Fotbal international

Fanii lui Cagliari, scandări rasiste la adresa lui Moise Kean. Cum a reacționat atacantul lui Juventus

03.04.2019 | 11:44
Fanii lui Cagliari scandari rasiste la adresa lui Moise Kean Cum a reactionat atacantul lui Juventus

Un nou scandal în Italia ca urmare a faptului că fanii lui Cagliari au avut scandări rasiste la adresa lui Moise Kean în meciul pierdut pe teren propriu cu 2-0 în fața lui Juventus. Torinezii s-au prezentat în Sardinia cu o lungă listă de absențe, în frunte cu portughezul Cristiano Ronaldo și agravată de forfaiturile lui Paulo Dybala și Mario Mandzukic.

Fanii lui Cagliari, scandări rasiste la adresa lui Moise Kean

Cu Bernardeschi și proaspătul internațional italian, la nici 20 de ani, Moise Kean, echipa care a câștigat ultimele șapte campionate și e la un pas de al optulea, nu a resimțit în nici un fel pierderile și s-a impus cu 2-0, arătând că și rezervele au valoare, iar Massimiliano Allegri se poate ferici pentru lotul de calitate de care dispune.

Moise Kean a mers la galeria sardă și a făcut acest gest de sfidare
Moise Kean a mers la galeria sardă și a făcut acest gest de sfidare

Tifosii sarzi nu au digerat însă acest eșec, pentru că își puseseră mari speranțe măcar într-un egal când au văzut cine nu va juca la Juventus. Ca și sezonul trecut ei s-au dedat încă odată la scandări rasiste. Acum un an a fost țintă mijlocașul francez Blaise Matuidi, acum a căzut pradă chiar un component al naționalei Italiei, e drept, prin adopție, atacantul de nici 20 de ani Moise Kean.

Moise Kean, răspunsul imediat pe Instagram: Nu rasismului!
Moise Kean, răspunsul imediat pe Instagram: Nu rasismului!

Matuidi a cerut întreruperea partidei

Acesta a fost însoțit la fiecare atingere de balon de sinistrul Buuu, iar din minutul 85 spiritele s-au încins la maxim, după ce Moise Kean a marcat al doilea gol pentru Juventus. Atacantul a greșit pentru că s-a dus glonț spre tribuna sardă și a avut un vădit gest de sfidare. Drept urmare, i-a zburat o sticlă pe lângă cap. Au intervenit imediat Bonucci și ceilalți coechipieri pentru a-l lua din zona de conflict. Matuidi s-a dus glonț la arbitru, pentru a-i cere să intervină conform regulamentelor FIFA, care cer oprirea jocului în astfel de situații.

Moise Kean a fost apărat de Blaise Matuidi cu un inspirat joc de cuvinte
Moise Kean a fost apărat de Blaise Matuidi cu un inspirat joc de cuvinte

După meci Matuidi a avut o postare foarte bine gândită pe contul personal: Bianco e neri uniti vinceremo, adică albi și negri uniți vom învinge, practic despărțind apelativul italian al jucătorilor lui Juventus, bianconerii în două cuvinte. Massimiliano Allegri a definit incidentul ca fiind provocat de un grup de imbecili care nu merită atenție, pentru că majoritatea celor prezenți pe stadion nu au reacționat astfel.