Sport

Fanii lui FC U Craiova 1948, comportament trivial la meciul cu FC Argeș. Scandări xenofobe la adresa lui Istvan Kovacs

FC U Craiova 1948 au făcut o nouă figură frumoasă în SuperLiga și a învins-o cu 2-0 pe FC Argeș. Fanii clubului lui Adrian Mititelu s-au dat însă în stambă la Pitești și au avut un comportament trivial.
13.08.2022 | 00:06
Fanii lui FC U Craiova 1948 comportament trivial la meciul cu FC Arges Scandari xenofobe la adresa lui Istvan Kovacs
Fanii lui FC U Craiova 1948, comportament trivial la meciul cu FC Argeș. Scandări xenofobe la adresa lui Istvan Kovacs. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 a fost susținută de Galerie pe stadionul „Nicolae Dobrin”, acolo unde oltenii s-au impus cu scorul de 2-0 în fața lui FC Argeș, grație „dublei” lui Andrea Compagno. Totuși, ultrașii au avut un comportament reprobabil.

Scandări xenofobe la adresa lui Istvan Kovacs. Ultrașii lui FC U Craiova 1948, comportament trivial la partida cu FC Argeș

Fanii clubului patronat de Adrian Mititelu au avut scandări xenofobe, scandaloase, în mod repetat, în actul secund al confruntării dintre FC Argeș și FC U Craiova 1948. Deși meciul a fost arbitrat de Radu Petrescu, oltenii l-au înjurat pe Istvan Kovacs, „centralul” din derby-ul cu Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Pe stadionul din Trivale s-au aflat aproximativ 500 de fani ai echipei lui Marius Croitoru. Aceștia au dominat fondul sonor încă din primul minut la Pitești, dar în repreiza a doua s-au manifestat scandalos.

Oltenii au apelat la scandări și cântece cu versuri scandaloase, xenofobe, la adresa lui Kovacs, pe care îl acuză de viciere de rezulat în partida din etapa precedentă, când FC U a fost învinsă de Universitatea, scor 1-2.

ADVERTISEMENT

Ultrașii, la fel ca Adrian Mititelu, consideră că Istvan Kovacs a greșit când a acordat al doilea penalty pentru Universitatea Craiova, la hențul comis de Yassine Bahasa. Scandările împotriva lui Kovacs au luat startul în minutul 58 și s-au putut auzi în mod clar și pe transmisia TV.

Ce au scandat fanii care susțin echipa lui Adrian Mititelu

  • „Kovacs, bozgore, să-ți dăm la m***”
  • „Afară, afară, cu ungurii din țară”
  • „Ungaria, ne s*** p***”
ADVERTISEMENT

Fanii lui FC U Craiova 1948 au făcut astfel rapid uitat gestul din prealabil, când galeria alb-albastră a fost ovaționată la scenă deschisă. Oltenii au scandat secunde în șir numele lui Nicolae Dorbin. Piteștenii și-au aplaudat adversarii, cărora le-au răspuns scandând numele lui Ilie Balaci.

Ultrașii lui FC U Craiova 1948 s-au dat în petec și etapa trecută

Ultrașii care susțin clubul lui Adrian Mititelu au continuat războiul pe care l-au început încă de săptămâna trecută cu Istvan Kovacs.

ADVERTISEMENT

În minutul 59 al derby-ului dintre FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova, „centralul” din Carei a trimis ambele echipe la vestiare, după ce din peluza gazdelor au început să zboare torțe, scaune și să se audă scandări rasiste.

FC U și Universitatea au revenit de la cabine abia după ce ultrașii au încetat manifestările scandaloase. În caz contrar, partida risca să fie oprită definitiv, iar fotbaliștii lui Marius Croitoru să piardă la „masa verde”.

 

ADVERTISEMENT