Sport

Fanii lui Celtic, o nouă reacție revoltătoare după moartea Reginei Elisabeta a II-a: „Dacă urăști familia regală bate din palme”. Video

Fanii lui Celtic au avut un nou comportament revoltător. Împrejurarea a avut loc în timpul meciului cu St. Mirren din prima ligă scoțiană.
18.09.2022 | 19:27
Fanii lui Celtic o noua reactie revoltatoare dupa moartea Reginei Elisabeta a IIa Daca urasti familia regala bate din palme Video
Celtic a afișat mai multe bannere revoltătoare la adresa morții Reginei Elisabeta a II-a. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fanii lui Celtic, o nouă reacție revoltătoare. În timpul minutului de aplauze dedicat Reginei Elisabeta a II-a, suporterii scoțieni au scandat mai multe versuri anti-regale. Momentul a avut loc la începutul meciului cu St. Mirren, la finalul căruia Celtic a pierdut pentru prima oară după 38 de etape.

Fanii lui Celtic au deturnat planul Federației Scoțiene

Federația Scoțiană de Fotbal a lăsat la latitudinea echipelor să decidă dacă vor sau nu să aducă omagii Reginei Elisabeta a II-a, după moartea celui mai longeviv monarh din istorie.

ADVERTISEMENT

În Anglia, cluburile și fanii din Premier League au ales să țină un moment de reculegere și au cântat imnul național înaintea fluierului de start.

Federația Scoțiană de Fotbal a anticipat un eventual mesaj revoltător al suporterilor lui Celtic, mai ales după ce, în Champions League, fanii scoțieni au adresat mai multe bannere scandaloase la adresa Reginei Elisabeta a II-a. Astfel, oficialii scoțieni au ales ca omagiile aduse Majestății Sale să conste într-un minut de aplauze pentru a evita noi reacții revoltătoare ale publicului.

ADVERTISEMENT

Suporterii lui Celtic: „Dacă urăști familia regală bate din palme”

Astfel, fanii lui Celtic au reușit să deturneze planul federației scoțiene și nu au ezitat să huiduie din nou demersurile aduse Reginei. Aceștia au realizat un banner care a contracarat ideea federației de fotbal scoțiene.

În timpul minutului de aplauze, din tribunele fanilor lui Celtic s-a auzit „Dacă urăști familia regală bate din palme”, ca mai apoi suporterii să înalțe un banner cu același mesaj. În ciuda reacției fanilor, jucătorii și antrenorul lui Celtic au continuat să aplaude pe tot parcursul minutului.

ADVERTISEMENT

După ce aplauzele s-au terminat, imnul național nu a mai fost cântat, iar arbitrul a fluierat începutul jocului. Nu este prima reacție de acest gen a suporterilor lui Celtic.

Fanii lui Celtic, mesaje revoltătoare după moartea Reginei

Atitudinea suporterilor lui Celtic de la meciul din campionat vine la doar patru zile după ce și-au exprimat intențiile și în Champions League. În timpul meciului cu Șahtior Donețk, din Liga Campionilor, fanii au înălțat bannere, precum „Fuck The Crown” sau „Ne pare rău pentru pierderea ta, Michael Fagan”.

ADVERTISEMENT

În 1982, Michael Fagan reușea să treacă de zidurile Palatului Buckingam și să se strecoare în dormitorul Reginei Elisabeta a II-a. Fagan a stat de vorbă cu Regina timp de 10 minute.

De asemenea, fanii echipei Dundee Utd au scandat cântece anti-regale înaintea meciului de sâmbătă, 17 septembrie contra celor de la Rangers.

De cealaltă parte, Rangers, formația lui Ianis Hagi, a adus numeroase omagii Majestății Sale, printre care scenografia emoționantă în timpul meciului din Champions League cu Napoli. Aceștia au afișat un portret uriaș al Reginei pe fondul steagului Marii Britanii format din plăcuțe.

ADVERTISEMENT