Sport

Fanii lui Manchester City și Chelsea s-au bătut între ei și cu polițiștii din Porto înaintea finalei Ligii Campionilor. Video

Pentru suporterii englezi, finala Ligii Campionilor a început cu tradiționala bătaie. Fanii lui Manchester City și Chelsea s-au luptat pe străzile din Porto.
28.05.2021 | 13:31
Fanii lui Manchester City si Chelsea sau batut intre ei si cu politistii din Porto inaintea finalei Ligii Campionilor Video
ADVERTISEMENT

După ce s-au confrunta între ei, englezii s-au luptat și cu forțele de ordine din orașul Porto, gazda finalei Ligii Campionilor.

Conform publicație Daily Mail, mii de fani englezi au luat cu asalt orașul portughez pentru a fi alături de echipele lor favorite în disputa de pe Estádio Do Dragão, de sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Poliția militară a intervenit pentru a aplana conflictul între fani

Informația oferită de sursa citată este însoțită de un clip video care prezintă confruntările de stradă care au avut loc pe străzile orașului Porto.

Daily Mail menționează că altercațiile, mai întâi între fanii celor două finaliste ale UEFA Champions League, apoi cu forțele de ordine, s-au derulat într-o zonă turistică de pe malul râului Douro.

ADVERTISEMENT

În urma acestor incidente organizatorii au anunțat că măsurile de securitate vor fi draconice la finala de sâmbătă, pentru a se evita noi confruntări de stradă.

Sursa menționează notează că fanii englezi s-au luat la bătaie abia după închiderea barurilor, iar pentru aplanarea conflictului a fost nevoie de intervenția poliției militare.

ADVERTISEMENT

Autoritățile portugheze au anunțat că nu niciuna dintre persoanele implicate în conflict nu a suferit răni grave și încă nu au fost raportate arestări sau persoane puse sub acuzare.

Manchester City – Chelsea, a treia finala 100% englezească din istoria Ligii Campionilor

City și Chelsea își vor disputa, sâmbătă seara, cel mai râvnit trofeu european în cea de a treia finală 100% englezească din istoria competiției.

ADVERTISEMENT

Dacă Manchester City se află pentru prima dată în finala Champions League, Chelsea va juca pentru a treia oară cu trofeul pe masă.

În sezonul 2007-2008 londonezii au pierdut dramatic finala în fața celor de la Manchester United, la lovituri de departajare, pentru ca în 2012 să se încununeze ”Regina” Europei după o finală decisă tot la lovituri de departajare, cu Bayern Munchen.

Cealaltă finală ”britnică” s-a disputat în 2019 între Tottenham Hotspur și FC Liverpool. ”Cormoranii” s-au impus cu 2-0 prin golurile lui Mohamed Salah și Divock Origi.

ADVERTISEMENT