. Supărarea fanilor din România s-a îndreptat, însă, către punctele date de jurii.

Acuzaţii din România pentru Moldova şi Ucraina după finala Eurovision 2022

Astfel, deşi România a dat 12 puncte Ucrainei, cei de la Kiev nu au oferit nici măcar unul. Nici Republica Moldova nu ne-a dat vreun punct, însă şi juriul de la Bucureşti le-a dat celor de la Chişinău tot zero puncte.

ADVERTISEMENT

Supărarea a fost cu atât mai mare cu cât Republica Moldova a venit cu piesa “Trenuleţul”, al cărui mesaj era de unire între cele două ţări. De asemenea, unii dintre fanii români s-au enervat teribil văzând că Ucraina nu ne-a oferit nimic la jurii.

“Ruşine, Moldova. Să cânți despre Chișinău-București și să nu dai nici măcar un punct României din partea juriului”, “Românii: Slava Ukraina, 12 puncte! Ucrainienii către români: mai staţi o tură”,O mare dezamăgire punctele acordate…și noi pentru ei, și ei pentru noi…Rușinică Moldova! Rușine România! Ce mai frați suntem unii pentru alții”, sunt câteva dintre comentariile de pe pagina oficială a Eurovision 2022.

ADVERTISEMENT

WRS, locul 18 în finală

WRS a luat 53 de puncte la televot. Din partea juriilor, cântăreţul nostru a primit 7 puncte de la Grecia, 4 de la Spania, 1 de la Germania. Reprezentantul nostru a încheiat astfel pe locul 18.

Republica Moldova (Zdob şi Zdub) a primit 239 de puncte la televot, fapt care a ajutat-o să termine pe un nesperat loc 7. Ucraina a primit 439 de puncte la televot şi a reuşit o victorie confortabilă în finală.

ADVERTISEMENT

Cine este WRS, cel care ne-a reprezentat la Eurovision 2022

WRS, pe numele său real Andrei Ursu, este un tânăr din Buzău, născut în 1993. Reprezentantul României la Eurovision 2022 a debutat în showbizz iniţial ca dansator.

De altfel, părinţii săi au fost şi ei dansatori şi i-au insuflat această pasiune. A dansat la “Românii au talent” şi “Vocea României”, dar şi alături de artişti precum Corina Bud, Ruby sau Antonia.

ADVERTISEMENT

Ulterior, a început să cânte şi a semnat cu Global Records.

Calificarea lui WRS în finala Eurovision 2022 a fost văzută de mulţi ca o surpriză, mai ales că bookmakerii nu îi dădeau mari şanse. Cota României era una destul de mare la casele de pariuri.

Melodia a avut, însă, priză la public, iar tânărul a reuşit să avanseze din semifinala a doua.

ADVERTISEMENT