Fotbal international

Fanii îl vor pe Jurgen Klopp la Barcelona! Catalanii i-au uitat pe Guardiola și Luis Enrique

29.12.2019 | 09:45
Fanii il vor pe Jurgen Klopp la Barcelona Catalanii iau uitat pe Guardiola si Luis Enrique
ADVERTISEMENT

Fanii echipei FC Barcelona îl vor pe Jurgen Klopp în funcția de antrenor din sezonul viitor, considerând că Ernesto Valverde ar trebui să plece în vară de pe Camp Nou.

Fanii îl vor pe Jurgen Klopp la Barcelona

Cotidianul catalan Mundo Deportivo a făcut un sondaj de opinie în rândul fanilor Barcelonei cu privire la viitorul antrenor, iar numele cel mai des vehiculat este cel al germanului Jurgen Klopp.

ADVERTISEMENT

Prima întrebare a jurnaliștilor a fost dacă Ernesto Valverde ar trebui să mai rămână și din vară la Barcelona, iar 80% dintre participanții la sondaj au răspuns negativ. Doar 18,66% cred că acesta ar trebui să-și continue munca, iar 1,33% sunt indeciși.

Valverde are zilele numărate

Suporterii care nu-l mai vor pe Ernesto Valverde pe Camp Nou sunt în creștere față de sondajul făcut de aceeași publicație spaniolă în vară. Atunci doar 65,6% și-au exprimat dorința ca tehnicianul să plece de la Barcelona, dar acum tendința este în creștere.

ADVERTISEMENT

A doua întrebare a jurnaliștilor a fost cine este tehnicianul cel mai în măsură să-i ia locul lui Valverde, iar preferatul fanilor a fost managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp. Neamțul a primit 33,60% din voturi.

Koeman și Martinez sunt și ei pe listă

Câștigător al Champions League, Campionatul Mondial al cluburilor și lider aurtoritar cu Liverpool în Premier League, Klopp i-a devansat pe selecționerul Olandei, Ronald Koeman (31,96%), și pe cel al Belgiei, Robert Martinez (17,21%).

ADVERTISEMENT

Surprinde faptul că fanii Barcelonei i-au uitat pe Josep Guardiola și Luis Enrique, doi dintre cei mai mari antrenori ai catalanilor în ultimii ani. Acum la Manchester City, Pep este doar al patrulea în ierarhia preferințelor cu 6,96% din voturi.

Barcelona, lider în La Liga la finalul anului

Actualul selecționer al Spaniei, Luis Enrique, a primit doar 0,81% din voturi. Pe această listă mai apar proapătul antrenor al lui AS Monaco, Robert Moreno (3,27%), tehnicianul lui Ajax, Erik ten Hag (1,63%), Abelardo și Oscar Garcia, ambii cu câte 0,40% din voturi, în timp ce 3,68% nu știu cine ar fi succesorul ideal pentru Valverde.

ADVERTISEMENT

FC Barcelona a încheiat anul 2019 pe primul loc în clasamentul din La Liga, având un avans de două puncte în fața marii rivale Real Madrid și cinci în fața viitoarei adversare a celor de la CFR Cluj în 16-imile de finală ale Europa League, FC Sevilla.

ADVERTISEMENT
Tags: