Fotbal international

Fanii lui Hajduk Split, pregătiţi pentru returul cu FCSB! Câţi ultraşi vin în Bucureşti

11.08.2018 | 16:18
Fanii lui Hajduk Split pregatiti pentru returul cu FCSB Cati ultrasi vin in Bucuresti

Fanii lui Hajduk Split, pregătiţi pentru returul cu FCSB. Vicecampioana României primeşte joi, de la ora 21:30, vizita croaţilor în meciul decisiv din turul trei preliminar din Europa League. Suporterii echipei antrenate de Zeljko Kopic se pregătesc pentru deplasarea la Bucureşti, iar sârbii se tem să nu există noi conflicte, aşa cum s-a întâmplat când ultraşii au revenit de la partida cu Slavia Sofia.

Conform protocolului UEFA, fanii oaspeţilor primesc bilete care însumează 5% din capacitatea stadionului. Astfel, la meciul FCSB – Hajduk Split, croaţii vor primi aproximativ 2.800 de tichete. Presa din Croaţia scrie că 700-800 de fani ai formaţiei pregătite de Zeljko Kopic vor face deplasarea la Bucureşti.

Fanii lui Hajduk Split, pregătiţi pentru returul cu FCSB

Fanii lui Hajduk Split, pregătiţi pentru returul cu FCSB. La precedenta deplasare a croaţilor, la Sofia, ultraşii din Torcida Split au creat probleme serioase în Serbia. 32 de suporteri au fost reţinuţi, în urmă cu o săptămână, după ce au devastat o bezinărie în aproapiere de Belgrad. Poliţiştii i-au oprit pe croaţi, iar în maşinile acestora au găsit un adevărat arsenal. Fanii din Torcida Split erau înarmaţi cu bâte, ciocane, topoare şi torţe, în plus, câţiva dintre aceştia aveau droguri asupra lor.

Torcida Split este cunoscută cu una dintre cele mai dure galerii din Europa. În primăvară, cinci jucători ai echipei au fost bătuţi de proprii fani. Said Ahmed Said, Marko Futacs, Hysen Memolla, Hamza Barry și Savvas Gentsoglou au fost atacaţi în plină stradă, primii doi au ieşit şifonaţi din întâlnirea cu ultraşii, care erau supăraţi de faptul că echipa avea rezultate modeste. În anii ’80, Hajduk Split a fost suspendată şase ani din cupele europene din cauza comportamentului fanilor din “Torcida Split”. În ultimii ani, cele mai grave incidente au avut loc la derby-urile cu Dinamo Zagreb, meci care este considerat de risc maxim în Croaţia.

Gigi Becali a criticat scenografia lui Hajduk Split

Fanii lui Hajduk Split au făcut spectacol în startul meciului cu FCSB. Croaţii au avut o scenografie cu mesajul “Fidelissima Advocata Croatiae” (cea mai devotată avocată a Croaţiei), iar personajul principal a fost Fecioara Maria. Croaţii cred în intervenţia divină şi o onorează în semn de recunoştinţă ca Regină a Croaţiei. Gigi Becali nu a fost impresionat de gestul croaţilor şi a declarat că este o blasfemie să o pună pe Fecioara Maria în tribune. “Nu puteam să mă uit în tribune şi să o văd acolo imaginea Fecioarei Maria. Este o blasfemie ce au făcut ei, să o aducă pe Fecioară pe stadion. Nu se face aşa ceva”, a declarat Gigi Becali la finalul meciului cu Hajduk Split.

Fanii lui Hajduk Split, pregătiţi pentru returul cu FCSB
Fanii lui Hajduk Split, pregătiţi pentru returul cu FCSB