Fotbal international

Fanii lui Liverpool cer suspendarea lui Leo Messi pe baza probei video: “L-a lovit pe Fabinho!”

03.05.2019 | 10:46
Fanii lui Liverpool cer suspendarea lui Leo Messi pe baza probei video La lovit pe Fabinho

Fanii lui Liverpool strâng semnături pentru o petiţie la UEFA prin care cer, nici mai mult nici mai puţin, decât suspendarea lui Leo Messi pentru meciul retur de pe 8 mai, de pe stadionul Anfield Road. Barcelona a învins Liverpool cu 3-0 în prima manşă a semifinalei Champions League, iar ultimele două goluri ale meciului au fost opera lui Leo Messi, ultimul având şi caracter jubiliar, golul său cu numărul 600 la Barcelona.

Fanii lui Liverpool cer suspendarea lui Leo Messi pentru lovirea lui Fabinho

Şi tocmai despre faza acestui ultim gol, o bijuterie de lovitură liberă, direct în vinclul porţii lui Alisson, de la mare distanţă se leagă suporterii cormoranilor, care susţin, pe baza a ceea ce se vede pe camerele de luat vederi, că ar fi fost o eroare de arbitraj şi, totodată, o fază de sancţionat cel puţin cu cartonaş galben, dacă nu eliminare.

Pe reluările privite cu atenţie şi cu încetinitorul se poate vedea, într-adevăr, că până la obstrucţia făcută de brazilianul Fabinho, care i s-a pus argentinianului ca un zid în faţă la tentativa acestuia de un-doi cu Luis Suarez vedeta Barcelonei îl loveşte cu pumnul în cap pe adversarul său, o lovitură care nici măcar nu are scuza de a fi fost accidentală, pentru că numărul 10 de la Barcelona duce mâna spre capul adversarului şi pur şi simplu îi aplică o lovitură!

Leo Messi îl loveşte pe Fabinho, după care cade pentru obistrucţie!
Leo Messi îl loveşte pe Fabinho, după care cade pentru obistrucţie!

A trişat şi la poziţionarea mingii pentru lovitura liberă

Probabil însă că UEFA nu va lua în seamă această petiţie şi nu va exista nici o suspendare pentru vedeta Barcelonei, dar faza arată clar infracţiunea comisă de cel mai bun jucător din lume. Cum totodată alte reluări ale fazei golului trei mai scot la iveală încă un lucru lipsit de fair-play din partea lui Messi.  Nu execută din locul unde s-a comis faultul, ci cu câţiva metri mai în faţă, după ce şi-a aşezat mingea unde a vrut el, fără ca arbitrul să-i atragă atenţia asupra locului de execuţie.

Antrenorul învinşilor, germanul Jurgen Klopp, a refuzat însă să comenteze toate situaţiie controversate de la golulu trei şi să dea Cezarului ce este al Cezarului: “La acest moment Messi este de neoprit. Ce lovitură liberă magnifică! Şi la golul doi, deşi nu e ceva deosebit, şi-a arătat clasa. Băieţii mei au jucat fotbal, sunt mândru de asta, dar când îl ai în faţă pe Messi nimeni nu mai poate face nimic”.

Tags: