Sport

Acuze incredibile după Petrolul – FCU Craiova: “Au rupt și au ars scaune” / “Au pus vaselină pe ele, ca să nu se poată sta”

Valeriu Răchită contabilizează pagubele de pe „Ilie Oană” și dă de pământ cu suporterii celor de la FC U Craiova 1948: „Data viitoare punem furtunul pe ei”, amenință fostul jucător și antrenor al Petrolului.
22.09.2021 | 10:41
Acuze incredibile dupa Petrolul  FCU Craiova Au rupt si au ars scaune  Au pus vaselina pe ele ca sa nu se poata sta
ADVERTISEMENT
22-09-2021
08:13

Valeriu Răchită și Marcel Pușcaș, contre în direct la TV: „Așteptăm să ne fie achitate scaunele rupte și arse” / „Au pus vaselină pe scaune ca să nu se poată sta”

Disputa dintre suporterii celor două echipe s-a mutat la nivel administrativ. Invitați la Pro X pentru a lămuri situația, Marcel Pușcaș și Valeriu Răchită nu au ezitat să-și arunce cuvinte grele și să se acuze reciproc.

În timp ce fostul jucător și antrenor al „găzarilor” – aflat acum în structura Clubului Sportiv – insista că oaspeții trebuie să suporte cheltuielile pentru scaunele rupte și arse de proprii suporteri, managerul general al acestora da vina pe ultrașii ploieșteni, care are fi pus vaselină pe scaune. Redăm mai jos întregul dialog:

Răchită: „Așteptăm să ne fie achitate scaunele care au fost rupte și arse”

Pușcaș: „Plătim, dar nu și vaselina. Au pus vaselină pe scaune ca să nu se poată sta”

Răchită: „Probabil că pe alea le-au ars atunci”

Meciul Petrolul – FC U Craiova 1948 din șaisprezecimile Cupei României a lăsat urme asupra arenei „Ilie Oană” din Ploiești. După ce a mers personal la fața locului să contabilizeze pagubele, Valeriu Răchită a dat verdictul: „războiul” celor două galerii s-a soldat cu 18 scaune rupte, două arse și „multă mizerie din sectorul oaspeților”.

Pe teren, elevii lui Adrian Mutu au reușit să deschidă scorul la doar 7 minute după startul celei de-a doua reprize – prin Terell Ondaan – și au menținut acest avantaj până la finalul timpului regulamentar, deși „găzarii” au presat și puteau chiar să trimită meciul în prelungiri, după o respingere defectuoasă a portarului Robert Popa.

ADVERTISEMENT

Suporterii FC U Craiova 1948 au făcut prăpăd la Ploiești: scaune rupte și arse

Am fost dimineața la stadion la ora 7 și am contabilizat daunele: 18 scaune rupte, 2 arse, multă mizerie din sectorul oaspeților… Am luat decizia ca administratorii să nu le înlocuiască, vor veni și alte galerii și le vor distruge și pe celelelate.

E doar o chestiune de timp. Am impresia că acești băiețași nu se uită la meci, vin pentru alte lucruri aici. Nu înțeleg de ce se îmbracă în negru, nu știu ce e în mintea lor.

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu un angajat al clubului care are un furtun cu apă puternic. La următorul meci ar fi bine să-l folosim dacă se mai prinde o torță. Data viitoare punem furtunul cu apă pe ei”, a declarat Valeriu Răchită pentru Sport Total FM.

Antrenorul Petrolului, dezamăgit după eliminarea din Cupă: „Ne-am ridicat la nivelul jocului”

În altă ordine de idei, Nae Constantin s-a arătat dezamăgit de eliminarea echipei sale din Cupa României, dar nu a uitat să-și felicite elevii pentru jocul prestat în fața oltenilor.

ADVERTISEMENT

Cred că am arătat destul de bine, ne-am ridicat la nivelul acestui joc, la nivelul acestei faze de Cupa României. Suntem un pic triști că am pierdut, dar, le-am spus și în vestiar, să ridicăm capul sus și să facem tot ce depinde de noi ca la anul să jucăm în Liga 1, la ore frumoase pentru fotbal, în atmosfere frumoase, pe stadioane frumoase.

A fost un meci echilibrat, ocazii nu au fost foarte multe nici de o parte, nici de cealaltă. A fost un meci de luptă. Ei au fost mai pragmatici, au reușit să înscrie. Asta se întâmplă. Cine înscrie, câștigă!

ADVERTISEMENT

Diferența a fost făcută, probabil, de experiența lor. Au jucători mai experimentați. Noi, din păcate, ne-am confruntat săptămâna aceasta cu o serie de accidentări, nu am reușit să punem cea mai bună formulă de echipă pe care am fi putut să o punem.

E o echipă de Liga 1, pentru ei e important să ajungă mai departe. Și pentru noi era, pentru public ne-am fi dorit, să le aducem o bucurie. Ne bucurăm că am reușit să aducem mai multă lume în tribune decât de obicei și sper ca de la meci la meci lumea să fie mult mai aproape de noi și să ne încurajeze.

Atmosfera a fost ca la un adevărat derby, așa mi s-a părut. O rivalitate a suporterilor care face să fie un meci mult mai frumos, chiar dacă, uneori, meciul nu este așa de frumos”, a spus tehnicianul Petrolului, la finalul partidei de pe arena „Ilie Oană”.

ADVERTISEMENT