Fotbal international

Fanii lui Tottenham învaţă geografie după ce au aflat că pot întâlni FC Botoşani: “Din ce ţări sunt echipele astea?”

01.09.2020 | 17:33
Fanii lui Tottenham invata geografie dupa ce au aflat ca pot intalni FC Botosani Din ce tari sunt echipele astea
ADVERTISEMENT

Fanii lui Tottenham au rămas în ceață după ce au aflat posibilul adversarul din turul preliminar al Europa League: FC Botoșani sau Shkëndija. Fanii botoșăneni îi amenință că vor avea soarta lui West Ham United în dubla cu Astra Giurgiu.

FC Botoșani este favorită în dubla cu echipa din Macedonia de Nord și pot avea parte de un meci istoric la Botoșani, în compania lui Tottenham Hotspur, una dintre cele mai importante echipe din Premier League.

ADVERTISEMENT

Botoșănenii sunt la a doua participare în cupele europene, după ce în 2015 au avut parte de o dublă de foc cu Legia Varșovia. Echipa antrenată de Leo Grozavu a pierdut atunci cu 3-0 acasă și 1-0 în deplasare.

Fanii lui Tottenham iau lecții de geografie după ce și-au aflat posibilul adversar din Europa League

Indiferent de echipa pe care o va întâlni, Tottenham va disputa meciul în deplasare pe data de 24 septembrie, iar fanii au început să se amuze pe pagina de facebook a clubului, în doar două postarea devenind virală:

ADVERTISEMENT

? The winners of our UEFA Europa League second qualifying tie will face Botoşani or Shkëndija away. ?️ Ties will take place on 24 September.

Posted by Tottenham Hotspur on Tuesday, September 1, 2020

“Din ce ţări sunt echipele astea?”, “Nu prea îmi numele lor”, “Asta e realitatea din Europa League. Adio nume mari din Liga Campionilor”, “Avem nevoie de Google ca să le găsim” sau “Cred că doar cursele low-cost ajung acolo”, au fost câteva dintre reacţiile fanilor englezi.

Echipa lui Mourinho învață geografie și ia la rând echipele din Balcani și va întâlni mai întâi Lokomotiv Plovdiv

Tottenham însă nu știe încă pe ce stadion ar urma să joace dacă va întâlni pe FC Botoșani. Patronul moldovenilor, Valeriu Iftimie, a declarat că nu știe încă pe ce stadion ar putea avea loc partida, deoarece stadionul din Botoșani ar mai avea nevoie de unele îmbunătățiri: ,,Totteham? Vai de de capul meu. La Botoșani? Senzațional! Stați să respir, mai întâi, să-mi revin. E un vis frumos să vină o astfel de echipa la Botoșani. Ar fi extraordinar să și câștigăm. Nu mă tem, sincer. Respectul cuvenit, pălăria ridicată până la cer, dar avem șansa noastră. Păcat că e fără spectatori, dar e o veste extraordinară. Dacă picăm, o să picăm de pe un cal mare”, a declarat Valeriu Iftime, conform digisport.

ADVERTISEMENT

Tottenham-ul lui Mourinho este finalista din 2019 a Ligii Campionilor și are un lot cotat la peste 700 de milioane de euro

Echipa londoneză a avut însă un sezon sub așteptări și a terminat abia pe locul 6, ratând calificarea în Champions League, după ce a terminat la 40 de puncte de campioana Liverpool.

Mourinho a întărit însă echipa cu 3 jucători de top: mijlocașul central Pierre-Emile Hojberg venit de la Southampton, fundașul dreapta Matt Doherty fost la Wolverhampton și veteranul Joe Hart, care a fost adus liber de contract.

ADVERTISEMENT

E pentru a patra oară când Tottenham poate întâlni o echipă din România, după ce a jucat împotriva Rapidului, cu UTA Arad și mai recent, în 2006, cu Dinamo.

ADVERTISEMENT