Fotbal international

Fanii lui Dinamo Kiev, revoltați după umilința 0-3 cu Șahtior. Cum se apără Mircea Lucescu. Video

08.11.2020 | 20:24
Fanii lui Dinamo Kiev revoltati dupa umilinta 03 cu Sahtior Cum se apara Mircea Lucescu Video
ADVERTISEMENT

Aflat sub permamenta presiune a fanilor lui Dinamo Kiev, care încă nu l-au iertat pentru declarațiile făcute în trecut despre clubul lor, Mircea Lucescu a primit o lovitură puternică. Echipa sa a fost zbrobită de rivalii de la Șahtior Donețk, scor 0-3. 

„Il Luce” nu putea scăpa de criticile fanilor, care s-au arătat extrem de nemulțumiți la finalul umilinței suferite de echipa lor favorită chiar pe teren propriu, chiar împotriva fostei echipe a lui Lucescu.

ADVERTISEMENT

Nu doar antrenorul român a fost ținta furiei suporterilor, ci și căpitanul Sergiy Sydorchuk, eliminat din nou într-un moment critic pentru echipa sa, mai ales în condițiile unui număr mare de indisponibili din cauza COVID-19.

Cum a pierdut Mircea Lucescu derby-ul cu Șahtior Donețk: „A câștigat COVID-19, a pierdut fair play-ul”

Meciul contra fostei sale echipe a început cu un mare handicap pentru Mircea Lucescu. Nu mai puțin de 13 fotbaliști de ai lui Dinamo Kiev au fost depistați pozitiv cu coronavirus și nu au putut evolua împotriva principalei rivale din lupta pentru titlu.

ADVERTISEMENT

A fost prima înfrângere suferită de Dinamo Kiev în campionatul Ucrainei, pe care continuă să îl conducă cu 20 de puncte. Rivalii de la Șahtior s-au apropiat, însă, iar după victoria de astăzi au ajuns la 19 puncte și sunt neînvinși după nouă partide.

Mircea Lucescu a comentat înfrângerea în cadrul conferinței de presă de după meci și a dat vina pe pandemie pentru insucces. De asemenea, antrenorul român a acuzat faptul că meciul capital nu a fost amânat, în condițiile crizei sanitare de la clubul din Kiev.

ADVERTISEMENT

„Astăzi a câștigat COVID-19 și a pierdut fair-play-ul, în opinia mea. Niciodată nu aș fi jucat un meci atât de important în condiții precum acestea. Și dacă aș fi fost eu de partea cealaltă. Pentru că soarta unui campionat ar trebui să fie decisă doar pe teren, nu prin intermediul problemelor provocate de pandemie. Atât am de spus astăzi, vă mulțumesc”, le-a transmis Il Luce ziariștilor, potrivit Dynamo.Kiev.ua.

Cum a pierdut Dinamo Kiev. Cădere totală după pauză

Pentru Dinamo, lucrurile au mers cum nu se poate mai prost încă de dinaintea startului partidei disputate pe stadionul Olimpic din Kiev. Nu mai puțin de 13 cazuri de coronavirus au fost depistate în lotul echipei lui Mircea Lucescu, iar românul a fost nevoit să abordeze derby-ul campionatului cu un lot format din doar 16 jucători.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cei 11 titular utilizați de Lucescu, pe bancă au fost alți cinci fotbaliști, printre care și un portar în vârstă de doar 19 ani, Valentyn Morgun. În aceste condiții, misiunea lui Dinamo părea de la bun început a fi una extrem de dificilă, mai ales în condițiile în care Șahtior a venit la meci cu toate piesele grele din angrenajul portughezului Castro.

Junior Moraes, fostul fotbalist al Gloriei Bistrița, dar și al lui Dinamo Kiev, a deschis scorul în minutul 34 din pasa lui Dodo. Chiar înainte de pauză, în minutul 45+2, Sydorchuk era eliminat după consultarea sistemului VAR, iar de aici lucrurile aveau să ia o turnură tristă pentru gazde.

După pauză, Șahtior a făcut toate cele cinci schimbări disponibile, iar prospețimea „minerilor” le-a permis să mai înscrie de două ori și să se impună fără mari probleme într-un derby fără substanță și disputat în condiții cu totul ieșite din comun pentru echipa lui Lucescu.

Ce zic fanii: „Bunicul Mircea Lucescu, departe de fotbalul total al lui Lobanovski”

Din păcate pentru Mircea Lucescu, suferința provocată de pierdrerea la scor de neprezentare a unui derby nu poate fi alinată prin nicio scuză adusă suporterilor. Așa că aceștia nu au ezitat să îl critice din nou pe antrenor, și așa îndelung contestat încă de când a preluat formația din capitala Ucrainei.

La postarea de pe Facebook prin care clubul Dinamo anunță rezultatul final al duelului contra lui Șahtior, criticile suporterilor au avut două ținte: Sergyi Sydorchuk și Mircea Lucescu. Despre căpitanul echipei, fanii au afirmat în cor că nu mai are ce căuta în echipa de start a lui Dinamo, în vreme ce Lucescu este comparat cu Lobanovski, legendarul antrenor pe care românul l-a criticat în trecut.

„Este timpul să îl vindem pe Sydorchuk”, „Sunt înfrângeri, se poate întâmpla ca echipa să nu fie în formă, dar acest meci e o rușine. Toate aceste panarame de jucători să fie lăsate la baza de pregătire și puse să alerge de dimineață până seara” , „Ca de obicei, Sydorchuk strică tot” sau „Sydorchuk trebuie să fie scos din echipă, nu își justifică salariul”, au tunat fanii care s-au concentrat pe evoluția slabă a jucătorilor. Căpitanul echipei, Sydorchuk, se află la a doua eliminare primită în ultimele patru meciuri jucate pentru Dinamo Kiev. El a văzut cartonașul roșu și în Champions League, la Budapesta, atunci când Dinamo Kiev a fost egalată de la 2-0 de Ferencvaros după eliminarea căpitanului său.

În mod deloc surprinzător, au apărut și deja tradiționalele critici și jigniri adresate lui Mircea Lucescu. „Ce să faci cu bunicul Lucescu?”, s-a întrebat un fan, în vreme ce altul a atacat „Ce jucăm acum, nu mai are nicio legătură cu fotbalul total propus de Loban (n.r. Valeri Lobanovski)”

Pentru Dinamo Kiev, urmează în campionat duelul cu Inhulets, echipa de pe locul 11, meci programat pentru data de 21 noimebrie. La trei zile după, pe 24 noiembrie, la Kiev vine FC Barcelona pentru etapa a patra a grupelor UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT