Sport

Fanii lui FC U Craiova, revoltați că nu i-a fost prelungit contractul lui Nicolo Napoli: ”Când vreodată a dat familia Mititelu 2 bani pe ce spun suporterii?”

FC U Craiova a avut un sezon modest, salvat în play-out de Nicolo Napoli. Adrian Mititelu nu i-a prelungit, însă, contractul și i-a înfuriat pe fani. Aceștia îi cer patronului să-l aducă înapoi.
08.06.2022 | 20:25
Fanii lui FC U Craiova revoltati ca nu ia fost prelungit contractul lui Nicolo Napoli Cand vreodata a dat familia Mititelu 2 bani pe ce spun suporterii
Nicolo Napoli a salvat-o pe FC U Craiova de la retrogradare, dar Adrian Mititelu l-a înlăturat de la echipă și a stârnit furia suporterilor
ADVERTISEMENT

Revenită în Casa Pariurilor Liga 1 după un deceniu de peregrinări prin ligile inferioare, FC U Craiova a pornit în campionatul recent încheiat cu mult elan și ambiții mari. În final a evitat retrogradarea sub conducerea lui Nicolo Napoli.

Fanii echipei FC U Craiova, scrisoare deschisă către Adrian Mititelu junior

Relația dintre familia Mititelu, proprietara clubului FC U Craiova 1948, și fani a fost tensionată de-a lungul anilor. Promovarea în Casa Pariurilor Liga 1 a mai reglat lucrurile și se părea că părțile au îngropat ”securea războiului”.

ADVERTISEMENT

Suporterii alb-albaștrilor au rămas lângă echipă indiferent de rezultatele oscilante din campionatul recent încheiat, iar evoluțiile din faza play-out, sub bagheta italianului Nicolo Napoli le-au dat speranțe pentru viitorul sezon.

Contractul lui Napoli s-a încheiat, și tehnicianul a sperat, asemenea fanilor, că i se va oferi șansa de a pregăti în continuare gruparea olteană.

ADVERTISEMENT

Surpriză, însă. Adrian Mititelu junior a introdus în noul angajament propus italianul o clauză pe care antrenorul nu a putut să o accepte. La aflarea veștii fanii au luat foc și i-au transmis o scrisoare deschisă fiului lui Adrian Mititelu.

”Familia Mititelu și stabilitatea antrenorilor

În discuția pe care avut-o cu Ovidiu Ioanițoaia, Adrian Mititelu Jr. a spus foarte multe adevăruri și a explicat care e situația la echipă într-un discurs de o cursivitate suprinzător de decentă. A mai spus însă și O MARE MINCIUNĂ: că antrenorii sunt schimbați la presiunea suporterilor (?!?).

ADVERTISEMENT

Când vreodată a dat familia Mititelu doi bani pe ce spun suporterii? E aproape amuzant să auzi asta. Adevărul este că permanenta instabilitate de la echipă este cauzată de temperamentul și toanele lui Mititelu senior și incursiunea în deciziile antrenorilor.

Unii fie decid să plece de bună voie, alții sunt concediați după scurt timp dacă nu au rezultate și/sau dacă nu acceptă ca patronul să le impună jucători în echipa de start. Un singur antrenor a revenit de suficient de multe ori la echipă și a dovedit că poate avea un impact rapid asupra jocului echipei și acela a fost Napoli.

ADVERTISEMENT

N-a putut face performanță pentru că nu a stat niciodată prea mult pe bancă și pentru că probabil nici n-a primit resursele să aducă jucători suficient de buni.

În tot acest timp cât a lucrat cu Mititelu, Napoli a învățat probabil să gestioneze sau să ignore toanele și incursiunile lui Mititelu și a dovedit că poate aduce echipa la un nivel de top dacă ar mai avea câțiva jucători de valoare.

Fanii sunt convinși că Nicolo Napoli e antrenorul perfect pentru FC U Craiova

Continuitatea lui Napoli ar fi fost esențială pentru o clasare bună în sezonul următor. Probabil Mititelu nu a fost de acord cu cerințele lui, încercând să-și impună viziunea (dovedită MEREU pierzătoare în mai mult de două decenii) și astfel, Napoli a luat probabil cea mai bună decizie pentru el și nu a acceptat prelungirea contractului.

Omul și-a învățat lecția într-un final și probabil a dorit să facă lucrurile altfel, dar cu Mititelu nu te poți înțelege și asta o știe orice om care a avut vreodată de a face cu el: ’Nu a fost nicio problemă legată de clauze. Eu și domnul Mititelu am vrut lucruri diferite, atât’.

Din păcate istoria GARANTEAZĂ că nici un antrenor nu va rezista prea mult la echipă, ce să mai vorbim de a construi o echipă pe parcursul a mai multe sezoane… Chiar și un sezon întreg cu un antrenor stabil e imposibil de imaginat. Așteptăm să se infirme acest lucru!

Napoli ar fi fost cea mai sigură alegere și singurul antrenor capabil să gestioneze relația cu patronul, dar Mititelu face ceea ce a dovedit mereu de-a lungul timpului – ALEGE GREȘIT.

Suporterii alb-albaștri nu ascund că nu susțin în totalitate familia Mititelu

Mititelu Jr. a mai spus că familia lui e înjurată permanent de suporteri, deși ei (familia) sunt cei care bagă bani în echipă. Adevărul este că doar Peluza Sud îi înjură, restul suporterilor care nu-i susțin, doar îi contestă. Cine a fost la meciuri nu cred că a auzit vreodată ca tribunele să-l înjure pe Mititelu, ci doar galeria.

Și, într-adevăr, suporterii își dau mereu cu părerea și e greu să accepți părerea altora când e vorba de afacerea ta, construită de tine. Doar în cazul echipei există două aspecte ESENȚIALE:

1. Universitatea Craiova NU E O AFACERE CONSTRUITĂ DE MITITELU, ci o echipă a cărui nume s-a construit cu mult înainte să ajungă în posesia lui.

2. Universitatea Craiova NU AR EXISTA FĂRĂ SUPORTERI, de aceea suporterii vor avea mereu dreptul să-și pună părerea și să ceară lucruri.

Mititelu trebuie să fie recunoscător pentru că cei care sunt acum alături de echipă sunt probabil cei mai fideli suporteri pe care îi poate avea orice echipă de fotbal, de oriunde din lume.

Mititelu trebuie să își asume că e singurul vinovat de prostul management al echipei și de cheltuirea aiurea a propriilor bani. În fotbal se pot face și bani dacă te duce capul.

Dacă Mititelu ar asculta ce vor suporterii, probabil că acel lucru ar fi: Napoli antrenor stabil la echipă (ideal pe câteva sezoane) și buget pentru achiziția unor jucători de valoare pe posturile necesare.

Adrian Mititelu, dacă tot ții cont de suporteri: ADU-L PE NAPOLI ȘI AI RĂBDARE!”, transmit fanii echipei FC U Craiova.

Emisiunea la care fac referire suporterii grupării oltene a fost difuzată, azi, de GSP.ro.

ADVERTISEMENT