Fotbal intern

Fanii lui FC U Craiova, sancționați după conflictul cu Jandarmeria: amenzi și interdicție pe stadion. Video

11.10.2020 | 12:45
Fanii lui FC U Craiova sanctionati dupa conflictul cu Jandarmeria amenzi si interdictie pe stadion Video
ADVERTISEMENT

Fanii lui FC U Craiova din Peluza Sud 97 au fost sancționați după conflictul cu Jandarmeria, din timpul meciului dintre olteni și Rapid București, încheiat cu victoria lui FC U Craiova, scor 5-0.

Ultrașii din Peluza Sud, cei care susțin echipa lui Adrian Mititelu, s-au prezentat la Drobeta Turnu Severin pentru a-și încuraja favoriții înaintea meciului cu Rapid.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 150 de suporteri s-au strâns la porțile stadionului înainte de meci, au făcut un show pirotehnic și s-au contrat cu forțele de ordine

✊Peluza Sud a fost prezenta la Severin unde a oferit un adevarat spectacol pirotehnic si a afisat #banerul “Peluza Sud este aici orice s-ar intampla”!#Respect, baieti!

Geplaatst door FCU 1948 op Zaterdag 10 oktober 2020

Fanii lui FC U Craiova, sancționați după conflictul cu Jandarmeria

Zece dintre suporterii care au venit să îi încurajeze pe olteni înaintea meciului cu Rapid, contând pentru etapa a șaptea a Ligii 2, au fost amendați de către forțele de ordine pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regulilor de protecție sanitară și pentru combaterea violenței cu ocazia competițiilor sportive.

ADVERTISEMENT

Unul dintre suporteri a primit și sancțiunea complementară de interzicere a accesului pe stadioane pentru șase luni. Urmează ca Jandarmeria să continue ancheta pentru identificarea și altor persoane.

„După începerea meciului, o parte dintre aceştia, în mod spontan, au aruncat în arena sportivă şi asupra forţelor de ordine cu mijloace pirotehnice (fumigene şi petarde). În acest context, forţele de ordine au somat suporterii să înceteze acţiunea ilegală şi să părăsească zona, aceştia nerespectând indicaţiile forţelor de ordine, ceea ce a impus intervenţia acestora pentru dispersarea lor şi îndepărtarea din zona stadionului”, conform comunicatului Jandarmeriei Mehedinți.

ADVERTISEMENT

Forțele de ordine mai precizează că nicio persoană nu a fost rănită în urma acestor contre.

„Precizăm că în urma intervenţiei forţelor de ordine, nu a fost nevoie de acordarea de îngrijiri medicale, nici personalului forţelor de ordine, nici suporterilor. Cu această ocazie, precizăm că structurile M.A.I. manifestă toleranţă zero în orice situaţie în care se constată încălcarea legii, tulburarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi orice manifestaţie publică ce poate pune în pericol siguranţa cetăţenilor şi care nu au legătură cu spiritul de fair-play în care trebuie să se desfăşoare competiţiile sportive”, mai specifică sursa respectivă.

Adrian Mititelu e în război cu Ministrul Tineretului și Sportului

Aceste contre vin în contextul în care nici conducerea clubului nu a fost ferită de implicarea în anumite scandaluri, chiar și cu autoritățile publice.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu, finanțatorul echipei, a avut un atac extrem de dur la adresa ministrului Ionuț Stroe, după ce acesta a declarat că U Craiova, echipa din Liga 1, este continuatoarea defunctei Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT