Sport

Fanii FC U Craiova sărbătoresc promovarea în Liga 1! Unde se vor întâlni cu jucătorii

FC U Craiova și-a asigurat promovarea în Luga 1 din urmă cu două etape, iar fanii sărbătoresc în centrul orașului înaintea ultimei etape.
23.05.2021 | 16:56
Fanii FC U Craiova sarbatoresc promovarea in Liga 1 Unde se vor intalni cu jucatorii
ADVERTISEMENT

Echipa patronată de Adrian Mititelu și-a asigurat locul 1 în Liga 2, iar din sezonul viitor va evolua pe prima scenă a fotbalului românesc.

În ultima etapă a play-off-ului din divizia secundă, elevii lui Eugen Trică vor primi vizita formației Dunărea Călărăși, aflată în luptă cu Csikszereda pentru ocuparea ultimului loc de baraj.

ADVERTISEMENT

Sărbătoarea fanilor FC U Craiova se desfășoara în centrul orașului

Fanii FC U Craiova și-au dat întâlnire duminică la prânz în centrul orașului, cu câteva ore înainte de partida cu Dunărea Călărași, pentru a începe sărbătoarea promovării în Liga 1.

În același timp, jucătorii rivalei Universitatea Craiova se aflau și ei în centrul orașului prezentând suporterilor săi trofeul Cupei României, câștigat după un meci dramatic cu Astra Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Cele două grupuri de fani au fost despărțite de un baraj al jandarmilor, însă situaţia a fost una tensionată în Bănie. Mai mulţi fani ai echipei FC U Craiova au fost reţinuţi de Jandarmerie.

Suporterii și jucătorii vor petrece la stadion

După ce jucătorii echipei lui Mihai Rotaru au părăsit centrul orașului și susținătorii lor s-au îndreptat spre case. În schimb, fanii formației patronate de Adrian Mititelu au rămas pe loc și au pus stăpânire pe zona Centrului Vechi.

ADVERTISEMENT

Aceștia vor vedea aici primele 60 de minute ale partidei cu Dunărea Călărași, iar apoi se vor deplasa spre stadionul Ion Oblemenco, acolo unde vor petrece alături de jucători promovarea în Liga 1, la scurt timp ce se va încheia meciul din ultima etapă a play-off-ului din Liga 2.

Cu toate că oficialii clubului patronat de Adrian Mititelu erau pregătiți pentru fiestă și așteptau în jur de 7.000 de fani în tribunele arenei la meciul cu Dunărea Călărași, acest lucru nu a mai fost posibil pentru că decizia autorităților de a redeschide arenele sportive i-a luat prin surprindere pe administratorii companiei de ticketing care operează pe stadionul ”Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

Mititelu nu a renunțat niciodată la visul revenirii în Liga 1

Performanța promovării l-a făcut euforic pe băiatul lui Adrian Mititelu, acesta punând tunurile pe formația patronată de Mihai Rotaru și susținând că echipa familiei sale este ”adevărata Craiova”, nu formația din Liga 1.

Cele două echipe din Craiova se vor întâlni, în premieră, în sezonul viitor, în Liga 1. Nu doar pentru jucători și antrenori promovarea a generat euforie, ci și în rândul oficialilor. Fostul portar Mircea Bornescu, acum team managerul grupării patronate de familia Mititelu, și-a amintit că a mai trăit un astfel de moment.

FC U Craiova a trecut prin mai multe momente cruciale în drumul de la Liga 4 la promovarea în Liga 1 și de la adversari precum Jiul Podari sau Flacăra Moţăţei, la derby-urile cu FCSB și CFR Cluj. Mititelu a trecut prin multe războaie și a fost atacat din toate părțile, însă nu a renunțat nicio secundă la visul de a-și vedea echipa înapoi în primul eșalon.

ADVERTISEMENT
Tags: