Sport

Fanii lui U Cluj nu fac deplasarea pentru meciul cu FC U Craiova 1948: ”Nu acceptăm să avem parte de un avantaj nemeritat”

Fanii lui ”U” Cluj nu se vor deplasa la Craiova pentru meciul cu FCU și spun că decizia lor a fost luată din solidaritate cu suporterii gazdelor.
03.02.2023 | 10:20
Fanii lui U Cluj nu fac deplasarea pentru meciul cu FC U Craiova 1948 Nu acceptam sa avem parte de un avantaj nemeritat
”Șepcile roșii”, galeria ultras a lui U Cluj, a anunțat că nu va face deplasarea la Craiova, penntru meciul de astăzi cu FCU Craiova. Foto: facebook Șepcile Roșii
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 a luat o decizie radicală după scandările xenofobe ale ultrașilor olteni din deplasarea de la Sfântu Gheorghe. Adrian Mititelu a decis ca porțile stadionului „Ion Oblemenco” să rămână închise pentru o perioadă nedeterminată.

Mesaj categoric al fanilor lui ”U” Cluj: ”spectacolul pe care suporterii îl fac, trebuie să aibă două tabere”

Astăzi, de la ora 20:00, FCU Craiova va primi pe „Ion Oblemenco” vizita lui „U” Cluj. Este partida de la care intră în vigoare decizia lui Adrian Mititelu ca echipa lui Nicolo Napoli să evolueze, pe teren propriu, fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Anunțul patronului oltenilor, confirmat de un comunicat oficial al clubului, a fost receptat și de fanii clujenilor. Care anunță, în aceeași manieră, că nu au făcut demersuri către federație pentru a le permite accesul pe stadion. Și nu vor face deplasarea la Craiova.

O decizie pe care o justifică într-un mesaj public, postat pe pagina de Facebook. Prin care își justifică demersul. ”Peluza Șepcile Roșii și-a arătat sprijinul pentru cauza pentru care și FCU este sancționată, așa cum și “U”Cluj a fost prima lovită și sancționată abuziv în disputa iredentism vs “xenofobism”.

ADVERTISEMENT

Suntem Simbolul unor Inimi Românești! Pentru “U” și pentru România stăm demni și luăm atitudine împotriva oricăror acțiuni antiromânești și nu-i tolerăm pe aceia care desconsideră România și valorile ei!

În contextul evenimentelor petrecute recent la Sf. Gheorghe, ținând cont de decizia clubului FCU de a nu permite accesul suporterilor pe stadion, am hotărât din solidaritate față de ceilalți suporteri, cărora le este îngrădit dreptul de a-și susține favoriții, că nu vrem să fim singurii alături de echipa pe care o iubesc.

ADVERTISEMENT

Așa cum pe teren confruntarea se desfașoară între două echipe, așa și spectacolul pe care suporterii îl fac, trebuie să aibă două tabere. Fotbalul fară suporteri nu își are sensul!

Nu desconsiderați suporterii! Nu ignorați nevoia lor de a-și arăta dragostea pentru echipele iubite, nu-i alungați de lângă ce iubesc! Pentru că suferința lor va fi cauza suferințelor voastre!”, se menționează în comunicat.

ADVERTISEMENT