Sport

Fanii lui Manchester United pregătesc un nou protest uriaș la meciul cu Liverpool: ”Runda a doua”

Fotbalul din Anglia a fost marcat în urmă cu cinci luni de incidentele de la Manchester United - Liverpool, iar acum fanii pregătesc un nou protest.
18.10.2021 | 12:47
Fanii lui Manchester United pregatesc un nou protest urias la meciul cu Liverpool Runda a doua
ADVERTISEMENT

În finalul sezonului trecut, marele derby de pe Old Trafford a fost boicotat de suporterii gazdelor care au intrat pe gazon cu două ore înainte de startul jocului, protestând la adresa familiei Glazer, care deține clubul, și care își dăduse acordul pentru înființarea Superligii Europei.

Cu o săptămână în urma acelui incident, susținătorii lui United au pătruns în baza de pregătire a echipei și le-au cerut acționarilor americani să plece, iar antrenorului Ole Gunar Solskjaer i s-au cerut explicații.

ADVERTISEMENT

Meciul Manchester United – Liverpool, în pericol din cauza protestelor fanilor

După haosul creat atunci, oficialii clubului Manchester United se tem de noi proteste ale fanilor înaintea partidei cu FC Liverpool, care va avea loc duminică, 24 octombrie, de la ora 18:30, în etapa a 9-a din Premier League.

Conform publicației Daily Star, șefii ”diavolilor roșii” se tem de o nouă o ieșire în forță a suporterilor, mai ales că în ultimele zile, pe rețelele de socializare, s-au întețit mesajele de încurajare a ceea ce unii au descris drept ”runda a doua” a unui protest care a lăsat fără cuvinte fotbalul englez.

ADVERTISEMENT

Manchester United a luat legătura deja cu poliția locală și încearcă să se asigure că scenele reprobabile din luna mai nu se vor mai repeta, iar derby-ul cu FC Liverpool se va desfășura fără incidente.

Suporterii nu-l mai vor pe Solskjaer

Fanii formației din Manchester sunt extrem de supărați din cauza sezonului modest pe care favoriții îl au, iar presiunea asupra managerului Ole Gunnar Solskjaer a crescut vizibil după eșecul înregistrat în partida cu Leicester City, scor 2-4. United nu are decât o singură victorie în ultimele cinci întâlniri.

ADVERTISEMENT

Tot mai mulți suporteri își doresc ca norvegianul să fie dat afară, iar tensiunile sunt la cote maxime în aceste zile pentru că susținătorii de pe Old Trafford nu au renunțat la ideea de a-i face pe patronii americani să părăsească clubul.

Până la marele derby cu Liverpool, Manchester United va primi vizita echipei Atalanta Bergamo, în etapa a 3-a a fazei grupelor Champions League. Un nou eșec în partida programată miercuri, 20 octombrie, de la ora 22:00, ar inflama și mai mult spiritele în rândul suporterilor.

ADVERTISEMENT

Familia Glazer, contestată de fanii lui Manchester United încă din prima zi

Malcolm Glazer a apărut la Manchester United în septembrie 2003, iar doi ani mai târziu a devenit acţionar majoritar al clubului. Fanii “diavolilor” nu au privit cu ochi buni acţiunea, iar prima vizită a familiei Glazer pe Old Trafford a fost întâmpinată cu proteste. “Mori, Glazer, mori”, au cântat ultraşii, semn că ura faţă de americani era una totală.

Nemulţumirea fanilor a venit în momentul în care datoriile au crescut pentru Manchester United, după ce Malcolm Glazer a cumpărat clubul cu ajutorul unor împrumuturi care au îngreunat situaţia financiară. În plus, americanii nu au investit prea mulţi bani, ba chiar ajungând în situaţia în care clubul le aducea un profit considerabil.

După decesul lui Malcolm Glazer, Manchester United a încăput pe mâinile lui Joel şi Avram Glazer, însă ura fanilor pe americani nu s-a oprit. Proiectul Superligii Europei, unde clubul se număra printre cei 12 fondatori, a produs ruptura totală, iar fanii vor plecarea familiei Glazer de la conducere.

ADVERTISEMENT