Sport

Fanii nu vor sărbători promovarea alături de jucătorii de la FC U Craiova. Cine ține suporterii în afara arenei

Sărbătoarea promovării în Liga 1 a echipei FC U Craiova ar fi trebuit să aibă loc pe arena ”Ion Oblemenco”, în fața a câteva mii de suporteri olteni.
23.05.2021 | 11:02
Fanii nu vor sarbatori promovarea alaturi de jucatorii de la FC U Craiova Cine tine suporterii in afara arenei
FC U Craiova 1948 Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Paradoxal, deși autoritățile au publicat protocolul prin care fanii au dreptul de a participa la evenimentele sportive în aer liber, suporterii alb-albaștrilor vor rămâne în afara stadionului.

Cu toate că oficialii clubului patronat de Adrian Mititelu erau pregătiți pentru fiestă și așteptau în jur de 7.000 de fani în tribunele arenei la meciul de duminică, cu Dunărea Călărași, vor trebui să mute locul sărbătorii în afara stadionului.

ADVERTISEMENT

Compania care administrează platforma de ticketing e de vină

Decizia autorităților de a redeschide arenele sportive pentru suporteri i-a luat prin surprindere pe administratorii companiei de ticketing care operează pe stadionul ”Ion Oblemenco”.

Astfel, ultimul meci al FC U Craiova în actualul sezon al ligii a doua, cu Dunărea Călărași, programat duminică, de la ora 18:30, se va disputa tot cu porțile închise.

ADVERTISEMENT

”Ca urmare a faptului că Stadionul Ion Oblemenco se află sub incidența sistemului de ticketing, aflat în administrare exclusivă de către firma de ticketing Eventim, meciul cu Dunărea Călărași de mâine, de la ora 18:30, nu se poate disputa cu spectatori, întrucât Eventim ne-a comunicat că nu are timp la dispoziție pentru a organiza vânzarea biletelor, conform noului protocol.

Fotbal Club Universitatea 1948 se absolvă de orice vină în privința faptului că meciul se va disputa fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Ne cerem scuze suporterilor față de cele pricinuite și ne vom revedea pe stadion la primul meci de Liga I din iulie”, au transmis oficialii clubului lui Adrian Mititelu, prin intermediul unui comunicat.

FC U Craiova și-a respectat statutul de favorită la promovare

FC U Craiova 1948 a încheiat sezonul regulat al eșalonului secund pe prima poziție a clasamentului și a promovat matematic în Liga 1, după remiza de pe ”Ion Oblemenco” cu Csikszereda, scor 0-0, din etapa a 8-a a fazei play-off a ligii a doua.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Eugen Trică nu s-a mulțumit cu puțin, nu și-a trimis jucătorii în vacanță și a abordat la victorie și meciul din etapa a 9-a, 3-1 cu Rapid București, la capătul căruia și ”vișiniii” au obținut biletele pentru Liga 1.

Încă înainte să se termine sezonul oficialii din Bănie au început munca pentru sezonul ce va urma, primul în Liga 1, după ani de așteptare.

Actuala structură sportivă, FC U Craiova 1948, a fost înființată de Adrian Mititelu în 2017 și și-a început ascensiunea din liga a IV-a Dolj, pentru ca anul acesta visul familiei Mititelu, de a reveni în eșalonul de elită al României, să se împlinească.

ADVERTISEMENT