Fotbal intern

Fanii lui U Craiova nu-l mai vor pe Corneliu Papură. “Suntem împreună pentru demiterea lui! Arătăm mizerabil. Ne batem joc de fotbaliști!”

13.08.2019 | 13:49
Fanii lui U Craiova nul mai vor pe Corneliu Papura Suntem impreuna pentru demiterea lui Aratam mizerabil Ne batem joc de fotbalisti

Fanii lui Universitatea Craiova nu îl mai vor pe Corneliu Papură pe banca tehnică a oltenilor. Formația din Bănie se află pe locul 6 după cinci etape jucate în sezonul 2019 – 2020 din Casa Pariurilor Liga 1, cu 9 puncte, iar suporterii au luat atitudine pe un cont de Facebook. Aceștia i-au cerut demisia lui Papură și susțin că acesta este “cel mai slab antrenor” pe care l-au avut oltenii. Mai mult, ultrașii l-au luat la rost și pe patronul Mihai Rotaru despre care susțin că seamănă din ce în ce mai mult cu Gigi Becali, dar că latifundiarul din Pipera investește mai mulți bani.

Fanii lui U Craiova i-au cerut demisia lui Corneliu Papură

“Acum două luni îți ceream să nu îți bați joc de iubirea noastră. Îndemnul nu a trecut neobservat, ni s-a oferit anumite explicații populiste, dar bătaia de joc a rămas. Vă avertizam atunci că rezultatele se vor observa la primele meciuri.
Uitați-vă în tribune și ascultați-le. E ecoul comportamentului și deciziilor luate, e ecoul managementului cel puțin defectuos.
Am fost “împreună” mereu, am încercat să avem răbdare, dar cât timp să ne mai mințim că o să fie bine? Decizia de a-l numi pe Papură nu am luat-o împreună. ai luat-o singur! Arătăm mizerabil, ne batem joc de fotbaliști, îi simțil la fel de costernați ca și noi că Papură este antrenorul Științei. Și asta se vede în evoluția lor. Începeți să arătați din ce în ce mai mult cu un alt patron al Ligii 1 dar cu investiții mult mai mici

În ultimele luni s-a reușit ceva de domeniul fantasticului. E o demonstrație a bătăii de joc asupra celui mai numeros public din țară. Ne-am obișnuit cu tribune pline, corect? În fotbalul ăsta mort, Știința umplea stadioane. Dar nu toți sunt nebuni ca noi să își sacrifice totul pentru echipă la fiecare 3 zile. Mulți se satură repede, aleg calea ușoară. Papură a reușit ceea ce nu a reușit UEFA: să golească Oblemenco. Obiectivul minim acceptat și declarat public era clasarea pe primele două poziții și câștigarea Cupei sau calificarea în grupele EL. În Europa suntem departe iar în Liga 1 arătăm ca o echipă de locul 10. Surprinzător, când lotul nostru mare mai bun ca în anii trecuți, ai decis să îl oferi celui mai slab antrenor. Anul trecut s-a pierdut campionatul cu echipele mici, anul acesta să înțelegem că nu mai e cazul? Faptul că Papură încă este antrenorul Științei la această oră reprezintă o jignire pentru suporteri, iar fiecare zi petrecută de el pe banca tehnică va adânci și mai tare prăpastia.  Papură semeni, culegi furtuni. Noi suntem împreună pentru demiterea lui! Gruppo Capitala”, este mesajul postat de fanii lui Universitatea Craiova pe pagina de Facebook.

Nicușor Bancu și Corneliu Papură în timpul unui meci jucat de Universitatea Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu
Nicușor Bancu și Corneliu Papură în timpul unui meci jucat de Universitatea Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu

Corneliu Papură, ultimatum din partea oficialilor

FANATIK a anunțat după meciul pierdut de Universitatea Craiova în fața celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 0-1, în etapa a 5-a din Casa Pariurilor Liga 1, că antrenorul Corneliu Papură este pe “făraș”. Oficialii din Bănie i-au transmis acestuia că trebuie să obțină 7 puncte în următoarele 3 partide dacă vrea să mai rămână pe banca tehnică a Universității Craiova.

Pentru Universitatea Craiova urmează meciul retur din turul 3 preliminar al Europa League cu AEK Atena, dar șansele ca oltenii să ajungă în play-off sunt mici, toate acestea deoarece grecii s-au impus în tur cu 2-0. Pentru a rămâne pe banca tehnică a oltenilor, Corneliu Papură trebuie să obțină cel puțin două victorii și o remiză din următoarele trei meciuri:

  • FC Botoșani – Universitatea Craiova
  • Universitatea Craiova – Astra Giurgiu
  • FC Voluntari – Universitatea Craiova