Sport

Fanii lui Dinamo, update despre haosul din „Groapă”. Ce pretenții are Dusan Uhrin

Situația lui Dinamo se înrăutățește pe zi ce trece, dar suporterii nu renunță la luptă. Aceasta a fost, de altfel, singura cerință a lui Dusan Uhrin pentru a rămâne pe banca tehnică.
23.06.2021 | 16:47
Fanii lui Dinamo update despre haosul din Groapa Ce pretentii are Dusan Uhrin
ADVERTISEMENT

Deși jucătorii au reușit, sub bagheta lui Dusan Uhrin, să evite retrogradarea în liga a doua, la Dinamo domnește în continuare haosul. Fanii acționari au explicat, cu lux de amănunte, actuala situație a clubului și au dezvăluit unica cerință a tehnicianului pentru a duce mai departe munca începută în sezonul trecut.

Indiferent de soluția pe care se va merge, să depunem toate eforturile pentru ca el să își mai poată face meseria. Vom lupta până la capăt! Iar lupta noastră, astăzi, este aceea de a reuși să îl păstrăm pe Uhrin la Dinamo, pentru că avem mare nevoie de el!”, se arată în comunicatul publicat, joi după-amiază, pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Misiunea nu este, însă, deloc ușoară, pentru că DDB trebuie să rezolve cât mai curând posibil două mari probleme. Vorbim atât despre plata salariilor restante către jucători, în încercarea de a-i convinge să-și retragă memoriile depuse, cât și despre deblocarea transferurilor.

Suporterii dinamoviști, noi detalii despre haosul din Ștefan cel Mare

Ce ne-a transmis Dușan tuturor câinilor După cum știți, Dinamo a plecat în cantonament, în Turcia. Sunt 27 de jucători, plus Dușan și staff-ul. Mulți dintre jucători și-au depus memorii, iar pentru Deian și Anton există oferte, deci e posibil să plece.

ADVERTISEMENT

Înțelegeți situația în care se află Uhrin!? Antrenorul pregătește în Turcia o echipă de care nu știe ce se va alege la întoarcere. La amicalul cu Galata, pe 27, va introduce un prim 11 fără a avea certitudinea că jucătorii vor mai fi la Dinamo în iulie. 

Și totuși omul acesta, un profesionist desăvârșit, care a acceptat provocarea (nebună) de a salva Dinamo de la retrogradare, s-a urcat în avion. Câți ar fi făcut-o!? Dușan a cerut însă o discuție înainte, cu cei care l-au adus.

ADVERTISEMENT

Cu singura entitate care se încăpățânează să țină clubul în viață. I-am prezentat atât situația exactă în care se află Dinamo, cât și soluțiile pentru a putea începe campionatul. Un singur lucru ne-a cerut Dușan! Indiferent de soluția pe care se va merge, să depunem toate eforturile pentru ca el să își mai poată face meseria. 

Există inclusiv varianta ca DDB să lase Dinamo să cadă, însă evident că nu o luăm în calcul. Vom lupta până la capăt! Iar lupta noastră, astăzi, este aceea de a reuși să îl păstrăm pe Uhrin la Dinamo, pentru că avem mare nevoie de el!

ADVERTISEMENT

Pentru ca acest lucru să se întâmple, e obligatoriu să rezolvăm două probleme. 1. Să achităm salarii, pentru ca jucătorii să își retragă memoriile. 2. Să deblocăm transferurile Prima problemă nu poate fi rezolvată fără implicarea suporterilor. 

DDB a demarat deja discuții cu parteneri ai lui Dinamo. DDB caută soluții și în altă parte, batem în continuare la uși, unele se deschid, altele nu, câteva ne-au fost trântite în nas. Nu-i nimic, ne-am asumat, Dinamo va trăi!

Până una alta, cea mai sigură cale de a reuși să ducem Dinamo mai departe rămânem noi, suporterii săi. Haideți să împărțim povara pe cât mai mulți umeri”, au transmis fanii acționari.

Dinamo intră din nou în insolvență. Dusan Uhrin confirmă FANATIK

Așa cum FANATIK anunța, în exclusivitate, pe 8 iunie 2021, singura soluție pentru salvarea clubului rămâne insolvența. Concret, această procedură legală le permite „alb-roșilor” să scape, cel puțin artificial, de o bună parte din restanțele salariale către foștii jucători și, implicit, să-și întărească lotul în perspectiva sezonului viitor.

De asemenea, există posibilitatea rezilierii, în termen de 90 de zile de la aprobarea solicitării de intrare în insolvență, contractelor tuturor jucătorilor pe care nu îi pot plăti. La fel a procedat și fostul patron, Ionuț Negoiță, în vara lui 2014.  Informația a fost confirmată chiar de Dusan Uhrin, la plecarea în Turcia, unde va efectua, alături de elevii săi, stagiul de pregătire al verii.

„Intrăm în insolvență, e 90%. Dar este mai bine pentru Dinamo, așa putem transfera jucători. Voi aștepta să văd ce se întâmplă. E sigur că intrăm în insolvență. Am avut o întâlnire cu fanii.

a fi insolvență, vom vedea apoi ce se va întâmpla. Este un proces, dar nu pot discuta despre asta. Trebuie să așteptăm să se încheie. Cred că e cea mai bună opțiune pentru Dinamo, pentru că așa vom putea transfera jucători”, a declarat tehnicianul ceh.

ADVERTISEMENT