Fotbal international

Fanii i-au cerut demisia lui Mircea Lucescu! Antrenorul a răbufnit după Turcia – Ucraina 0-0: “Niște incompetenți!”

20.11.2018 | 22:43
Fanii iau cerut demisia lui Mircea Lucescu Antrenorul a rabufnit dupa Turcia  Ucraina 00 Niste incompetenti

Mircea Lucescu a fost puternic contestat și azi la amicalul Turcia – Ucraina 0-0. Antrenorul român a pierdut susținerea fanilor turci, care îi cer din ce în ce mai apăsat demisia. Nici în amicalul jucat în Antalya împotriva Ucrainei echipa antrenată de Mircea Lucescu nu a reușit să marcheze. Este a treia partidă consecutivă în care în dreptul golurilor Turciei apare cifra zero.

UPDATE 23:05  Reacția lui Mircea Lucescu la adresa contestatarilor: “Ce le-aș putea spune celor care mă contestă? Sunt niște incompetenți! Ei au contribuit la situația aceasta, criticând tot timpul și nu au făcut nimic ca să ajute echipa națională să devină mai bună” 

 “Nu este nevoie să fiu plăcut de cei care vorbesc despre mine. Eu am în spate o istorie plină de performanţe.”

 “Am vorbit cu Andei Şevcenko înainte de meci. Jumătate din echipa lui este de la Şahtior şi jumătate de la Dinamo Kiev. Vrem şi noi să fim ca ei. Au înregistrat acest progres. Vrem şi noi. Şi Ucraina a fost o echipă tânără, şi noi. Dar jucătorii lor evoluează în Liga Campionilor, în Liga Europa. Nu e problemă, vom trece şi peste asta. Încerc să formez un nou sistem. Mă gândesc cum să îl clădesc. Este nevoie de continuitate. Sper ca jucătorii să evolueze la echipele lor de club. Avem timp până în martie. Ucraina a câştigat grupa din Liga Naţiunilor. Este o echipă tânără, cu joc rapid. Şi noi trebuie să fim ca ei şi să jucăm la acel nivel”

Fanii turci prezenți la partida cu Ucraina l-au luat pe Mircea Lucescu în colimator, dar și pe președintele Federației de fotbal din Turcia, cărora le-au cerut demisia. “Ajunge Yıldırım Demirören (nr. președintele Federației)” și “Lucescu demisia”, au scandat fanii prezenți pe arena din Antalya.

Fanii i-au cerut demisia lui Mircea Lucescu! Selecționerul Ucrainei, Andrei Șevcenko, l-a lăudat pe “Il Luce”

Partida împotriva Ucrainei, încheiată 0-0 ar putea fi ultima a lui Mircea Lucescu pe banca Turciei. Românul a fost foarte contestat de toată lumea fotbalului turcesc după ce naționala “otomanilor” a retrogradat în divizia a treia din Liga Națiunilor, pentru că a terminat ultima într-o grupă cu Rusia și Suedia. Singurele vorbe bune pentru Mircea Lucescu au venit de la selecționerul oaspeților, fostul mare internațional Andrei Șevcenko. “Respectul meu pentru Lucescu este uriaș, pentru el ca antrenor, dar și ca om. Ce a făcut el la Șahtior în acea perioadă a fost ceva fantastic. Cred că poate face multe lucruri bune și în Turcia.”, a spus fostul jucător al lui AC Milan și Dinamo Kiev.

Mircea Lucescu a debutat în naționala Turciei într-un meci pierdut 0-2 cu Ucraina la Harkov, iar acum românul ar putea încheia mandatul tot după o partidă împotriva lor. Turcii au făcut bilanțul lui “Il Luce” până acum. În 17 partide pe banca Turciei, românul nu a reușit decât 4 victorii.“Eu îmi hotărăsc viitorul, nu federația”, spunea Mircea Lucescu, după înfrângerea cu Suedia de pe teren propriu. Acel meci a fost arbitrat de Istvan Kovacs, iar știrea că românul ar fi promis suedezilor la pauză două penalty-uri a făcut înconjurul lumii.

  • 4 victorii are Mircea Lucescu pe banca Turciei în 17 partide
Tags: