Sport

Fanii lui FC U Craiova au desemnat jucătorul sezonului! Cine este preferatul publicului

Suporterii oltenilor au desemnat jucătorul sezonului la FC U Craiova. Andrea Compagno, atacantul italian, a fost votat cel mai bun fotbalist din lotul antrenat de Nicolo Napoli, pentru a doua oară consecutiv.
25.05.2022 | 22:05
Fanii lui FC U Craiova au desemnat jucatorul sezonului Cine este preferatul publicului
Fanii lui FC U Craiova au desemnat jucătorul sezonului! Atacantul italian este preferatul publicului și în acest sezon. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 a decis să le ofere posibilitatea suporterilor să voteze cel mai bun jucător al echipei din această ediție din Casa Pariurilor Liga 1. Italianul venit în vara anului 2020 la formația finanțată de Adrian Mititelu, Andrea Campagno, a fost desemnat MVP-ul oltenilor și în acest an, după ce a mai câștigat acest premiu în primul său sezon în tricoul „alb-albaștrilor”.

Andrea Campagno, desemnat de către suporteri cel mai bun fotbalist din lotul lui FC U Craiova, pentru al doilea sezon consecutiv

Atacantul italian Andrea Campagno a fost ales cel mai bun jucător al lui FC U Craiova de fanii oltenilor. Acesta a primit 448 de voturi din partea suporterilor „alb-albaștrilor”, fiind urmat de portarul trupei antrenate de Nicolo Napoli, Robert Popa, care a reprezentat opțiunea a 229 de persoane.

ADVERTISEMENT

Pentru Andrea Campagno nu este prima dată când este votat cel mai valoros jucător al formației din Bănie. Vârful italian a fost preferatul publicului din Oltenia și în sezonul precedent, atunci când formația din Bănie evolua în Liga a 2-a.

Evoluții atacantului din acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1 au fost apreciate de oficialii lui FC U Craiova 1948. Andrea Campagno este jucătorul cu cele mai multe reușite în tricoul „alb-albaștrilor” din această ediție, cu 12 goluri marcate în 28 de partide pentru formația din Bănie.

ADVERTISEMENT

După înfrângerea din partida FC U Craiova – Sepsi, scor 0-5, conducerea clubului a decis să îi prelungească contractul lui Andrea Campagno. Conaționalul atacantului, Lorenzo Paramatti, a ajuns și el la o nouă înțelegere cu formația din Bănie.

„Întotdeauna mi-am dorit o provocare fotbalistică în afara Italiei”

Andrea Campagno a declarat că și-a dorit întotdeauna să depășească granițele Italiei, chiar și dacă condițiile de pregătire ale jucătorilor nu se puteau compara cu cele din țara natală. Atacantul oltenilor a spus că a acceptat imediat oferta lui FC U Craiova 1948, în 2020.

ADVERTISEMENT

„Întotdeauna mi-am dorit o provocare fotbalistică în afara Italiei, chiar dacă nu este ușor să găsești condiții bune. Când agentul meu mi-a propus FC U Craiova, imediat dupa experiența de la FC Tre Fiori din San Marino, am înțeles rapid ca aceasta este ocazia potrivită, nu m-am gândit de doua ori și m-am urcat în primul avion”, a declarat atacantul lui FC U Craiova într-un interviu pentru LPF.

Vârful celor de la FC U Craiova a declarat că nu i-a fost foarte greu să se acomodeze în fotbalul românesc. Andrea Campagno a spus că jucătorii din lotul oltenilor și clubul l-au ajutat foarte mult să se simtă bine atât pe „Ion Oblemenco”, cât și în Bănie.

ADVERTISEMENT

„Adaptarea nu a fost deosebit de dificilă, am găsit un staff bine pregatit, jucători buni și un club ambițios, care au făcut imediat totul pentru a mă face să mă simt bine chiar și în afara terenului de joc. Nu văd diferențe mari în stilul de joc, singurele care îmi vin acum în minte țin de latura defensivă a jocului, deoarece în Italia există o mai mare grijă față de tacticile defensive colectiv”, a spus Andrea Campagno.

„Cealaltă diferență pe care am observat-o este că aici, în România, este mai puțin permis un stil de joc fizic și agresiv, de multe ori am fost penalizat pentru unele contacte de joc care în Italia îmi erau permise”, a mai spus vârful lui FC U Craiova.

ADVERTISEMENT