Fotbal intern

Fanii lui Dinamo, interziși pe stadion la următoarele 5 deplasări din Liga 1! Ultrașii din PCH revin la meciul cu FCSB

26.07.2019 | 15:14
Fanii lui Dinamo interzisi pe stadion la urmatoarele 5 deplasari din Liga 1 Ultrasii din PCH revin la meciul cu FCSB

Fanii lui Dinamo au fost interziși pe stadion la următoarele 5 deplasări din Liga 1. Comisia de Disciplină din cadrul FRF a hotărât ca galeria grupării din Ștefan cel Mare să nu mai poată participa la cinci partide pe care favoriții le vor juca în deplasare. Această hotărâre a fost luată în urma incidentelor de la Ovidiu, atunci când ultrașii au intrat pe teren.

Fanii lui Dinamo, interziși pe stadion la următoarele 5 deplasări din Liga 1

Pe lângă interdicția de a nu avea suporterii alături în următoarele cinci meciuri jucate în deplasare, Dinamo mai trebuie să plătească și o amendă în valoare de 15.000 de lei. Totodată. FC Viitorul Constanța a fost și ea penalizată de Comisia de Disciplină din cadrul FRF cu 10.000 de lei.

“FC Viitorul Constanța vs. FC Dinamo 1948 – Incidente – În temeiul art. 82.2, coroborat cu art. 82.3., lit.e, teza finală, și art. 20.6 din RD, se sancționează clubul FC Dinamo 1948 cu interzicerea pentru cinci jocuri a galeriei sau grupurilor de suporteri la jocurile disputate de echipă în deplasare și o penalitate sportivă de 15.000 de lei; În temeiul art. 82.1, coroborat cu art. 83.7 din RD, se sancționează clubul FC Viitorul Constanța cu o penalitate sportivă de 10.000 lei”apare pe pagina oficială a celor de la LPF.

Suporterii lui Dinamo în momentul în care au fost evacuați de la meciul jucat la Ovidiu. Sursă foto: sportpictures.eu
Suporterii lui Dinamo în momentul în care au fost evacuați de la meciul jucat la Ovidiu. Sursă foto: sportpictures.eu

Ultrașii vor putea reveni la derby-ul cu Dinamo

În aceste condiții, Dinamo București nu va avea parte de susținerea suporterilor la meciul jucat pe terenul celor de la CFR Cluj (etapa 3), la Poli Iași (etapa 5), la Chindia Târgoviște (etapa 6), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (etapa 8) și Astra Giurgiu (etapa 10). Astfel, ultrașii echipei din Ștefan cel Mare vor putea să participe la derby-ul cu FCSB, din runda a 10-a.

Incidentul a avut loc în momentul în care Dinamo București a primit al treilea gol de la FC Viitorul Constanța. Partida a fost întreruptă 23 de minute, iar arbitrul a decis ca duelul din prima etapă a sezonului 2019 – 2020 să fie reluată după ce galeria dinamovistă a fost evacuată. Meciul s-a terminat 5-0 pentru echipa pregătită de Gică Hagi.

 

Tags: