Sport

Nebunie la Napoli! Zeci de mii de tifossi sărbătoresc la stadionul „Diego Maradona” și pe străzi cucerirea titlului după 33 de ani. Video

Napoli a obținut la Udine punctul care i-a adus matematic titlul în Serie A, iar în orașul de sub Vezuviu fanii au declanșat nebunia.
05.05.2023 | 00:20
Nebunie la Napoli Zeci de mii de tifossi sarbatoresc la stadionul Diego Maradona si pe strazi cucerirea titlului dupa 33 de ani Video
Fanii lui Napoli au declanșat fiesta după cucerirea titlului
ADVERTISEMENT
04-05-2023
21:36

Nebunie la Napoli după cucerirea titlului de campioană a Italiei

E nebunie de nedescris la Napoli după ce echipa lui Luciano Spaletti a obținut la Udine punctul care a făcut-o din nou campioana Italiei. Trecuseră 33 de ani de la precedentul triumf, iar acum bucuria tifossilor este una fără margini.

La meciul de la Udine au fost prezenți peste 12.000 de fani napoletani în tribune, în timp ce alți 5.000 au rămas în afara stadionului. În schimb, în orașul de sub Vezuviu, aproape peste 100.000 de oameni au ieșit să sărbătorească triumful.

55.000 au fost în tribunele stadionului „Diego Maradona”, unde au urmărit partida pe un ecran gigant, în timp ce alte câteva zeci de mii de persoane au ieșit pe străzi și în baruri.

Iar imediat după fluierul final s-a declanșat fiesta, atât pe străzi, cât și în stadion. Atmosfera a devenit cu adevărat incendiară, mai aless din cauza torțelor, a petardelor și a focurilor de artificii care au luminat orașul.

Napoli joacă în deplasare meciul cu Udinese, iar în cazul în care nu va pierde partida, trupa lui Luciano Spaletti va deveni matematic campioană, iar petrecerea va începe în rândul tuturor fanilor, indiferent dacă au făcut deplasarea sau nu.

Fanii lui Napoli sunt pregătiți de sărbătoare

Fanii lui Napoli sunt pregătiți de sărbătoare, aceștia s-au strâns pe străzile din jurul stadionului „Diego Maradona”, unde așteaptă cu sufletul la gură meciul cu Udinese, care poate aduce titlul după o pauză de 33 de ani.

ADVERTISEMENT

Napoli a fost la un pas de a câștiga titlul încă din etapa precedentă, în meciul cu Salernitana, scor 1-1, însă un gol marcat de Boulaye Dia în minutul 84 le-a amânat sărbătoarea fanilor napoletani.

Trupa lui Luciano Spaletti a dominat de la bun început campionatul, fiind o revelație a sezonului, nu neapărat prin prisma rezultatelor bune, ci prin felul în care echipa evoluează, pentru stilul ofensiv pe care îl abordează la fiecare meci.

ADVERTISEMENT

În plus, spre deosebire de alți ani când Napoli avea în echipă vedete recunoscute precum: Dries Mertens, Lorenzo Insigne, Edinson Cavani sau Marek Hamsik, acum lotul a fost compus din mai mulți jucători interesanți, dar care încă nu confirmaseră la un nivel înalt, cum ar fi: Khvicha Kvaratskhelia, Min-jae Kim sau Stanislav Lobotka.

Victor Osimhen țintește titlul de golgheter

Un sezon excelent a fost făcut și de către Victor Osimhen, care este în momentul de față golgheterul campionatului, cu 21 de reușite, fiind la 2 goluri distanță de Lautaro Martinez, principalul contracandidat pentru titlul de golgheter.

ADVERTISEMENT

Victor Osimhen a fost adus de Napoli de la Lille în 2020, în schimbul sumei de 75.000.000 de euro, iar atacantul nigerian a confirmat așteptările conducerii, arătând că investiția pentru el nu a fost derizorie, cum s-a întâmplat cu Nicholas Pepe, fostul său coleg de la Lille, care nu a confirmat la Arsenal, deși „tunarii” plătiseră o sumă exorbitantă pentru a-l aduce.

Napoli a avut un parcurs bun și în UEFA Champions League, unde a terminat pe primul loc într-o grupă cu Liverpool, Ajax și Rangers. Napoletanii au fost eliminați în sferturile de finală de către AC Milan, scor 2-1, la general.

ADVERTISEMENT

Pentru Luciano Spaletti va fi primul titlu în Serie A din carieră, acesta având în palmares până acum: 2 Cupe ale Italiei, 1 SuperCupă a Italiei, 2 titluri în Rusia, 1 Cupă a Rusiei și 1 SuperCupă a Rusiei.

ADVERTISEMENT
Tags: