Fotbal international

Fanii lui Genoa, revoltați de trecerea lui Ionuț Radu pe bancă: ”Era printre cei mai buni” + Impresarul românului, despre o posibilă plecare: ”Vom analiza după meciurile următoare”

06.01.2020 | 12:15
Fanii lui Genoa revoltati de trecerea lui Ionut Radu pe banca Era printre cei mai buni  Impresarul romanului despre o posibila plecare Vom analiza dupa meciurile urmatoare
ADVERTISEMENT

După ce a apărat buturile celor de la Genoa în toate meciurile jucate în sezonul 2019-2020, Ionuț Radu a fost rezervă în primul duel din 2020. Genoa a scăpat de ultimul loc din Serie A după ce a câștigat cu Sassuolo, 2-1. În meciul de duminică, goalkeeperul român a fost rezerva lui Mattia Perin, care tocmai a venit de la Juventus.

Fanii lui Genoa, revoltați de trecerea lui Ionuț Radu pe bancă: ”Era printre cei mai buni”

Rolul de rezervă al lui Ionuț Radu la Genoa a enervat pe toată lumea. În primul rând, noua sa postură vine să-i stopeze oarecum ascensiunea sa în Serie A. Deși a primit cele mai multe goluri în campionat, Radu a fost în top 5 portari la capitolul intervenții salvatoare.

ADVERTISEMENT

Introducerea lui Mattia Perin direct în primul ”11” al lui Genoa a surprins și mare parte din fanii italienilor. În ciuda victoriei favoriților, aceștia nu înțeleg cum o rezervă de la Juventus, Perin, care nu a mai jucat din aprilie, intră direct ca titular.

”Perin nu a mai jucat din aprilie 2019. Vine acum și intră direct titular la Genoa. Radu era ultima problemă la echipă, fiind printre cei mai buni”, a scris un fan pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Cu Tătărușanu pe bancă, iar acum cu Radu în aceeași postură, și selecționerul Mirel Rădoi primește vești proaste înainte de barajul cu Islanda din luna martie.

Cum explică Davide Nicola trimiterea pe bancă a lui Radu

Noul antrenor al celor de la Genoa, Davide Nicola, a explicat, după meciul cu Sassuolo, decizia de a-l titulariza pe Mattia Perin în dauna lui Ionuț Radu.

ADVERTISEMENT

”Îl cunoșteam pe Mattia și îl voiam încă din perioada în care antrenam la Lumezzane. În ceea ce-l privește pe Radu, acesta este un portar foarte bun, dar eu îl știam pe Perin. De aceea l-am ales. Printre mulți jucători noi, voiam să am și băieți pe care îi cunoșteam”. a explicat tehnicianul.

Ionuț Radu, înapoi la Inter?

Oscar Damiani, impresarul lui Ionuț Radu, a recunoscut că noua postură a jucătorului ar putea deschide ușa unei eventuale plecări de la Genoa în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

”Vom vedea ce se întâmplă în meciurile viitoare. Perioada de transferuri e departe de a fi închisă. Radu e un tip cu un caracter puternic, poate depăși acest obstacol. Nu ne convine această situație, însă nu avem încotro, trebuie să o respectăm. Radu trebuie să muncească în continuare”, a spus agentul.

Cel mai valoros jucător român al momentului, cotat de site-urile de specialitate la 15.000.000 de euro, Ionuț Radu a ajuns la Genoa pe 13 iulie 2019, după ce formația pregătită de Davide Nicola a plătit 8 milioane de euro pentru transferul său, dar italienii de la Inter Milano a decis pe 12 iulie să îl răscumpere pe român cu 12.000.000 de euro.

În sezonul 2019 – 2020, Ionuț Radu a jucat în 18 meciuri pentru Genoa, dintre care unul în Coppa Italia. Internaționalul român a primit 36 de goluri în actuala ediție din Serie A.

ADVERTISEMENT
Tags: